Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από την Αρσεναλ

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από την Αρσεναλ

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από την Αρσεναλ

bet365

Το Champions League για τον Ολυμπιακό τελείωσε. Πίκρα υπάρχει αλλά σε καμία περίπτωση αυτή η ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους πρωταθλητές Ελλάδας στο Europa League, μία διοργάνωση στην οποία δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αντρέα Ριτσόλι βρίσκει τον Ολυμπιακό στο Europa League και την Άρσεναλ στους «16» του Champions League. Και οι οι δύο έχουν 9 βαθμούς αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ενα βράδυ που.... στράβωσε νωρίς, σου αφήνει ως τελευταία εικόνα το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» και το «Ολυμπιακός Ολυμπιακός» που ακόμη και μερικά λεπτά από το τέλος του ματς δονούσε το φαληρικό γήπεδο.

Λίγη ώρα αργότερα κάνεις τον απολογισμό, σκέφτεσαι τι κατάφερε αυτή η ομάδα φέτος και σου μένει ένα «γιατί ρε γαμώτο;». Μεγάλη υπόθεση να φτάνεις την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και να βλέπεις τον Ολυμπιακό να θέλει... τρία αποτελέσματα για να αφήσει εκτός την ομάδα του Βενγκέρ ύστερα από 16 χρόνια σερί παρουσιών στο Champions League. Ποιος θα το έλεγε και ποιος θα το πίστευε, όταν στις 27 Αυγούστου στη Νιόν γινόταν γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι σε γκρουπ με Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ.

Ποιος θα πίστευε ότι αυτή η ομάδα θα πήγαινε μέσα στο «Emirates» και θα έπαιρνε διπλό. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που νίκησε την Άρσεναλ στο «σπίτι» της στον όμιλο και που σκόραρε κιόλας. Με μηδέν ενεργητικό έφυγαν Μπάγερν και Ντιναμό.

Ποιος θα το έλεγε ότι η ομάδα θα έκανε δύο κολλητά διπλά και τρεις σερί νίκες. Ποτέ ξανά δεν το πέτυχε. Μπροστά του είχε και την πρόκληση να φτάσει για πρώτη φορά στους 12 βαθμούς, δεν το κατάφερε.

Ποιος θα πίστευε ότι αυτή η ομάδα συνεχίζει στα Κύπελλα της UEFA για 5η σερί χρονιά!

Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει και στην Ευρώπη και ένα βράδυ δεν μπορεί να ακυρώσει ό, τι έχτισε τόσα άλλα. Σίγουρα η στεναχώρια υπάρχει για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός. Η λέξη αποτυχία δεν υπάρχει όμως. Το Europa League αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνει κάτι καλό η ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Με λίγη τύχη στην κλήρωση της Δευτέρας και αν αντιμετωπιστεί όπως το Champions League, τότε η ομάδα που είδαμε στη διοργάνωση των αστεριών θα μας χαρίσει νέες μεγάλες βραδιές.

Υ.Γ.: Ο κόσμος του Ολυμπιακού... έπαιξε μεγάλη μπάλα. Μία ώρα πριν τη σέντρα το γήπεδο είχε ελάχιστα κενά. Με τη σέντρα τα μόνα κενά ήταν αυτά που ήθελε η αστυνομία ως μέτρο ασφάλειας των Άγγλων οπαδών.

Υ.Γ.2: Ό,τι και να πούμε για το κορεό είναι λίγο. Ακόμη μια φορά σε... χάζεψε.

Υ.Γ.3: Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Αυτό το μήνυμα τα λέει όλα για μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι δε είναι ονειροπόλα. Ονειρεύεται γιατί μπορεί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα