Μην γίνει το Φάληρο... Άνφιλντ του '89 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Μην γίνει το Φάληρο... Άνφιλντ του '89 (vid)

bet365

Τότε, όπως τώρα, η Άρσεναλ χρειαζόταν καθαρό σκορ 2-0 σε εκτός έδρας αναμέτρηση, για να πετύχει το στόχο της. Το αποψινό ματς του «Γ.Καραϊσκάκης» θυμίζει το...χιτσκοκικό φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος, το 1989!

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται από το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου είτε μια νίκη με σκορ 2-0, είτε με τρία και περισσότερα γκολ ανεξάρτητα από τις «απαντήσεις» των Πειραιωτών, θα δώσουν στην ομάδα του Βενγκέρ την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 26/05/1989, η Άρσεναλ επισκέφθηκε το «Άνφιλντ» για τον... μεγάλο «τελικό» εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, με τη Λίβερπουλ στο +3 από τους Λονδρέζους και με αβαντάζ ακόμα και σε... περίπτωση ήττας, αν εκείνη ερχόταν με ένα γκολ διαφορά. Κάτι σαν τις σημερινές ανάγκες των «κανονιέρηδων», μόνο που το ένα γκολ διαφορά, παίρνει πολύ διαφορετική ερμηνεία αν οι Κυπελλούχοι έχουν σκοράρει τρεις φορές και δεχθούν δύο τέρματα.

Ο Ολυμπιακός δίνει μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League με την Αρσεναλ και η Vistabet σου προσφέρει bonus έως και 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στον αγώνα.

Πριν από 16,5 χρόνια, λοιπόν, σε ένα φινάλε που θύμισε... Χίτσκοκ, προτού δούμε τον τρόπο που κόπηκε το νήμα το 2012 με Πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ επικράτησε 2-0, όπως ακριβώς έπρεπε, για να πάρει τον τίτλο, αφήνοντας άπαντες ξερούς στην έδρα των «κόκκινων»!

Το γκολ του Μάικλ Τόμας στις καθυστερήσεις και το τελικό 2-0 για τον σύλλογο του Λονδίνου, έκανε τον σπίκερ του «ITV», Μπράιαν Μουρ, ν' αναφέρει στο μικρόφωνό του: «Απίστευτη κορύφωση! Οι παίκτες της Λίβερπουλ είναι πεσμένοι στο χορτάρι… Ο Όλντριτζ είναι κάτω… Ο Μπαρνς είναι κάτω… Ο Νταλγκλίς στέκεται παγωμένος…Ο Νίκολ έχει πέσει στα γόνατα… Το ίδιο και ο ΜακΜάχον…».

Μια τέτοια, παρόμοια ιστορία καλείται ν' αποφύγει απόψε ο Ολυμπιακός...

Θυμηθείτε πως εξελίχθηκε το παιχνίδι του '89 στο «Άνφιλντ»:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα