Συρίγος στο gazzetta.gr: «Μονόδρομος η επ' αόριστον αποχή»

Συρίγος στο gazzetta.gr: «Μονόδρομος η επ' αόριστον αποχή»

bet365

Κραυγή αγωνίας από τον ταμία του ΠΣΑΠ, Σταμάτη Συρίγο, που μιλά στο gazzetta.gr και τονίζει την ανάγκη τη θέσπιση του εγγυητικού ταμείου! Αλλιώς μόνη λύση η αποχή που θα ξεκινήσει από τις 15/12 και... όσο τραβήξει!

Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως οι επαγγελματίες παίκτες ξεπέρασαν τα όρια της αντοχής και της υπομονής του και προανήγγειλε αποχή τους από το Κύπελλο! Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να προασπίσουν τα δεδουλευμένα ποδοσφαιριστών που αμείβονται με ελάχιστα χρήματα κι οι ομάδες τους αποφασίζουν αιφνιδίως να μετατρέψουν την ομάδα που αγωνίζονται σε ερασιτεχνική.

Ο ταμίας του ΠΣΑΠ, Σταμάτης Συρίγος μίλησε στο gazzetta.gr, εξηγώντας το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του εγγυητικού ταμείου. Η κραυγή αγωνίας κι η αποχή που αποτελεί μονόδρομο.

Πως φτάσαμε στο σήμερα και στην απόφαση της αποχής;

«Το 2013 υπογράφτηκε ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του ΠΣΑΠ, της Super League και της Football League και επικυρώθηκε από την ΕΠΟ. Στην ουσία, σ' αυτό το "μνημόνιο" υπήρξε μία διαπραγμάτευση. Για παράδειγμα, εμείς οι παίκτες δεχθήκαμε να αυξηθούν οι δόσεις των οφειλών των ομάδων προς τους παίκτες. Επίσης, δεχθήκαμε να μην διπλασιάζεται το οφειλόμενο ποσό όταν γίνεται προσφυγή προς την ομάδα. Αυτό, όμως, που ζητήσαμε να πάρουμε ήταν να δημιουργηθεί το εγγυητικό ταμείο, το οποίο οι ομάδες δεν έχουν καθιδρύσει, εκμεταλλευόμενες δύο χρόνια τώρα τους όρους που εμείς τους παραχωρήσαμε. Στις κινήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε "ναι θα δούμε".

Έμείς, τους στείλαμε μία επιστολή την περασμένη Τρίτη, με την οποία τους ενημερώσαμε ότι στις 15/12 θα πάμε σε αποχή επ΄ αόριστον. Δεν βλέπω άλλη λύση, θεωρώ ότι αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο. Συγκεκριμένα θα αρχίσουμε από τα ματς Κυπέλλου 15-17 Δεκεμβρίου και όσο πάει, θα αφορά και τα ματς πρωταθλήματος εννοείται».

Μας εξηγείς λίγο το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει το εγγυητικό ταμείο;

«Μιλάμε για έναν μηχανισμό που λειτουργεί ως αρωγός προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, των οποίων οι ομάδες τους εν μία νυκτί αποφασίζουν να γίνουν ερασιτεχνικές, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν τα χρήματά τους, τα οποία είναι 491 ευρώ! Αυτά τα παιδιά τι θα απογίνουν; Οι οικογένειές τους;», λέει στο gazzetta.gr ο Σταμάτης Συρίγος και συνεχίζει να εξηγεί το πως λειτουργεί το εγγυητικό ταμείο:

«Βάσει των κανονισμών του εγγυητικού ταμείου, προβλέπεται ότι μόλις μπουν 2.000.000 ευρώ, οι ομάδες σταματούν να δίνουν χρήματα. Επίσης τα χρήματα αυτά δεν πηγαίνουν σε λογαριασμό του ΠΣΑΠ αλλά της ΕΠΟ και διαχειρίζονται από μία επιτροπή που αποτελείται από ένα μέλος του ΠΣΑΠ, ένα της Super League, ένα της Football League και ένα της ΕΠΟ. Εμείς θα θέλαμε να το δούμε αυτό, μακάρι να ζούμε σε έναν κόσμο ιδεατό. Τα χρέη αυτά τα δημιουργούν οι ομάδες από μόνες τους. Οι ομάδες έχουν ανάγκη τους ποδοσφαιριστές κι οι ποδοσφαιριστές τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και χρειάζεται αλληλεγγύη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα