«Αποικιοκράτες» της Ισπανίας οι Βρετανοί προπονητές!

Gazzetta team
«Αποικιοκράτες» της Ισπανίας οι Βρετανοί προπονητές!

bet365

Μπορεί σε επίπεδο παικτών Βρετανία και Ισπανία να μην έχουν ιδιαίτερες... επαφές, κάτι ανάλογο ωστόσο δεν ισχύει και στην περίπτωση των προπονητών του «Νησιού», οι οποίοι έχουν δημιουργήσει στο πέρας του χρόνου τη δική τους «αποικία»!

Ο Γκάρι Νέβιλ αποτελεί τον 14ο Βρετανό προπονητή που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία μίας ισπανικής ομάδας μεταπολεμικά. Ο Άγγλος κόουτς ανέλαβε τα ηνία της Βαλένθια, αναγκάζοντας πολλούς να ανατρέξουν στο παρελθόν για να βρουν τους άλλους «Νησιώτες» που... μετακόμισαν στην Ισπανία.

Την αρχή έκανε ο Μάικλ Κίπινγκ, ο οποίος ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης την περίοδο 1948-50, ενώ ακολούθησε ο Ρόνι Άλεν, που είχε το «τιμόνι» της Αθλέτικ Μπιλμπάο για δύο σεζόν (1969-71). Οι Βάσκοι άργησαν, αλλά ξαναείδαν Άγγλο αρκετά χρόνια μετά, με τον Χάουαρντ Κένταλ να γίνεται προπονητής τους από 1987 έως το 1989.

Ο Βικ Μπάκινγχαμ ανακοινώθηκε από τη Μπαρτσελόνα το 1970, προερχόμενος από τον Εθνικό Πειραιώς! Στους «μπλαουγκράνα» ήρθε πάλι Βρετανός προπονητής μετά από 14 χρόνια, με τον Άγγλο Τέρι Βέναμπλς να κάθεται για τρία χρόνια (1984-87) στον πάγκο. Τρίτη και... φαρμακερή με τον ερχομό του Μπόμπι Ρόμπσον τη σεζόν 1996-97.

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα