Βενγκέρ: «Ήρθαμε εδώ για την πρόκριση»! (vids & pics)

Βενγκέρ: «Ήρθαμε εδώ για την πρόκριση»! (vids & pics)

bet365

Οι Βενγκέρ και Φλαμινί δήλωσαν αποφασισμένοι για τη νίκη - πρόκριση της Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Τι είπε για τον Ολυμπιακό ο Αλσατός.
Ο τεχνικός της Άρσεναλ είναι σε πολύ δύσκολη θέση, όπως και η ομάδα του, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να το βάλει κάτω. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να νικήσουμε και να για να το καταφέρουμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρσέν Βενγκέρ στην συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και συμπλήρωσε:
Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα;

«Νομίζω πως στο μυαλό μου τα έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα».

Η Άρσεναλ αν σκοράρει πρώτη, θα απογοητεύσει τον Ολυμπιακό;

Πρέπει να έχουμε όλα τα σενάρια ανοικτά, αν παίξουμε καλά θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Ιδανικά θα πρέπει να σκοράρουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν.

Πιστεύετε ότι η Αρσεναλ πρέπει να είναι υπομονετική με δεδομένο ότι θα πρέπει να σκοράρει πολλά γκολ;

«Θα ήθελα να μην είμαστε υπομονετικοί, αλλά αν χρειαστεί θα παρουσιαστούμε με υπομονή στο γήπεδο. Σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα είναι ίδια παντού. Πρέπει να αμύνεσαι και να επιτίθεσαι καλά. Στόχος μας η νίκη».

Πώς θα περιγράφατε ακριβώς το τι διακυβεύεται για την Αρσεναλ;

«Είναι απλή η απάντηση, η πρόκριση στους "16"».

Σε σχέση με τον προγραμματισμό σας, με τους αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ και με την πιθανότητα να αγωνιστείτε στο Γιουρόπα Λιγκ, πώς θα περιγράφετε όλο αυτό το κλίμα;

«Δεν εξετάζουμε αυτό το σενάριο. Είναι μακρινό για εμάς. Είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Όταν πρέπει αν υπερπηδήσεις ένα εμπόδιο, δεν επεξεργάζεσαι ότι θα πέσεις. Βέβαια όταν πέσεις, θα πρέπει να σηκωθείς. Είμαστε εδώ για να προκριθούμε».

Είναι έμπνευση για εσάς και οδηγός για το αυριανό παιχνίδι το γεγονός ότι προέρχεστε από δύο εκτός έδρας σερί;

«Εμείς πάντοτε ξέρουμε να κερδίζουμε και γνωρίζουμε τον τρόπο. Για να το πετύχουμε πρέπει να βρούμε τον τρόπο και αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε».

Πιστεύετε ότι η πρόκριση είναι σημαντική. Τι ακριβώς σημαίνει για εσάς;

«Για εμάς πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αύριο και για να το καταφέρουμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το 90λεπτο».

Ο Ράμσεϊ στο ματς με την Σάντερλαντ απέδωσε πολύ καλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πόσο σημαντικό είναι να έχει την ίδια απόδοση;

«Είναι σημαντικό, τόσο ο Φλαμινί όσο και ο Ράμσεϊ που θα έχουν έναν πολύ σπουδαίο ρόλο στο αυριανό ματς».

Προείπατε ότι οι παίκτες θα έχουν στο μυαλό τους όλα τα σενάρια ανοικτά. Από ψυχολογικής άποψης πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Νομίζω ότι αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε και να απαντήσουμε σωστά. Πρέπει να απαντήσουμε σε όλα τα σενάρια με ορθό τρόπο».

Τα τελευταία ευρωπαϊκά αποτελέσματα ήταν οδυνηρά. Αντλήσατε κάποια μαθήματα;

Στο παιχνίδι με την Μονακό βιαστήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ωστόσο μάθαμε πολλά στοιχεία γιατί υπήρχαν πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

Ο Ιντέγε πριν από λίγο είπε ότι όταν πηγαίνουν για φαγητό έξω ή στα μαγαζιά ο κόσμος τους λέει ότι πρέπει να κερδίσουν. Πώς βλέπετε το γεγονός ότι θα παίξετε μπροστά σε ένα φανατικό κοινό;

«Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν κίνητρο, αλλά μπορεί και να χάσουν αυτά που έχουν κερδίσει έως τώρα. Εμείς πρέπει να πιστέψουμε την ποιότητά τους. Τις προηγούμενες τρεις φορές που ήρθαμε εδώ είχαμε προκριθεί, ενώ τώρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του παρελθόντος, πιστεύετε ότι αύριο θα επαναληφθεί ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Από την άλλη ένα θετικό αποτέλεσμα θα σας απελευθερώσει;

«Θα είμαστε επικίνδυνοι αύριο. Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς στο παρελθόν, έχουμε σκοράρει. Όμως υπήρχαν και παιχνίδια που είχαμε 70% κατοχή, αλλά δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί. Πρέπει να είμαστε επικίνδυνοι αύριο και θέλουμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα πρόκρισης».

Αν δεν τα καταφέρετε και δεν προκριθείτε, πιστεύετε ότι αυτό θα αποτελέσει μία ανησυχητική συνήθεια;

«Αν δεν κερδίσουμε θα είναι κάτι κακό για εμάς. Στο παρελθόν 15 φορές από τον όμιλο έχουμε προκριθεί. Αυτό όμως ήταν μία καλή συνήθεια, έτσι δεν είναι;»

Κάνοντας μία σύγκριση τον φετινό Ολυμπιακό με τον Ολυμπιακό των προηγούμενων ετών, τι θα λέγατε;

«Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα που βασίζεται στις αντεπιθέσεις, αλλά είναι καλή και στο σετ παιχνίδι. Είναι συμπαγής και κυριαρχεί στο εγχώριο πρωτάθλημα».

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Φλαμινί:

«Είναι μια πρόκληση για εμάς. Ένα τεστ για να δούμε αν έχουμε την ποιότητα να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Το γεγονός ότι έχουμε παραστάσεις θα μας βoηθήσει Ελπίζω να βοηθήσω και την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να πάρουμε την πρόκριση. Τo πιστεύουμε όλοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο οπαδό ότι θα τα καταφέρoυμε».​

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα