Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-2 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-2 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την Πάτρα (1-2 την Παναχαϊκή), πήρε την πρόκριση και... κέρδισε τον Κλωναρίδη που με 2 γκολ φώναξε... παρών στον Στραματσόνι!

Ναι μεν ο αγώνας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα δεν ήταν από αυτά που θεωρούνται δύσκολα, αλλά στον Παναθηναϊκό έχοντας πλέον ως βασικό τους στόχο το Κύπελλο το είδαν όσο σοβαρά έπρεπε. Ο Αντρέα Στραματσόνι κατέβασε ομάδα με όσους περισσότερους βασικούς γινόταν και οι «πράσινοι» χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επικράτησαν με 2-1 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Όσον αφορά τους Πατρινούς, για να μπορέσουν να προκριθούν θα πρέπει αρχικά να κερδίσουν τον Λεβαδειακό και πάλι στο Παμπελοποννησιακό και να μη νικήσει η Κέρκυρα τον Παναθηναϊκό στο νησί των Φαιάκων.

Η αγωνία για Μπεργκ

Πριν αναφερθούμε στα του ματς, αξίζει μια αναφορά στο θέμα του τραυματισμού του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ο οποίος έφαγε τις κλωτσιές του με τον διαιτητή να κλείνει τα μάτια του σε δυο περιπτώσεις ζήτησε αλλαγή στο 16'. Μάλιστα την συγκεκριμένη στιγμή έκανε και νόημα στον Κοτσόλη να βγάλει εκτός την μπάλα στο ελεύθερο για να βγει. Όπως ήταν φυσικό η αγωνία στο... στρατόπεδο του «τριφυλλιού» ήταν μεγάλη, αλλά τελικά οι πρώτες εκτιμήσεις ηρέμησαν τους πάντες καθώς ο έμπειρος επιθετικός έχει υποστεί απλά μια διάταση στον δικέφαλο και με δεδομένο πως έτσι και αλλιώς ήταν τιμωρημένος για το ματς της Κυριακής με την Βέροια στην Ημαθία, δεν θα λείψει σε άλλο ματς.

Το είδε σοβαρά και το έδειξε ο Ιταλός

Στα του ματς, ο Αντρέα Στραματσόνι που ήθελε και την πρώτη του νίκη στο πάγκο της ομάδας, είδε σοβαρά το συγκεκριμένο ματς και γι' αυτό κατέβασε μια όσο γίνεται πιο δυνατή ενδεκάδα. Με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, ο Κοτσόλης πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τον Μαρινάκη δεξιά, τον Νάνο αριστερά και τους Κουτρουμπή και Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός, ο Νίνης πίσω από τους Κλωναρίδη και Μπεργκ και οι Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικοί μέσοι.

Το... καθάρισε ο Κλωναρίδης

Ο Κλωναρίδης επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Ο νεαρός επιθετικός του «τριφυλλιού» κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του και έδειξε πως ξέχωρα των τραυματισμών που είχε, θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 7' με ωραία προσπάθεια κάλυψε την μπάλα σε μακρινή σέντρα και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1, ενώ και στο 41' ουσιαστικά τελείωσε το ματς με ένα ακόμα ωραίο τέρμα, όταν σε πάσα του Πράνιτς έκανε όμορφο σουτ με το αριστερό πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο διάστημα του πρώτου μέρους η Παναχαϊκή από την άλλη είχε για περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια της αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει και όταν το έκανε ο Κοτσόλης ήταν εκεί διώχνοντας κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων.

Το κράτησε άνετα αν και θα μπορούσε περισσότερα γκολ

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους μετά και το προβάδισμα των δύο γκολ, να είναι καλύτεροι, να χάνουν ευκαιρίες και να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Όσες φορές όμως προσπάθησε είτε με τον Κλωναρίδη, είτε με τον Καρέλη έπεσε πάνω στον Στρέζο που κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του να προσπαθήσει για την έκπληξη.

Μια έκπληξη που θα μπορούσε να γίνει αν στο 88' ο Κοτσόλης δεν είχε διώξει με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Τζίλας, αν βέβαια πούμε πως θα έμπαινε, όπως μπήκε και το γκολ στις καθυστερήσεις με τον Στεργίδη να σκοράρει με προβολή παρότι ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ.

Έτσι το 1-2 βρήκε τον Παναθηναϊκό χαρούμενο για τη νίκη και την πρωτιά, αλλά και την Παναχαϊκή ευχαριστημένη που πάλεψε όσο μπορούσε και έβαλε δύσκολα στον μεγάλο της αντίπαλο.

ΠΑΝΧΑΪΚΗ (Δ. Σπανός): Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46' Ντελέκος, λ. τρ. 55' Τρίγκας), Χατζής, Μιγκέλ Πέδρο (82' Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Τζίλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67' Αμπέντ), Κλωναρίδης (82' Λάμπρου), Μπεργκ (16' Καρέλης).

Προκάλεσε ο Σελίμος

Αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Σπύρος Σελίμος, ο οποίος έκανε πολλά και σημαντικά λάθη. Δεν τιμώρησε το σκληρό παιχνίδι των Πατρινών, εκνεύρισε τους παίκτες και των δύο ομάδων (κυρίως αυτών του Παναθηναϊκού), καθώς είχε πολλές εσφαλμένες υποδείξεις, ενώ δεν πήρε την φάση επάνω του στο 2-1 το οποίο προήλθε από θέση οφσάιντ. Σίγουρα μιλάμε για μια κακή διαιτησία και το χειρότερο είναι πως έγινε σε ένα ουσιαστικό... σβηστό ματς. Αν δηλαδή ήταν ντέρμπι, τότε τα προβλήματα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

4ος όμιλος

1. Παναθηναϊκός 6 (5-1)

2. Λεβαδειακός 3 (2-3)

3. Παναχαϊκή 1 (2-3)

4. Κέρκυρα 1 (1-3)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα