«Το ποδόσφαιρο με κράτησε ζωντανό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Το ποδόσφαιρο με κράτησε ζωντανό»

bet365

Ο Καναδός μπακ των Νιου Γιορκ Ρέντμπουλς, Καρλ Ουιμέτ παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς μιλώντας στο gazzetta.gr. Ο άδικος χαμός της αδερφής του από καρκίνο, η σημασία του ποδοσφαίρου και η συμβουλή του!

Ο Καρλ Ουιμέτ των Νιου Γιορκ Ρέντμπουλς βίωσε το απόλυτο οικογενειακό δράμα, αλλά δεν λύγισε. Βρήκε το ψυχικό σθένος να σταθεί όρθιος, να παλέψει συνεχίζοντας να παίζει ποδόσφαιρο.

Στον αγωνιστικό χώρο μοιάζει με αγρίμι. Ο Καναδός μπακ είναι απόλυτα προσηλωμένος στους στόχους της ομάδας του δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του. Φημίζεται για τον δυναμισμό και την αυταπάρνηση του.

Εκτός γηπέδου περνάει χρόνο με την οικογένεια του αλλά και τους φίλους του, παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, και παρακολουθεί τους Μόντρεαλ Κανέιντιενς στο χόκεϊ.

Ο Ουιμέτ έβλεπε την αδερφή του να αργοσβήνει χτυπημένη από τον καρκίνο έπειτα από πολυετή μάχη. Η Τζούλι έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών το 2014.

«Ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. H αδερφή μου έδινε την μάχη της στο νοσοκομείο και εγώ έπρεπε να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Όταν επέστρεφα σπίτι την σκεφτόμουν. Το ποδόσφαιρο με βοήθησε να έχω καθαρό μυαλό και να σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι. Ήταν ένας τρόπος διαφυγής για μένα. Ευτυχώς δεν ήταν τόσο πολύπλοκο. Κάποιες φορές η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, αλλά πρέπει να ανταποκριθείς», τονίζει στο gazzetta.gr ο Καναδός διεθνής αμυντικός.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δοκιμάζεται στην έδρα της Νις για τη Ligue 1 της Γαλλίας και η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου αν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Ο Ουιμέτ προσπαθεί έχοντας βιώσει από πρώτη χέρι ένα ανθρώπινο δράμα προσπαθεί να δίνει κουράγιο σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Ξέρω πως με βλέπει η αδερφή μου. Δουλεύω σκληρά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία προσπαθώ να στέκομαι στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και συμπαράσταση».

Ο πρώην άσος των Μόντρεαλ Ίμπακτ στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις:

«Να σκέφτεστε θετικά και να βλέπετε τα θετικά πράγματα της ζωής γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Πάντα λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να κάνω περήφανη την αδερφή μου. Όταν πετυχαίνω κάτι καλό κοιτάζω στον ουρανό και την σκέφτομαι».

Ο Καναδός άσος υπέγραψε το πρώτου επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 20 ετών, προερχόμενος από τα σπλάχνα της Μόντρεαλ Ίμπακτ. Μάλιστα ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήρε προαγωγή από τις ακαδημίες του καναδικού συλλόγου στην πρώτη ομάδα. Τον περασμένο Μάρτιο και αφού πρώτα δοκιμάστηκε από τους Νιου Γιορκ Ρέντμπουλς πραγματοποίησε το μεγάλο άλμα της καριέρας του.

 

Τελευταία Νέα