Ταξιδιωτικός οδηγός του ΠΑΟΚ για το Ντόρτμουντ

Gazzetta team
Ταξιδιωτικός οδηγός του ΠΑΟΚ για το Ντόρτμουντ

bet365

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το ματς για το ταξίδι στην Γερμανία και το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ.

Πολλά περισσότερα από μπύρα και βιομηχανική ιστορία, είναι το Ντόρτμουντ, η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κοιλάδας του Ρουρ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της Γερμανίας και συχνά αναφέρεται ως η «πράσινη πόλη» της Βεστφαλίας, καθώς σχεδόν η μισή έκταση της πόλης καταλαμβάνεται από σιντριβάνια, λίμνες, πάρκα με πράσινο και δέντρα.

Η ονομασία «πράσινη πόλη» , βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία της πόλης, η οποία στήριζε για πάρα πολλά χρόνια την οικονομία της στα ορυχεία άνθρακα και την παρασκευή και επεξεργασία ατσαλιού. Μετρά περί τους 580.000 κατοίκους και λόγω της ύπαρξης πολλών πανεπιστημίων, είναι πλέον μια πόλη με ζωή και ενέργεια. Εχει, δε, μεγάλη παράδοση στη μουσική και το θέατρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη όπερα χτίστηκε το 1904.

Η ανάπτυξη του Ντόρτμουντ οφείλεται στη βιομηχανία χάλυβα και επειδή το παρελθόν πρέπει να τιμάται, μια λαμπερή παρουσίαση στο μουσείο Hoesch με τίτλο «Η τρισδιάστατη εμπειρία στο χαλυβουργείο», θα σας πείσει. Το Μουσείο Ζυθοποιίας χαρακτηρίζει επίσης την ταυτότητα του Ντόρτμουντ.

stock-photo-124075223

Το Ντόρτμουντ λατρεύει τις τέχνες κι αυτό αποδεικνύεται από την όπερα, το θέατρο, το παιδικό και εφηβικό θέατρο, την πρόσφατη παιδική όπερα, τα μουσεία Ostwall και Adlerturm, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Ντόρτμουντ ή το domicil, το πρώτο μέρος στην περιοχή του Ρουρ για μουσική τζαζ, έθνικ και άβαντγκαρντ.

Εξοχη είναι και η ιστορική αγορά της πόλης, στην οδό Krüger-Passage, στο δρόμο Westenhellweg στην καρδιά της πόλης, στην οδό Kampstraße και στη συνοικία Brückstraßenviertel, όπου καταστήματα κάθε είδους προσφέρουν τα πάντα στον επισκέπτη.

Η εκκλησία του Αγίου Ρέινολντ

Είναι η παλαιότερη εκκλησία της πόλης και είναι αφιερωμένη στον προστάτη άγιο της πόλης. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1250 και τελείωσε το 1270. Ο πύργος της εκκλησίας χτίστηκε το 1454 και ονομάστηκε το «Θαύμα της Βεστφαλίας». Ένα μεγάλο κομμάτι της εκκλησίας καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τα νέα κομμάτια ακολουθούν στυλ μπαρόκ. Διαθέτει 6 ατσάλινες καμπάνες, με τη μεγαλύτερη να ζυγίζει 6,5 τόνους και έχει διάμετρο 2,5 μέτρα, κάνοντάς τη τη μεγαλύτερη καμπάνα στη Βεστφαλία.

Ο πύργος U

Fliegende_Bilder_Dortmunder_U

Ο πύργος Dortmund-U παλαιότερα ήταν κτίριο παρασκευής και αποθήκευσης μπίρας. Ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια της πόλης που ξεπερνούσε κατά πολύ το ύψος των υπόλοιπων κτιρίων και χτίστηκε το 1927. Τα κτίρια της περιοχής κατεδαφίστηκαν το 1994 και ήταν το μόνο που αποφασίστηκε να μείνει στη θέση του, λόγω της ιστορικής του σημασίας. Από το 2010 και μέχρι σήμερα λειτουργεί ως κέντρο τέχνης, πολιτισμού και δημιουργίας, ενώ στεγάζει το μουσείο Ostwald.

Το τεχνικό πανεπιστήμιο

Technische_Universitaet_lb

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ (Technische Universität Dortmund) είναι ένα πανεπιστήμιο με πάνω από 20.000 φοιτητές και πάνω από 3.000 προσωπικό. Το Dortmund ΤU είναι ένα από τα πιο γνωστά τεχνικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, πολύ γνωστό για την ερευνητική του δραστηριότητα στα τμήματα φυσικής, χημείας, οικονομικών. Ιδρύθηκε το 1968.

Ο Κήπος Ρόμπεργκπαρκ

DortmundRombergparkHerbst2007-1

Είναι δημοτικός βοτανικός και δεντρολογικός κήπος, ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης και είναι ανοιχτός κάθε μέρα. Δημιουργήθηκε το 1822 από ιδιωτική πρωτοβουλία και πέρασε στο δήμο το 1827. Καταστράφηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανακατασκευάστηκε το 1950. Σήμερα ο κήπος έχει σχεδόν όλα τα φυτά του κόσμου, ακόμη και θεραπευτικά βότανα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα