Γάνδη - Ζενίτ 2-1

Gazzetta team
Γάνδη - Ζενίτ 2-1

bet365

Χρειάστηκε μια... 15ετία για να βρεθεί ομάδα του Βελγίου στα νοκ άουτ του Champions League, με τη Γάνδη να ολοκληρώνει το θαύμα με τη νίκη (2-1) επί της Ζενίτ. Ηττα - σοκ (0-2) για τη Βαλένθια.

Tα 15 χρόνια χωρίς εκπροσώπηση στα νοκ άουτ ματς του Champions League ήταν πολλά για τους Βέλγους και η Γάνδη φρόντισε να βάλει τέλος στην... κατάρα! Η ομάδα του Χάιν Βανχάιζμπρουκ φρόντισε να ολοκληρώσει το θαύμα, επικράτησε 2-1 στην τελευταία στροφή της Ζενίτ και πέταξε εκτός διοργάνωσης και τη Βαλένθια! Οι γηπεδούχοι είχαν τα ψυχικά αποθέματα, έπαιξαν πολύ σωστά απέναντι στους Ρώσους (είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά) και πήραν το πιο ιστορικό ευρωπαϊκό τους τρίποντο!

Μόλις στο 18' ήρθε το γκολ για τη Γάνδη, αφού πάσα του Σιμόν, ο Ντεπουάτρ έστειλε την ομάδα του ακόμα πιο κοντά στο όνειρο! Οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο, κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα, αλλά ο Νέτο βρέθηκε δυο φορές σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Λοντίγκιν! Στο 31' η Γάνδη έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Λοντίγκιν έσωσε την ομάδα του στο πλασέ του Ντεπουάτρ! Ο γκολκίπερ της Ζενίτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του, αφού στο 41' με εντυπωσιακή επέμβαση νίκησε τον Ασάρε. Διαφορετική εικόνα για τη Ζενίτ στην επανάληψη, πίεσε και στο 65' ο Ντζούμπα κατάφερε να ισοφαρίσει! Η Γάνδη δεν πτοήθηκε, ανέβασε ρυθμό και στο 78' ήρθε το χρυσό γκολ! Από την προσπάθεια του Σιμόν, ο Μιλίσεβιτς κατάφερε με ιδανικό τελείωμα να στείλει την ομάδα του στα αστέρια!!!

Γάνδη: Σελς, Ραφίνια, Μίτροβιτς, Ασάρε, Νίλσεν, Νέτο, Κουμς, Φόκετ, Μίλίσεβιτς (82' Ντεζάγκ), Ντεπότρ (90' Κουλιμπαλί), Σίμον (90' Σαίγιεφ)

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ (93' Μπογκάεβ), Κρισίτο, Λόμπαρτς, Νέτο, Γκαράι, Ριαζάντσεβ (61' Ντολγκόβ), Ντάνι, Γιουσούποβ, Γκαρθία (86' Τροϊάνοβ), Ντζιούμπα

Μαύρο ντεμπούτο για Νέβιλ
Η εικόνα στο πάγκο ήταν περίεργη. Γκάρι και Φιλ Νέβιλ δίπλα δίπλα στη μεριά της Βαλένθια, στο κοινό ντεμπούτο τους. Μόνο που τα πρόσωπα τους ήταν αγχωμένα στο ξεκίνημα και ξενερωμένα στο φινάλε. Οι Νυχτερίδες γνώρισαν απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Λυών που μέχρι αυτό το ματς είχε μόλις ένα βαθμό και έμειναν εκτός συνέχειας. Οι Γάλλοι έκαναν πραγματικά εκπληκτικό παιχνίδι και θα μπορούσαν να φτάσουν το σκορ σε μεγαλύτερα επίπεδα. Ας είναι καλά ο Ντομενέκ που έκανε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις και ειδικά στην κεφαλιά του Ράφαελ.

Ωστόσο, στην γκολάρα του Κορνέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι (37'), δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο 76' ακολούθησε και το τελείωμα του Λακαζέτ να στείλει τη Βλαένθια οριστικά στην 3η θέση και το Europa League, με τη Λυών να τερματίζει ουραγός, αλλά με το κεφάλι ψηλά.

Βαλένθια (Γκάρι Νέβιλ): Ντομενέκ, Μουστάφι, Αμπντενούρ, Γκαγιά, Ζοάο Κανσέλο, Ντανίλο (51' Νεγρέδο), Παρέχο, Ενσο Πέρες (68' Χάβι Φουέγο), Ντε Πάουλ (79' Πιάτι), Μίνα, Αλκάθερ

Λυών (Ουμπέρ Φουρνιέ): Αντονι Λόπες, Μορέλ, Γιανγκά-Μπιβά, Μορέλ, Γκρενιέ (69' Γκιζάλ), Ράφαελ, Τολίσο, Νταρντέρ (76' Κονέ), Γκοναλόν, Κορνέ, Λακαζέτ (76' Μποβιού)


Βαθμολογία 8ος όμιλος
1. Ζενίτ 15 (13-6)
2. Γάνδη 10 (8-7)
3. Βαλένθια 6 (5-9)
4. Λυών 4 (5-9)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα