Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0

Gazzetta team
Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0

bet365

Η Ρόμα έμεινε στο 0-0 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο «Ολίμπικο» αλλά το 1-1 της Λεβερκούζεν με την Μπαρτσελόνα την έστειλε στους «16».

Η ατμόσφαιρα στη Ρώμη ήταν κρύα αλλά ο Ρούντι Γκαρσία και οι παίκτες του θα ζεσταθούν με την παρουσία τους στην κλήρωση για τα νοκ άουτ του Champions League. Οι Τζαλορόσι δεν πήραν τη νίκη που ήθελαν για να είναι σίγουροι αλλά βεβαιώθηκαν για την πρόκριση τους όταν ήρθαν τα νέα από το Λεβερκούζεν, όπου η Μπάγερ δεν μπόρεσε να νικήσει την Μπαρτσελόνα. Ετσι, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση και οι Γερμανοί την 3η, με την φιλότιμη ΜΠΑΤΕ να μένει στο -1 και στην 4η θέση.

Η Ρόμα ήξερε ότι δεν επιτρεπόταν το παραμικρό λάθος και μέσα σε αυτό το κλίμα ήταν λογικό να είναι αρκετά... μαζεμένη από το ξεκίνημα του αγώνα, απέναντι σε μια ΜΠΑΤΕ που έπαιζε αμυντικά. Ετσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι ιδιαίτερο στο «Ολίμπικο», πέρα από κάποια σουτ των Ναϊνγκολάν και Πιάνιτς. Ο Βόσνιος ήταν και ο πιο απειλητικός παίκτης των Τζαλορόσι, έχοντας και μια καλή εκτέλεση φάουλ στο 28', για να φύγει το πρώτο 45λεπτο χωρίς κάποια μεγάλη φάση και με τους οπαδούς των Ρωμαίων να σφυρίζουν καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια...

Οι αποδοκιμασίες θα μπορούσαν να γίνουν πανηγυρισμοί στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αλλά οι Τζέκο (47') και Φλορέντσι (51') δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ καθώς πίεζαν αλλά δεν αξιοποίησαν κανένα και στο 68' χρειάστηκε η απόκρουση του Σέζνι στην κοντινή προσπάθεια του Γκορντέιτσουκ για να μη γίνει το 0-1! Η Ρόμα απάντησε με το σουτ του Πιάνιτς που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μιλούνοβιτς (72'), για να γίνουν ξανά απειλητικοί οι Λευκορώσοι με τον Στάσεβιτς στο 78'.

Το ματς μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακό αλλά ήταν καλύτερο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, με την ΜΠΑΤΕ να προσπαθεί για το γκολ που θα την έστελνε, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, στους «16» αλλά οι Τζαλορόσι, που είχαν δύο καλά σουτ με τους Ναϊνγκολάν και Σαλάχ στις καθυστερήσεις, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τελικά. Πανηγύρισαν τρόπος του λέγειν αφού αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα οι οπαδοί ξέσπασαν σε νέες αποδοκιμασίες κατά πάντων...

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι, Φλορέντσι, Ρούντιγκερ, Μανωλάς, Ντιν, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Ιτούρμπε (59' Σαλάχ), Τζέκο, Φαλκέ (83' Ουτσάν).

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Αλεξάντρ Γερμακόβιτς): Τσέρνικ, Ζάνβερτσικ, Πολιάκοφ (56' Ντούμπρα), Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Γιαμπλόνσκι, Νίκολιτς (80' Καρνίτσκι), Στάσεβιτς, Χλεμπ, Γκορντέιτσουκ, Μοζολέφσκι (60' Βολόντκο).

Έβγαλε τα μάτια της η Λεβερκούζεν
Η Μπαρτσελόνα έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το Λεβερκούζεν και η Μπάγερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, για να μείνει στην 3η θέση. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τον Λουίς Ενρίκε να κάνει πολλές αλλαγές στην 11άδα, τον Τσαλχάνογλου (12') να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τον Μέσι να κάνει το 0-1 στο 20'. Εκπληκτική ασίστ του Ράκιτιτς στην πλάτη της άμυνας και ο Αργεντίνος πέρασε και τον Λένο, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν γρήγορη, καθώς στο 23' μετά από ασίστ του Τσαλχάνογλου ο Ερντάντες με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1! Οι ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται εκατέρωθεν, με τον Μέσι να αστοχεί στο 27' και τον Τσαλχάνογλου να απειλεί στο 35', για να μείνει το 1-1 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, οι Καταλανοί δεν εμφανίστηκαν και με μεγάλη όρεξη, όμως οι παίκτες του Σμιντ παρά τις πολλές τελικές, δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο Τσαλχάνογλου αποδείχθηκε ο μοιραίος για την Λεβερκούζεν, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες (49', 58'), πριν το Μπελαράμπι χάσει το τετ α τετ με τον Τερ Στέγκεν στο 60'! Η Μπαρτσελόνα άντεξε στην απίστευτη πίεση των πρώτων 15' του δευτέρου μέρους και ήταν λογικό οι ασπιρίνες να μην μπορέσουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Το ματς παρέμενε ανοιχτό, οι γηπεδούχοι ήταν την περισσότερα ώρα στην επίθεση, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος, για να δούμε τις επόμενες καλές ευκαιρίες με τους Ερνάντες (89') και Τα (90+3'). Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Μπάγερ θα συνεχίσει στο Europa League.

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Γουέντελ, Τα, Τοπράκ, Χίλμπερτ, Κράμερ (90' Παπαδόπουλος), Καμπλ, Τσαλχάνογλου (79' Μπραντ), Μεχμέντι (70' Κίσλινγκ), Μπελαράμπι, Ερνάντες

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα (74' Κάμαρα), Βερμάελεν, Μπαρτρά, Αντριάνο, Ράκιτιτς, Σαμπέρ, Καπτούμ (62' Γκουμπάου), Μουνίρ, Σάντρο Ραμίρεθ, Μέσι

Τελική βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 14 (15-4)
2. Ρόμα 6 (11-16)
3. Λεβερκούζεν 6 (13-12)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 5 (5-12)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα