Κι όταν νικάει κι όταν χάνει, το φινάλε δεν αλλάζει!

Κι όταν νικάει κι όταν χάνει, το φινάλε δεν αλλάζει!

Κι όταν νικάει κι όταν χάνει, το φινάλε δεν αλλάζει!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta τι γίνεται φέτος κι αλλού στην Ευρώπη και τι δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι στην Ελλάδα.  

Είναι, λέει, τεράστια η διαφορά του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες στη βαθμολογία κι έχει χαθεί το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα σε επίπεδο κορυφής.

Πράγματι, αν υπολογίσουμε ότι ο Ολυμπιακός οριστικά (γιατί εδώ ποτέ δεν ξέρεις…) πάρει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ποτέ δεν έγινε, θα έχει +13 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, όμως ας ρίξουμε μία ματιά και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν είναι κι αυτή στο +13

Στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο +18

Στην Ουγγαρία η Φέρεντσβαρος στο +16 μετά από 17 αγωνιστικές.

Ακόμη στη Γερμανία η Μπάγερν είναι στο +8.

Στην Σκωτία η Σέλτικ στο +7

Στην Ελβετία η Βασιλεία στο +7

Στην Πολωνία η Πιάστ επίσης στο +7.

Στην Σλοβενία η Ολίμπια είναι στο +8.

Στην Σλοβακία η Τρέντσιν είναι στο +9

Και στη Νορβηγία η Ρόζενμποργκ ήδη το πήρε με +12.

Και δεν πάω στα τελευταίας διαλογής πρωταθλήματα…

Άρα, από τα 30 πιο γνωστά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, στα 10 (βγάζουμε το ελληνικό), στο ένα τρίτο λοιπόν, οι βαθμολογικές διαφορές είναι πολύ μεγάλες έως σημαντικά μεγάλες. Κι εκεί, υπό αυτή την έννοια, έχει χαθεί το ενδιαφέρον σε επίπεδο κορυφής…

Τι να γίνει δηλαδή. Να κάθεται να χάνει ο Ολυμπιακός; Και πέρσι, άλλωστε, που έχανε μέχρι τέτοιο καιρό ένα σωρό βαθμούς δεξιά κι αριστερά (εντός έδρας 2-2 με ΠΑΣ κι 1-2 από ΠΑΟΚ, όπως κι εκτός έδρας 1-1 με Παναιτωλικό, 0-0 με Αστέρα και 0-1 από Ατρόμητο), σάμπως άλλαξε τίποτα;

Ήμασταν 6 Δεκέμβρη, σχεδόν σαν σήμερα, με τον ΠΑΟΚ μετά από 12 αγωνιστικές στο +4 από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στον πόντο από τον Ολυμπιακό. Σε 12 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είχε χάσει 12 πόντους! Τι έγινε τελικά; Έκανε ένα σπριντ ο Ολυμπιακός και το τέλειωσε το πρωτάθλημα όμορφα κι ωραία.

Εδώ δεν μπορούν να το πάρουν οι άλλοι, κι όταν τους το χαρίζει ο Ολυμπιακός…

Best of internet