Άντριου Έλντριτς στο gazzetta.gr: «Σκέφτομαι να ζήσω στην Ελλάδα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Άντριου Έλντριτς στο gazzetta.gr: «Σκέφτομαι να ζήσω στην Ελλάδα»

bet365

Ο εμβληματικός frontman των Sisters of Mercy, Άντριου Έλντριτς μιλάει στο gazzetta.gr για την αφοσίωση του στην Ζανκτ Πάουλι, τον Έβαλντ Λίνεν, την Μέρκελ αλλά και την επιθυμία του εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τον συνοδεύει η φήμη του εκκεντρικού και του απρόσιτου καλλιτέχνη. Αντισυμβατικός, σκοτεινός, μυστηριώδης αλλά και άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας ο νονός του gothic rock (σ.σ.: αν και αποποιείται μετά βδελυγμίας τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό) έκανε την έκπληξη και μίλησε στο gazzetta.gr για την αδυναμία του στο ποδόσφαιρο, την Ζανκτ Πάουλι την οποία στηρίζει επί σειρά ετών, αλλά και την Ελλάδα την οποία θαυμάζει για την ιστορία της.

«Νομίζω ένας από τους λόγους που το ποδόσφαιρο παραμένει τόσο δημοφιλές είναι επειδή έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι κανόνες του και ένας πολίτης μπορεί να απορροφηθεί σε αυτό», ήταν η ατάκα που είχε εκστομίσει πριν από μερικά χρόνια όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει την παγκόσμια απήχηση του «βασιλιά των σπορ».

Ο ηγέτης της βρετανικής μπάντας λατρεύει το ποδόσφαιρο, ενώ δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της Ζανκτ Πάουλι. Άλλωστε κατοικούσε για πολλά χρόνια στο Αμβούργο, έδρα των «Πειρατών», ενώ είχε πραγματοποιήσει συναυλίες όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση της ομάδας.

«Πράγματι, είναι η ομάδα που υποστηρίζω. Η Ζανκτ Πάουλι είναι κάτι περισσότερο από σύλλογος. Είναι μία ιδέα για μένα, όμως είμαι αρκετά γέρος για να μπορώ να δραστηριοποιούμαι γύρω από την ομάδα. Παραμένω ωστόσο οπαδός της και την υποστηρίζω με κάθε τρόπο», τόνισε αρχικά στο gazzetta.gr, ο Έλντριτς σημειώνοντας πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία της.

«Θέλω και πιστεύω πως θα ανέβει η Ζανκτ Πάουλι. Κάνει πολύ καλή δουλειά ο Έβαλντ Λίνεν. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του έχουν αρχίσει και φαίνονται. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα».

Ο τραγουδιστής των Sisters of Mercy μίλησε και για την αγάπη του για την Ελλάδα τονίζοντας πως σκοπεύει να εγκατασταθεί στη χώρα μας.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Ελλάδα και της αρχαίας κληρονομιάς της. Πρόλαβα και επισκέφθηκα το μουσείο της Ακρόπολης. Πριν από αρκετά χρόνια ανέβηκα στον Παρθενώνα.

Όπως ξέρεις δεν έχω μόνιμη κατοικία. Θα μου άρεσε πολύ να μείνω για δύο-τρία χρόνια στην Ελλάδα να ανακαλύψω καλύτερα την χώρα και τα μουσεία της. Μου αρέσουν επίσης τα νησιά σας και ο τρόπος με τον οποίο είναι χτισμένα τα σπίτια».

Ο Έλντριτς εμφανίστηκε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδαδα κάνοντας αναφορά και στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

«Είναι κρίμα που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνεργοι Έλληνες και πληρώνουν το κόστος λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων. Από την άλλη πλευρά υπήρχε μεγάλη διαφθορά και τώρα είστε αναγκασμένοι να ακολουθήσετε τους κανόνες της Μέρκελ. Η Ελλάδα είναι μία θαυμάσια χώρα ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα