ΠΑΟΚ: Ο Βαρθολομαίος και η επετειακή φανέλα

ΠΑΟΚ: Ο Βαρθολομαίος και η επετειακή φανέλα

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Ο Βαρθολομαίος και η επετειακή φανέλα

bet365

Πρόσκληση στον Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως απεύθυνε ο ΠΑΟΚ με αφορμή των εορτασμό των 90 χρόνων του συλλόγου. Ποια θα είναι η επετειακή φανέλα που θα παρουσιαστεί στην λαμπρή εκδήλωση.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με δηλώσεις του στο (pintos-news) αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εορτασμό των 90χρόνων του ΠΑΟΚ. «Σύμφωνα με τον Κ. Ζέρβα, σχεδιάζεται να διοργανωθεί μια λαμπρή εκδήλωση σε κάποιον μεγάλο χώρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία καλεσμένος θα είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσίαση βίντεο με την ιστορία του ΠΑΟΚ, βραβεύσεις όσων βοήθησαν την ομάδα κ.ά. Το 2016 θα κυκλοφορήσει και το νέο επετειακό λογότυπο του ΠΑΟΚ, καθώς και μια επετειακή ποδοσφαιρική φανέλα για τα 90χρονα του συλλόγου που θα πωλείται από την μπουτίκ του συλλόγου. Πρότυπο θα είναι η εμφάνιση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1960. Αυτή η εμφάνιση, που φορούσε ο Γιώργος Κούδας το 1966, είναι το πρότυπο για την επετειακή φανέλα.

Φιλικός αγώνας
Στο πλαίσιο των αγωνιστικών εκδηλώσεων ο Κ. Ζέρβας μάς αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδοσφαιρικού φιλικού αγώνα με κάποια ξένη ομάδα, μία από αυτές που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στη λαμπρή ευρωπαϊκή ιστορία του (Άγιαξ, Μίλαν κτλ.). Εκείνη την ημέρα θα τιμηθεί και κάποιος ξένος ποδοσφαιριστής, από αυτούς που αντιμετώπισαν στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλοι (π.χ. Κρόιφ, Μαραντόνα). Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την ομάδα του μπάσκετ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 θα διοργανώνονται εγχώρια και διεθνή τουρνουά με τη συμμετοχή παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο Κ. Ζέρβας μας είπε ότι όπως και πέρυσι, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα την 12η Απριλίου για αναξιοπαθούντες, με στόχο το σύνολό τους να φτάσει τους ενενήντα τόνους. Επίσης, θα χορηγηθούν υποτροφίες σε αριστούχους φτωχούς φοιτητές, θα βοηθηθούν οικονομικά αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες, θα κατασκευαστούν γήπεδα σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν επαρκείς αθλητικές υποδομές, καθώς και παιδικές χαρές σε πυκνοδομημένες περιοχές.

Έκθεση, μουσείο και μνημείο

Επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα μουσείο για τον ΠΑΟΚ. Πρώτο βήμα γι’ αυτό θα είναι η έκθεση με υλικό σχετικό με τον ΠΑΟΚ (κασκόλ, παλαιά εισιτήρια αγώνων, ενθυμήματα από σημαντικούς αγώνες του ΠΑΟΚ κτλ.), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων της ομάδας.

Η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση να ανεγερθεί κι ένα μνημείο για τον Άγνωστο ΠΑΟΚτσή, το οποίο θα βρίσκεται σε προστατευόμενο χώρο, για να αποφευχθούν τυχόν δολιοφθορές. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια ζωής του ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει και στην ετήσια γιορτή των Ποντίων της Γερμανίας. Είναι αυτονόητη η σύνδεση και η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον ποντιακό ελληνισμό, τόσο διότι είναι και ο ίδιος προσφυγική ομάδα όσο και επειδή οι περισσότεροι Πόντιοι είναι ΠΑΟΚτσήδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα