Λουτσέσκου: «Δική μου ευθύνη και απογοήτευση»

Λουτσέσκου: «Δική μου ευθύνη και απογοήτευση»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εικόνα της Ξάνθης στα τελευταία ματς και τόνισε ότι απογοητεύτηκε περισσότερο απ' όλους.

Λουτσέσκου: «Δική μου ευθύνη και απογοήτευση»

Στη συνοχή που έχασε η Ξάνθη, στις αρκετές αλλαγές που έγιναν και στην έλλειψη συνεισφοράς απέδωσε την κακή εικόνα της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτό τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει απογοητευτεί περισσότερο απ' όλους και ζητώντας στήριξη για να κερδίσει ξανά η Σκόντα την ταυτότητά της. «Δυστυχώς για εμάς ήταν έξι πολύ δύσκολες μέρες.

Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι διότι χάσαμε, κάναμε πολλά λάθη και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς μετά το πρώτο γκολ. Χάθηκε η αυτοπεποίθηση και η συνοχή μας. Ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα η ήττα. Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτές τις έξι μέρες τις αντιμετωπίσαμε με πολλά προβλήματα.

Σέβομαι την Ξάνθη, τον κόσμο, απολάμβανα ότι βρισκόμουν εδώ και έδινα κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορούσα. Εύχομαι ο καθένας από την Ξάνθη να καταλάβει ότι η ομάδα είναι σε άσχημη στιγμή εξαιτίας πολλών λόγων. Χάσαμε αυτές τις μέρες την ταυτότητά μας. Εδώ και έναν χρόνο και κάτι μήνες η Ξάνθη πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Όταν ήρθα εδώ, στα μέσα Σεπτεμβρίου η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Μέσω της δουλειάς κάναμε καλή χρονιά και την απολαύσαμε. Κάποιοι παίκτες έφυγαν, ήρθαν άλλοι και κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ξεκινήσαμε καλά εφέτος και έξι μέρες πριν, το περασμένο Σάββατο, ήμασταν με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι ομάδες με τις λιγότερες ήττες.

Αυτές τις έξι μέρες κάτι άλλαξε. Κάτι συνέβη. Περισσότερο απ' όλους εδώ αυτός που έχει απογοητευτεί περισσότερο είμαι εγώ. Είμαι ο υπεύθυνος, αλλά μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες προσπαθούν να δουλέψουν. Μερικές φορές συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις και μας βρίσκουν σε αυτή την άσχημη στιγμή.

Δεν μου αρέσει να αλλάζω θέσεις τους παίκτες. Λαμβάνω υπόψιν μου 1-2 παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Όταν κάνεις αρκετές αλλαγές, η ταυτότητα της ομάδας υποφέρει. Αν κάναμε καλά πράγματα μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, ήταν επειδή είχαμε συνοχή και συνεισφορά απ' όλους.

Το χάσαμε αυτό και είναι δική μου ευθύνη. Πρέπει να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε ξανά τη συνοχή μας. Οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να πιέσουν περισσότερο, να μην κρύβεται κανείς πίσω από οτιδήποτε. Ζητώ τη βοήθεια της πόλης, τη στήριξη, ώστε να καταλάβει την κατάσταση. Με την εξυπνάδα μας και την ηρεμία μας πρέπει να ξανακερδίσουμε την ταυτότητά μας», είπε ο Λουτσέσκου.

Best of internet