Κούδας: «Περιμένω τον Σαββίδη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Κούδας: «Περιμένω τον Σαββίδη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Σταύρος Σουντουλίδης
Κούδας: «Περιμένω τον Σαββίδη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

bet365

Ανοικτό αφήνει ο Γιώργος Κούδας το θέμα της εμπλοκής του στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκαλύπτοντας στο Gazzetta.gr το ρόλο που θέλει να έχει στην ομάδα...

Από την τελευταία συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη και μετά, όλοι θεωρούν δεδομένη την συμμετοχή του Γιώργου Κούδα στο διευρυμένο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ, το οποίο θα προκύψει μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της 21ης Δεκεμβρίου. Όμως, ο «Μεγαλέξανδρος» δεν έχει πάρει ακόμη οριστική απάντηση από τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ανοικτός σε κάθε πρόσκληση του ΠΑΟΚ. Η Τούμπα είναι το δεύτερο σπίτι μου και δεν διεκδικώ τίτλους, γαλόνια και τιμές κάτι το οποίο τόνισα και στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη», ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά η σημαία του «Δικεφάλου», που το βράδυ της Τετάρτης βραβεύτηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ στο πλαίσιο της εκδήλωσης με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς».

Ο Γιώργος Κούδας, μετά την συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, περιμένει, όπως είπε, την τελική πρόταση από τον κ. Σαββίδη, με τον οποίο συζήτησε γύρω από το ρόλο που θα θέλει να έχει ο ίδιος μέσα στην ομάδα. Ακόμη και σήμερα η μεγάλη αγάπη του 69χρονου πια πρώην αρχηγού του ΠΑΟΚ είναι οι ακαδημίες. Και εκεί θέλει να αφοσιωθεί και να προσφέρει με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

«Συμμετείχα δύο φορές στο συμβούλιο της ΠΑΕ, αλλά αυτό που είπα και στον κ. Σαββίδη είναι ότι, το όνειρό μου από την ημέρα που σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο, εδώ και 31χρόνια, είναι τα μικρά παιδιά. Να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ ακαδημίες, που θα αφήσουν εποχή και θα βγουν μέσα από τα σπλάχνα της δεκάδες ποδοσφαιριστές», αποκάλυψε ο Γιώργος Κούδας και εξήγησε τι ακριβώς μετέφερε στον ισχυρό άνδρα της Τούμπας.

Οι συμβουλές του Κρόιφ και η La Masia

«Το 1973 πριν από το φιλικό με τον Άγιαξ στην Τούμπα και το 1976 κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας αγώνων με την Μπαρτσελόνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μίλησα γι’ αυτό το πράγμα με τον Γιόχαν Κρόιφ. Έβλεπε πολύ μπροστά, έβλεπε που πρέπει να πάει το ποδόσφαιρο. Δείτε σήμερα ποιες είναι οι ακαδημίες του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα. Ο Κρόιφ ήξερε ότι αυτό πρέπει να δημιουργήσει η Μπαρτσελόνα. Αυτό έλειπε από την ομάδα και όχι μόνον οι ακριβές μεταγραφές. Έβαλε τις βάσεις για φτιαχτεί η Μασία. Έτσι θα πρέπει να κινηθεί και ο ΠΑΟΚ να φτιάξει την δικιά του Μασία», λέει ο Κούδας, που στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές του ’90, δημιούργησε την ακαδημία ποδοσφαίρου «Γιώργος Κούδας» από την οποία ξεπήδησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Η ακαδημία συνεχίζει να υφίσταται, παρά την αποχώρηση για προσωπικούς λόγους του Κούδα, ο οποίος είναι ολοφάνερο πως θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κομμάτι, που έχει αναπτυχθεί από την εποχή Ζαγοράκη και μετά, αλλά ασφαλώς υπάρχουν περιθώρια ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης στο ήδη υπάρχων δίκτυο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ σε Ελλάδα και σε εξωτερικό.

«Με ονομάσατε άνθρωπο»!

«Στη ζωή μου ζήλεψα έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, τον Σερ Στάνλεϊ Μάθιους, επειδή τον έχρισαν Σερ στην Αγγλία, αλλά σήμερα είμαι υπερήφανος γιατί μ’ αυτή την εκδήλωση με ονομάσατε άνθρωπο και σας ευχαριστώ γι’ αυτό και μόνο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κούδας στην εκδήλωση «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ και στην εθνική ομάδα, Χρήστος Τερζανίδης, ήταν μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης «Τον Γιώργο τον έχουμε στις καρδιές μας, ήταν ο αρχηγός μας στον ΠΑΟΚ και μέχρι που θα πεθάνουμε αυτός θα είναι ο αρχηγός μας», υποστήριξε στην εισαγωγική ομιλία του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα