Σουόνσι - Λέστερ 0-3

Gazzetta team
Σουόνσι - Λέστερ 0-3

bet365

Τι και αν ο Βάρντι δεν συνέχισε το τρελό σερί, ο Μαχρέζ πήρε τη σκυτάλη και με χατ τρικ έδωσε μεγάλο διπλό κορυφής στη Λέστερ (3-0 τη Σουόνσι). Βαρετή η Γιουνάιτεντ, γλίτωσε από τη Γουέστ Χαμ (0-0).

Στο «Λίμπερτι» τα ζητούμενα-ερωτήματα ήταν δύο: Το αρχικό είχε να κάνει με το εάν θα μπορούσε άραγε η Λέστερ να παραμείνει και αυτή την αγωνιστική στην κορυφή και το δεύτερο με το τρελό σερί του Τζέιμι Βάρντι. Στο πρώτο η απάντηση ήταν καταφατική. Στο δεύτερο όμως δυστυχώς, αρνητική. Οι Αλεπούδες έκαναν τρελό πέρασμα με 3-0 από την έδρα της Σουόνσι, κράτησαν την 1η θέση για πάρτη τους, μα ο θρυλικός επιθετικός τους σταμάτησε το σκοράρισμα τελικά στις 11 διαδοχικές αγωνιστικές, μην καταφέρνοντας να πιάσει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Νησί, το οποίο κατέχει ο Τζίμι Νταν με 12 ματς στη σειρά.

Αφού όμως δεν τα έβαλε ο Βάρντι, πως η Λέστερ σκόραρε τρία τεμάχια εκτός έδρας; Ας είναι καλά το άλλο μεγάλο αστέρι της, ο Ριγιάντ Μαχρέζ. Εκείνος και λιγάκι και ο επόπτης. Ο Αλγερινός εξτρέμ που επίσης κάνει μυθική χρονιά, σημείωσε χατ τρικ, για να βρεθεί με τη σειρά του στην 3η θέση των σκόρερ της Premier League, μετρώντας συνολικά 10 τέρματα. Το πρώτο (5') μπήκε με εξ επαφής κεφαλιά και το δεύτερο (22') δεν θα έπρεπε να μετρήσει, μιας και ήταν ένα μέτρο οφσάιντ. Το τρίτο (67') ήρθε δωράκι από τον Βάρντι προς τον 24χρονο παικταρά, ο οποίος έχει πλέον όλον το καλό κόσμο να τον γλυκοκοιτάζει. Η Σουόνσι πάλι που στο 2-0 είχε δοκάρι με τον Κι, παραπαίει, έχοντας μόλις μία νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια της.


Τυ-Χ-ερή η Γιουνάιτεντ!
Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν πείθει! Χωρίς τον Ρούνεϊ στην ενδεκάδα και με τον Σνάιντερλιν να αποχωρεί λόγω τραυματισμού, η ομάδα του Φαν Χάαλ στάθηκε τυ-Χ-ερή στο εντός έδρας ματς με τη Γουέστ Χαμ (0-0). Οι Λονδρέζοι είχαν ένα εξαιρετικό α' μέρος, πίεσαν, είχαν δοκάρι, ενώ φώναξαν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Η Μάντσεστερ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον τελικό πρόκρισης με τη Βόλφσμπουργκ!

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και στο 5' είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Φελαϊνί, αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο! Ο Βέλγος ήταν ο κινητήριος μοχλός της Μάντσεστερ και στο 15' έβγαλε τον Μαρσιάλ σε θέση βολής, όμως ο Γάλλος δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω! Η Γουέστ Χαμ ανέβασε ρυθμό και έγινε απειλητική για την εστία του Ντε Χέα! Μάλιστα, είχε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Μόουζες! Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι, αλλά και άτυχοι, αφού σε δυο λεπτά είχαν ισάριθμα δοκάρια! Στο 20' ο Ζάρατε και στο 22' ο Ριντ είδαν τη μπάλα να μην τους κάνει το χατήρι και τη Γιουνάιτεντ να αισθάνεται τυχερή! Λίγο πριν το τέλος του ματς, οι Λονδρέζοι... φώναξαν για σπρώξιμο του Σβαϊστάιγκερ στον Ριντ.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η Μάντστεστερ είχε δέκα προσπάθειες για γκολ, αλλά καμία εντός στόχου! Στο 60' η Γιουνάιτεντ είχε τεράστια ευκαιρία, αλλά ο Φελαϊνί δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Γουέστ Χαμ χωρίς τον Μόουζες (αποχώρησε λόγω τραυματισμού) δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, έδωσε αρκετά χώρο στους γηπεδούχους που πίεσαν για το γκολ! Ωστόσο, Μάτα, Μαρσιάλ και Ντεπάι σε τρεις περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ!


Πετάει με Ιγκάλο η Γουότφορντ
Ο Οντιόν Ιγκάλο δείχνει ασταμάτητος και έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Νόριτς, οδηγώντας τη Γουότφορντ σε ακόμα μία νίκη (2-0) και στο -3 από την Ευρώπη. Αν και αρχικός στόχος είναι η παραμονή, έτσι όπως παίζει ο Νιγηριανός επιθετικός, οι νεοφώτιστοι ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους ρεαλιστικούς στόχους τους. Εκείνος κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 (30' Ντίνεϊ) και πήρε σβάρνα τους αντιπάλους του στις καθυστερήσεις (91'), φτάνοντας τα εννέα γκολ στη σεζόν. Ενδιάμεσα, είδε τον Ρουντ να του στερεί με εντυπωσιακές επεμβάσεις δύο ακόμα σχεδόν βέβαια τέρματα.

Απώλεια για Τότεναμ
Αν και βρέθηκε να χάνει, η Γουέστ Μπρομ κατάφερε να σταματήσει την Τότεναμ μετά το μεταξύ τους 1-1 στο Hawthorns, όμως οι Spurs παρέμειναν αήττητοι για 14 ματς στην Premier League, σερί που είναι το καλύτερο της ιστορίας τους. Ο Ροντόν έχασε μεγάλη ευκαιρία για την WBA, όμως η ομάδα του Ποκετίνο ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς, όταν στο 15’ μετά τη βαθιά μπαλιά του Αλντερβάιρελντ ο Ντέλε Αλι εκτέλεσε τον Μάιχιλ (0-1). Η Γουέστ Μπρομ όμως είχε την απάντηση πριν το ημίχρονο με τον ΜακΚλιν να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Ντάρεν Φλέτσερ από δεξιά (1-1). Το δεύτερο μέρος είχε ακόμα λιγότερες καθαρές φάσεις, με τον Χάρι Κέιν να την έχει στο 51’ αλλά τον σταμάτησε ο Μάιχιλ και στο 73’ ο Ούγκο Γιορίς να σώζει τους Λονδρέζους αποκρούοντας την κοντινή κεφαλιά του Γιόνας Ολσον και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Μοιρασιά στο Saint Mary’s
Η Σαουθάμπτον ισοφάρισε προς το τέλος την Αστον Βίλα, στερώντας της μία εκτός έδρας νίκη που θα ήταν πολύ πολύτιμη (1-1). Στο πρώτο μέρος οι Αγιοι ήταν οι καλύτερη ομάδα, με τους Πελέ, Μανέ να έχουν φάσεις και τον Γκούζαν να σταματά στην ίδια φάση Γουόρντ-Πρόουζ και Πελέ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 44’ με κεφαλιά του Λέσκοτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βερετού (0-1). Το γκολ έδωσε θάρρος στους Χωριάτες και αυτοπεποίθηση και ο Αγιού είχε δύο σουτ που μπλοκαρίστηκαν, όμως η Σαουθάμπτον πέτυχε το γκολ που άξιζε στο 73’ όταν έπειτα από κόρνερ του Γουόρντ-Πρόουζ η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Οριόλ Ρομέου που νίκησε τον Γκούζαν για το τελικό 1-1.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα