Τα ινδάλματα του Μέσι, του Μαραντόνα και του Κρόιφ! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Τα ινδάλματα του Μέσι, του Μαραντόνα και του Κρόιφ! (pics & vid)

bet365

Σήμερα έχουν εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που γεμίζουν τα γήπεδα για να τους δουν, ενώ ό,τι αγγίζουν γίνεται «χρυσάφι». Κάποτε όμως ήταν κι αυτοί άγνωστοι και θαύμαζαν τα «αστέρια» της δικής τους εποχής!

Ποιόν θεωρούσε ίνδαλμα ο Μέσι, πριν γίνει ο καλύτερος παίκτης της εποχής μας; Ποιανού τις κινήσεις προσπαθούσε να αντιγράψει ο Ζινεντίν Ζιντάν, πριν εδραιωθεί ο ίδιος ως ένας απ' τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν στη Γηραιά Ήπειρο; Η Marca φέρνει στην επιφάνεια τα «είδωλα» των νεότερων ποδοσφαιριστών, με κοινές φωτογραφίες και βίντεο!

1. Μέσι - Πάμπλο Αϊμάρ

Όταν ο Λιονέλ Μέσι έκανε την εμφάνιση του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, βάζοντας τα θεμέλια του μύθου του και σκορπώντας τον «τρόμο» απ' το κέντρο του γηπέδου και μπροστά, προσπαθούσε να χωρέσει στα «παπούτσια» του Πάμπλο Αϊμαρ, που γοήτευε το κοινό της Βαλένθια στο Μεστάγια! Σε συνέντευξη του εκείνη την εποχή, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε παραδεχθεί το θαυμασμό του για τον συμπατριώτη του.

2. Ζιντάν - Έντσο Φραντσέσκολι

Περισσότερες από μια φορές ο Γάλλος βιρτουόζος είχε παραδεχθεί πως ο Έντσο Φραντσέσκολι ήταν το μεγαλύτερο είδωλο του όταν μεγάλωνε κι ονειρευόταν τον εαυτό του ποδοσφαιριστή. Έβλεπε κασέτες με τους αγώνες του, προσπαθώντας να αντιγράψει τις κινήσεις του, να του μοιάσει. Ήταν τέτοιος ο θαυμασμός του για τον Αργεντινό, που έδωσε το όνομα «Έντσο» σε έναν απ' τους γιούς του!

3. Ιμπραΐμοβιτς - Ρονάλντο

Όπως έχει αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις του, θεωρεί πως ο ίδιος είναι «ο Θεός, ο επικεφαλής, το αφεντικό». Παρά την αλαζονεία του όμως, ακόμα και ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί πως είχε κι εκείνος έναν ποδοσφαιριστή που θαύμαζε. Αυτός ήταν ο Ρονάλντο και το όνειρο του ήταν να παίξει στην Ιταλία, στην ίδια ομάδα μ' αυτόν και να μοιραστούν τα ίδια αποδυτήρια!

4. Κρόιφ - Αλφρέδο Ντι Στέφανο

Το 1962, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπενφίκα, ένα μικρό παιδί, ονόματι Γιόχαν Κρόιφ, ήταν απ' τα ball boys του γηπέδου. Είδε από κοντά τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, μαγεύτηκε απ' το παιχνίδι του και δεν το ξέχασε ποτέ, προσπαθώντας να μιμηθεί τις κινήσεις της «ξανθιάς σαΐτας»!

5. Μαραντόνα - Ρικάρντο Μποτσίνι

«Όταν είδα τον Μποτσίνι από κοντά νόμιζα πως είχα αγγίξει τον ουρανό με τα χέρια μου! Νόμιζα πως είχα φτάσει δίπλα στο Θεό!». τάδε έφη Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για τον «θρύλο» της Ιντεπετιέντε και της Εθνικης Ουρουγουάης.

6. Πουγιόλ - Πάολο Μαλντίνι

Σε μια επίσκεψη του Πάολο Μαλντίνι στη Βαρκελώνη για μια εκδήλωση, πιο ευτυχισμένος κι απ' τα μικρά παιδιά που τον χάζευαν πρέπει να ήταν ο Κάρλες Πουγιόλ! Όπως έγραψε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα στο twitter: «Σήμερα είδα από κοντά τον καλύτερο αμυντικό της Ιστορίας, το είδωλο μου, τον Πάολο Μαλντίνι. Τι φαινόμενο»!

7. Κασίγιας - Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ουκ ολίγες φορές ο Κασίγιας έχει παραδεχθεί πως ο Ιταλός υπήρξε το είδωλο του. Βέβαια κατά καιρούς έχε κάνει και δηλώσεις που... παρεξηγούνται, όπως το ότι κάθε βράδυ πέφτει για ύπνο φορώντας τη φόρμα του «Τζίτζι!

 

Τελευταία Νέα