Έβγαλε ψυχή, πήρε το μεγάλο διπλό η Κέρκυρα!

Νίκος Μαρούδας
Έβγαλε ψυχή, πήρε το μεγάλο διπλό η Κέρκυρα!

bet365

Η Κέρκυρα πήρε το μεγάλο εκτός έδρας διπλό στην Λάρισα και ο ρεπόρτερ των Φαιάκων, Νίκος Μαρούδας, γράφει γιατί πλέον όλα θα είναι διαφορετικά στο νησί...

Το Σάββατο, γράψαμε πως η Κέρκυρα θα έχει μια μεγάλη και μοναδική ευκαιρία να πάρει ένα τεράστιο εκτός έδρας τρίποντο που θα μπορούσε να της αλλάξει όλη την χρονιά. Αυτό και έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Αλέκου Βοσνιάδη στον κάμπο!

Από το πρώτο λεπτό οι Φαίακες έδειξαν πως ήταν πολύ σωστά διαβασμένοι και γνώριζαν πως η ΑΕΛ θα μπει και θα πιέσει... Έκλεισαν καλά τους χώρους λοιπόν, ανάγκασαν τους γηπεδούχους να αρχίσουν από νωρίς τις σέντρες και κάπως έτσι πήραν τον έλεγχο και έφτασαν στο γκολ πριν το ημίχρονο, όντας η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Αυτά που άλλαξαν σε αυτό το ματς για την Κέρκυρα ήταν πολλά. Αρχικά, έχει πλέον αρχίσει να φαίνεται η δουλειά του Αλέκου Βοσνιάδη, με τους Φαίακες να έχουν ένα σωστό πλάνο στο παιχνίδι τους και να μην μπαίνουν να... φάνε τον αντίπαλο και μετά να μένουν από ανάσες όπως κάνανε μέχρι και το παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό που ήταν και το τελευταίο του Άγγελου Διγκόζη... Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι που άλλαξε στους Επτανήσιους, δεν ήταν αυτό.

Ήταν ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που έβγαλαν και το μέγα πάθος που έδειξαν και στα 98 λεπτά της αναμέτρησης, ακόμα και τότε που η Λάρισα ήταν όλη μπροστά. Για πρώτη φορά έβλεπες την Κέρκυρα φέτος να παίζει με πάθος. Δεν έβλεπες πουθενά να υπάρχει αυτό το (φυσικό) ξενέρωμα μετά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι.

Είπαμε και το Σάββατο, άπαντες στην ομάδα ήταν σίγουροι για τη νίκη. Ήταν... τρελαμένοι που έβλεπαν όλο τον κόσμο να αποθεώνει την Λάρισα και είχαν πεισμώσει θέλοντας να δείξουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα στη κατηγορία. Η ΑΕΛ έχει ένα γεμάτο και καλό ρόστερ, όμως την Κυριακή ήταν και πάλι κατώτερη των περιστάσεων... Όπως ήταν στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στην Ριζούπολη. Τότε είχε και τύχη, αυτή η τύχη την άφησε όμως την Κυριακή το βράδυ!

Πλέον αυτή η νίκη για την Κέρκυρα είναι τεράστια. Τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης... Πρέπει όμως να διαχειριστεί σωστά. Ακόμα δεν τελείωσε τίποτα μετά από αυτή τη νίκη, η άνοδος δεν ήρθε, το πρωτάθλημα της Β' (που δεν είναι αυτό το ζητούμενο) δεν κατακτήθηκε. Υπάρχει πολύ... ψωμί ακόμα στο πρωτάθλημα και αυτό που πρέπει να κάνουν οι Φαίακες για να είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα πάρουν την άνοδο είναι να συνεχίσουν το ίδιο αποφασισμένοι.

Όπως ήταν στην Λάρισα θα πρέπει να είναι και στα παιχνίδια με τους Κισσαμικό, Καρδίτσα, Πανσερραϊκό, Αχαρναϊκό, Ζάκυνθο, Πανελευσινιακό κλπ και φυσικά στα ντέρμπι που θα έρθουν στη συνέχεια και στον δεύτερο γύρο με Απόλλωνα, Παναχαϊκή, Τρίκαλα και Λάρισα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι και εντός έδρας!

Παρέμεινε αήττητος ο Βοσνιάδης

Ένα από τα στατιστικά στοιχεία που είχαμε υπογραμμίσει το Σάββατο, ήταν και το γεγονός πως ο Αλέκος Βοσνιάδης μετρούσε 2 νίκες και 1 ισοπαλία κόντρα στη Λάρισα μετά το πέρασμά του από την ομάδα του κάμπου. Τελικά αυτό το σερί δεν έσπασε, αλλά ανέβηκε στο 3-1 με τον Βοσνιάδη να δείχνει πως έχει πάρει για τα... καλά τον αέρα της ΑΕΛ! Άλλωστε φέτος της έχεις κόψει 5 βαθμούς με δύο διαφορετικές ομάδες, δεν το λες και άσχημα...

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα