Σίλβα: «Οσο πιο ψηλά στο Europa o Oλυμπιακός...»

Σίλβα: «Οσο πιο ψηλά στο Europa o Oλυμπιακός...»

Gazzetta team
Σίλβα: «Οσο πιο ψηλά στο Europa o Oλυμπιακός...»

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα έμεινε ικανοποιημένος με την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League, μίλησε για το Εuropa, αλλά και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου!

Ο Μάρκο Σίλβα μίλησε στην κάμερα της NOVA για την πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League, το Europa, αλλά και το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου! Ο Πορτογάλος χαρακτήρισε θετική την ερυθρόλευκη πορεία, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος είναι να φτάσουν αρκετά ψηλά στην Ευρώπη!

Τι κρατάτε από όλο ταξίδι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League;

«Δεν ολοκληρώσαμε την παρουσία μας στη διοργάνωση όπως ακριβώς θέλαμε και με τις φιλοδοξίες που είχαμε. Όμως, μένουν και πολλά θετικά πράγματα. Πιστεύω πως ήταν μία θετική χρονιά για εμάς στο Champions League. Το γεγονός πως διεκδικήσαμε την πρόκρισή μας στην τελευταία αγωνιστική απέναντι σε μία ομάδα όπως η Άρσεναλ σημαίνει ότι είχαμε κάνει πολύ καλά τη δουλειά μας. Το γεγονός πως είχαμε ισοβαθμία με την Άρσεναλ και διεκδικούσαμε με αυτήν την ομάδα τη δεύτερη θέση είναι επίσης πολύ σημαντικό. Επίσης, το γεγονος πως νικήσαμε για πρώτη φορά στην Αγγλία που ήταν μία ιστορική νίκη, είναι κάτι θετικό το οποίο θα θυμόμαστε. Δεν τελειώσαν τα πράγματα όπως θέλαμε. Δεν έγινε αυτό που επιθυμούσαμε. Όμως, γενικότερα πιστεύουμε πως ήταν θετική η παρουσία μας. Και τελικά όλα πήγαν όπως όλοι περίμεναν όταν έγινε η κλήρωση».

Το Europa League όπου θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός, έχει άρωμα Champions League καθώς υπάρχουν αρκετές ισχυρές ομάδες. Ωστόσο, μπορεί η ομάδα σας να κάνει όνειρα διάκρισης;
«Το να ονειρεύεσαι είναι πάρα πολύ κοντά με το να έχεις φιλοδοξίες. Εμείς είμαστε μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες. Επομένως, κάνουμε και τέτοιου είδους όνειρα. Πραγματικό το Europa League είναι μία διοργάνωση η οποία σου επιτρέπει να κάνεις τέτοιου είδους όνειρα. Όμως, από την άλλη πλευρά θα πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση για να δούμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί από αυτό θα εξαρτηθούν πολλά. Συμφωνώ μαζί σας πως το Europa League μοιάζει με ένα μικρό Champions League, γιατί συμμετέχουν σε αυτό τεράστιες ομάδες, πολύ σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Και σίγουρα θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στη φάση αυτή. Όμως, έχουμε στόχους και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Τι εικόνα έχετε για τον Παναιτωλικό;
«Είναι μία ομάδα την οποία έχουμε αναλύσει αρκετά. Την έχουμε παρακολουθήσει. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι δε θα είναι εύκολο. Γιατί ο Παναιτωλικός παίζει πάρα πολύ καλή άμυνα και έχει πολύ καλή οργάνωση μέσα στο παιχνίδι. Είναι μία συμπαγής ομάδα που θα απαιτήσει από εμάς να είμαστε μία γρήγορη ομάδα με πολύ ένταση για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί γιατί πιστεύουμε πως ο Παναιτωλικός θα παίξει όπως οι περισσότερες ομάδες στην έδρα μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να έχουμε υπομονή για να κερδίσουμε χώρους. Να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ. Και από 'κει και πέρα να ανοίξουμε το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε γρήγοροι και δυναμικοί για να φθάσουμε σε ένα γρήγορο γκολ».


Σε λίγες εβδομάδες θα ανοίξει η μεταγραφική αγορά, θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Θα μειωθεί ο αριθμός του ρόστερ και παράλληλα θα αποκτηθούν κάποιοι παίκτες;
«Είναι λογικό να ξεκινήσει η συζήτηση αυτή. Και είναι λογικό να πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί για να πάρουμε κάποιες αποφάσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Η αλήθεια είναι πως έχουμε μία ομάδα πάρα πολύ μεγάλη. Είναι μία ομάδα η οποία έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα. Έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Και γενικότερα τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Όμως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις μία ομάδα με 34, σχεδόν 35 ποδοσφαιριστές. Όλοι οι παίκτες θέλουν να έχουν τις ευκαιρίες τους. Όλοι θέλουν να συμμετέχουν. Και δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν προπονητή να έχει τόσους πολλούς παίκτες για να πρέπει να διαλέξει. Και ούτε είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μένουν συνεχώς έξω, να βρίσκονται στη θέση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός πως είμαστε μία ομάδα η οποία έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα, καθώς έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα, ενώ έχουμε κάνει και μία πορεία στην Ευρώπη για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι, θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά θέματα ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα