Οι καλύτεροι της 13ης αγωνιστικής (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι της 13ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής, στην οποία ξεχώρισαν οι νίκες των Ηρακλή και Πλατανιά σε Τρίπολη και Ξάνθη, ενώ το τρίποντο κέρδισαν και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Μια ακόμα αγωνιστική, η 13η για την ακρίβεια έριξε την αυλαία της και όπως γίνεται κάθε βδομάδα, θα έχουμε και την καλύτερη ενδεκάδα. Μια αγωνιστική που είχε εκπλήξεις όπως η νίκη του Ηρακλή στην Τρίπολη και το διπλό του Πλατανιά μέσα στα Πηγάδια, ενώ από την άλλη είχε την επικράτηση και των τεσσάρων θεωρούμενων μεγάλων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).

Όσον αφορά τα ματς, το Σάββατο είχαμε αρχικά τη νίκη του Ηρακλή επί του Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 2-1, το διπλό του Πλατανιά επί της Ξάνθης στα Πηγάδια με 2-0 και το επίσης διπλό του Ολυμπιακού επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 4-3.

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με τη δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στη Τούμπα με 2-1, συνεχίστηκε με τον άνετο άσο της ΑΕΚ στο ματς με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ (3-0) και το διπλό του Λεβαδειακού κόντρα στον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες (1-0) και ολοκληρώθηκε με τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Βέροια με 1-0.

Την Δευτέρα Παναιτωλικός και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 σε ένα ματς που άνετα θα μπορούσαν να είχαν μπει τουλάχιστον άλλα πέντε γκολ ακόμα, αν ο Κυριακίδης δεν κατέβαζε τα ρολά. Συνολικά στην 13η αγωνιστική μπήκαν συνολικά 22 τέρματα, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Εμείς όπως μετά από κάθε τέλος της αγωνιστικής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν και 11 βάζουμε. Όσον αφορά το σύστημα θα αλλάξει και θα γίνει 4-4-2, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες. Το ξαναλέμε. Το πολύ δύο παίκτες.

Τερματοφύλακας

Κυριακίδης: Πήρε μόνος του τον βαθμό

Το γράψαμε και πέρσι στο ματς, πως η έκφραση «κατέβασε τα ρολά» θα ταίριαζε απόλυτα τα όσα έκανε ο Δημήτρης Κυριακίδης στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού κατάφερε να βγει νικητής από τουλάχιστον 7 τετ α τετ με τους Περιστεριώτες και πραγματικά ήταν ο παίκτης που έδωσε τον βαθμό στην τραγική αμυντικά ομάδα του. Δικαίως παίρνει και τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στην ενδεκάδα, την οποία και θα έπαιρνε ακόμα και αν έχαναν οι Αγρινιώτες.

Αριστερό μπακ

Ντίντακ: Έχει δώσει ποιότητα στα άκρα

Συνεχίζουμε με την τετράδα της άμυνας και συγκεκριμένα από το αριστερό μπακ. Εκεί θα βάλουμε τον Βίλα Ντίντακ. Ο παίκτης της ΑΕΚ και κόντρα στην Καλλονή ήταν θετικότατος τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όσο και στα δημιουργικά του. Ο Ισπανός αμυντικός έχει φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Γκάλο στην απέναντι πλευρά και η Ένωση δείχνει δυνατή στα άκρα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα τελευταία παιχνίδια της.

Δεξί μπακ

Κουλιμπαλί: Από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στον Πλατανιά

Αν κάποιος έλεγε πως μετά το ξεκίνημα που είχε, ο Πλατανιάς θα βρισκόταν στην 13η αγωνιστική στην 7η θέση, ίσως να τον περνούσαν και για τρελό. Και όμως οι Κρητικοί δείχνουν ασταμάτητοι πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη, με την Ξάνθη να είναι το τελευταίο τους... θύμα και μάλιστα στα Πηγάδια. Για ακόμα μία φορά ένας από τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που ξεχώρισε ήταν ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας είχε μια ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα και συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει ακόμα ένα διπλό.

Κεντρικός αμυντικός

Σάντσεθ: Η ποιότητά του ξεχωρίζει

Όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό όλοι μιλούσαν για έναν μεγάλο κεντρικό αμυντικό, κάτι που έδειχνε και η γεμάτη καριέρα του στο πρωτάθλημα της Ισπανίας με τη φανέλα της Μάλαγα. Στον πρώτο αγώνα όμως πήρε μια ανόητη κόκκινη, μετά τραυματίστηκε και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν πως ο Σέρχιο Σάντσεθ δεν θα είναι πετυχημένη μεταγραφή. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ωστόσο δείχνει στα τελευταία του παιχνίδια πόσο χρήσιμος είναι. Το ίδιο έκανε και στην Βέροια όπου βγήκε νικητής αν όχι σε όλες, σίγουρα στις περισσότερες μονομαχίες του, ενώ το θετικό για το «τριφύλλι» είναι πως έχει στις τάξεις του και έναν παίκτη που μπορεί να βγάλει την μπάλα μπροστά.

Κεντρικός αμυντικός

Τριποτσέρης: Ανίκητος στους Ζωσιμάδες

Μια από τις εκπλήξεις της 13ης αγωνιστικής ήταν η νίκη του Λεβαδειακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Ένας από τους παίκτες βαρόμετρο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν ο Θοδωρής Τριποτσέρης. Ο κεντρικός αμυντικός των Βοιωτών ήταν η εγγύηση που χρειαζόταν η άμυνα των «πράσινων» έχοντας όχι μία και δύο αλλά 7 επεμβάσεις, ενώ συνολικά νίκησε κάθε προσωπική μονομαχία αφήνοντας εκτός της εστίας του Τσιντώτα τους επιθετικούς του ΠΑΣ.

Αμυντικό χαφ

Ζιαμπάρης: Ακόμα κόβει αντιπάλους

Η αλήθεια είναι πως στον φετινό Ηρακλή και ειδικά μετά τις τελευταίες νίκες, τα φώτα έχουν πάει πάνω σε Βέλλιο, Περόνε, Χουάντερσον, άντε και Μπαρτολίνι. Ένας από τους παίκτες όμως που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην πολύ καλή εικόνα των «κυανόλευκων» είναι και ο Νίκος Ζιαμπάρης. Ο αμυντικός μέσος του «γηραιού» ήταν και στην Τρίπολη πολύ καλός. Έκανε όχι μία και δύο αλλά 10 επεμβάσεις, κόβοντας κάθε προσπάθεια του Αστέρα για να επιτεθεί με αξιώσεις και έτσι έδωσε την ευκαιρία στους Βέλλιο και Μπουλούτ να σκοράρουν και στην ομάδα του να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Αμυντικό χαφ

Τζιόλης: Με καλό Τζιόλη, καλός είναι και ο ΠΑΟΚ

Ναι η αλήθεια είναι πως έχει ακούσει πολλά στην καριέρα του. Είναι από τους παίκτες που είτε γουστάρεις, είτε αντιπαθείς. Στον ΠΑΟΚ πάντως ο Αλέξανδρος Τζιόλης έχει μόνο συμπάθειες. Και πως να μην έχει άλλωστε όταν σε κάθε ματς που παίζει καλά, είναι καλοί και οι «ασπρόμαυροι». Και με τον Πανιώνιο έμπειρος αμυντικός μέσος ήταν εξαιρετικός. Είχε 12 πάσες με μόλις 2 λάθη, 2 κλεψίματα, 3 επεμβάσεις και συνολικά αρχοντική παρουσία, βοηθώντας και με το παραπάνω τους Θεσσαλονικείς να πάρουν τη νίκη επί των ιδιαίτερα μαχητικών «κυανέρυθρων».

Δεξί εξτρέμ

Μιλούνοβιτς: Ο ορισμός του παίκτη-λίρα εκατό

Αν φτιάχναμε μια ενδεκάδα για τις 13 πρώτες αγωνιστικές, σε αυτή μέσα θα ήταν σίγουρα ο Λούκα Μιλούνοβιτς. Ο μεσοεπιθετικός του Πλατανιά είναι σε κάθε παιχνίδι ο ηγέτης της ομάδας του, είτε σκοράροντας, είτε κάνοντας ασίστ, είτε βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο. Και στα Πηγάδια ο Σέρβος ήταν ο ηγέτης της ομάδας του. Άνοιξε το σκορ στο 28' και μέχρι να βγει ως αλλαγή στο 73' κράτησε μπάλα και ταλαιπώρησε και με το παραπάνω την αντίπαλη άμυνα. Ότι κάνει δηλαδή σε κάθε ματς των Κρητικών.

Αριστερό εξτρέμ

Ντουρμάζ: Ήθελε και πάλι μια καλή εμφάνιση

Μόλις έγινε γνωστό πως έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ, ο Τζίμι Ντουρμάζ έκανε την μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε μια πτωτική πορεία. Στην Κομοτηνή ο Σουηδός ήταν και πάλι αυτός που ήθελε η ομάδα του, σκόραρε και συνολικά έβαλε δύσκολα στους αμυντικούς της Κομοτηνής. Μια εμφάνιση που ήθελε ο Σίλβα από τον παίκτη του.

Επιθετικός

Τζιμπούρ: Ο... τρομοκράτης επέστρεψε

Όταν τραυματίστηκε δεν ήταν λίγοι αυτοί που τόνιζαν πως θα έπρεπε η ΑΕΚ να πάρει σέντερ φορ. Αυτό δεν έγινε και όλοι περίμεναν τον Ραφίκ Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με το καλημέρα τους έχει δικαιώσει. Κόντρα στον Παναιτωλικό έκανε μια ασίστ, κέρδισε ένα πέναλτι και συνολικά όταν μπήκε άλλαξε το επιθετικό κομμάτι της Ένωσης. Απέναντι στην Καλλονή ο Τζιμπούρ ήταν ακόμα καλύτερος πετυχαίνοντας και το πρώτο του φετινό γκολ και κυρίως δείχνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά.

Επιθετικός

Βέλλιος: Ασταμάτητος

Από νίκη σε νίκη πηγαίνει ο Ηρακλής, με τον «γηραιό» να είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες των τελευταίων αγωνιστικών. Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου είναι χωρίς αμφιβολία ο Απόστολος Βέλλιος. Ο νεαρός επιθετικός για τον οποίο πολλές ομάδες θα χτυπήσουν την πόρτα των «κυανόλευκων», πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης σκοράροντας σε μόλις δύο τελικές που είχε, έκλεψε 3 φορές την μπάλα από τους αντιπάλους του, ενώ είχε και 4 επεμβάσεις. Ε τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα