Οι καλύτεροι της 12ης αγωνιστικής (pics)

Φώτης Καρακούσης
Οι καλύτεροι της 12ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της 12ης αγωνιστικής, στην οποία ξεχώρισαν η νίκη του Ηρακλή επί του Παναθηναϊκού στο Καυτανζόγλειο και η νίκη του Πανθρακικού επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι.

Μετά τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο την 11η αγωνιστική που είχαν ως συνέπεια τα βαρύτατη τιμωρία του Παναθηναϊκού, η 12η στροφή του πρωταθλήματος άρχισε και ολοκληρώθηκε κανονικά όπως κανονικά θα έχουμε και την ενδεκάδα μας και σήμερα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Σάββατο ο Πανθρακικός επικράτησε στο Περιστέρι του Ατρομήτου με 2-1 μια νίκη που αν την έκανε τα προηγούμενα χρόνια θα λέγαμε για μεγάλη έκπληξη, αλλά με τον φετινό κακό Ατρόμητο δεν είναι και τόσο μεγάλη. Ο Πανιώνιος συνέχισε την ασταμάτητη πορεία του επικρατώντας και του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, ενώ ο Ηρακλής πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 1-0.

Την Κυριακή η ΑΕΚ επικράτησε με άνεση του Παναιτωλικού με 2-0, ο Λεβαδειακός της Ξάνθης με 1-0, ο Ολυμπιακός του Αστέρα Τρίπολης με 3-1, ενώ οι Πλατανιάς και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Η αγωνιστική έκλεισε την Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις νικώντας μέσα στην Μυτιλήνη την Καλλονή με 3-1. Συνολικά στην 12η αγωνιστική δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και η πιο παραγωγική, μπαίνοντας συνολικά 17 γκολ.

Εμείς όπως μετά από κάθε τέλος της αγωνιστικής, έτσι και σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Φυσικά και θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς δεν γίνεται να τους χωρέσεις όλους, όμως 11 πρέπει να παίζουν. Όσον αφορά το σύστημα θα αλλάξει και θα γίνει 4-3-3 για να χωρέσουμε τρεις επιθετικούς που τα πήγαν εξαιρετικά το τριήμερο, ενώ από κάθε ομάδα μπορούν να μπαίνουν το πολύ δύο παίκτες. Το ξαναλέμε. Το πολύ δύο παίκτες.

Τερματοφύλακας

Διούδης: Εκεί όταν χρειάστηκε

Η αλήθεια είναι πως αν μιλάμε για το ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα το μυαλό όλων πάει στον Ανσαριφάρντ που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ωστόσο συμμετοχή και μάλιστα μεγάλη σε μια ακόμα νίκη για τους «κυανέρυθρους» είχε και ο Σωκράτης Διούδης, Ο τερματοφύλακας της Πανιωνίου όταν χρειάστηκε ήταν εκεί, κράτησε ανέπαφη την εστία του και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτηθεί ένα ακόμα τρίποντο.

Αριστερό μπακ

Μανωλάς: Από αμυντικός, έγινε δημιουργός

Συνεχίζουμε με την τετράδα της άμυνας και συγκεκριμένα από το αριστερό μπακ. Εκεί θα βάλουμε τον Κώστα Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός του Λεβαδειακού, εκτός από το ότι βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει αμυντικά το μηδέν στο ματς με την Ξάνθη, ήταν και ο παίκτης που με δικιά του ασίστ και γκολ του Ντομοβτσίσκι διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 για τους Βοιωτούς. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε και μια θέση στην ενδεκάδα την αξίζει.

Δεξί μπακ

Γκάλο: Τη φανέλα σπίτι του

Στα δεξιά για ακόμα μία φορά μπαίνει ο Ροντρίγκο Γκάλο. Ο αμυντικός της ΑΕΚ ήταν και στο ματς με τον Παναιτωλικό πολύ καλός πληγώνοντας την ομάδα για την οποία ήρθε στην χώρα μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Βραζιλιάνος εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα ήταν αλάνθαστος και στις προωθήσεις κάνοντας 9 πάσες, χωρίς ξαναλέμε να κάνει ένα λάθος. Με τον καλό Γκάλο η ΑΕΚ γίνεται ακόμα καλύτερη και όπως έχουμε πει, αν συνεχίσει έτσι, θα έχει πολλές φορές την ευκαιρία να μπει στην βασική ενδεκάδα.

Κεντρικός αμυντικός

Μελίσσης: Άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη

Στο κέντρο της άμυνας θα δούμε τον Χρήστο Μελίσση, τον παίκτη που συνέβαλε τα μέγιστα στο να γίνει η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, η νίκη δηλαδή του Πανθραλκικού επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας της Κομοτηνής εκτός από την άμυνα, ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι δίνοντας προβάδισμα στους «πράσινους» και βάζοντας δύσκολα στους «κυανόλευκους».

Κεντρικός αμυντικός

Μπαρτολίνι: Ανίκητος

Εντάξει η αλήθεια είναι πως το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο ο Παναθηναϊκός ήταν από κακός έως ανύπαρκτος επιθετικά, αλλά όσες φορές και αν προσπάθησε να απειλήσει ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι ήταν εκεί. Ο κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν έχασε προσωπική μονομαχία, δείχνοντας και πάλι το πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον «γηραιό».

Αμυντικό χαφ

Ηλιάδης: Τα έκανε όλα και σκόραρε

Στην θέση του αμυντικού χαφ θα βάλουμε τον Στέλιο Ηλιάδη. Ο μέσος του Πανθρακικού μπήκε για 28 λεπτά στο Περιστέρι και με το γκολ του έδωσε τη νίκη στην ομάδα του ερχόμενος από πίσω στην κόντρα των ακριτών. Ένα τέρμα που είναι τρεις... χρυσοί βαθμοί για τον Πανθρακικό και το οποίο τον βάζει στην βασική ενδεκάδα παρότι αγωνίστηκε λίγα λεπτά.

Δεκάρι

Φορτούνης: Τα έκανε όλα κόντρα στην πρώην ομάδα του

Στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα ήταν στο μηδέν με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να ξεκλειδώσουν των άμυνα των Αρκάδων. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ένας πρώην παίκτης του Αστέρα, ο Κώστας Φορτούνης. Αρχικά ευστόχησε στο πέναλτι στο 73' (δίκαιες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων στην συγκεκριμένη φάση), μετά σκόραρε με ωραίο πλασέ στο 80' και ουσιαστικά τελείωσε το ματς για την ομάδα του.

Μέσος

Μακ: Όταν έχει κέφια ο Σλοβάκος κερδίζει ο ΠΑΟΚ

Θεωρείται και όχι άδικα ως ένας από τους παίκτες βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μακ που στην Μυτιλήνη έδειξε τον καλό του εαυτό βοηθώντας στο να έρθει η νίκη για την ομάδα του. Ο Σλοβάκος μπορεί να μην σκόραρε, έκανε όμως μία ασίστ και συνολικά αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα, σε μια καλή εμφάνιση όχι μόνο γι' αυτόν, αλλά και συνολικά για τον «δικέφαλο του βορρά».

Επιθετικός

Ανσαριφάρντ: Ο Ιρανός ηγέτης του Πανιωνίου

Η 12η αγωνιστική ήταν η αγωνιστική των σέντερ φορ, καθώς τρεις ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση και γι' αυτό αλλάξαμε το σύστημα προκειμένου να χωρέσουν, παρότι η αλήθεια είναι πως το λες και ανορθόδοξο. Ο πρώτος από τους τρεις ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός σέντερ φορ του Πανιωνίου αναδεικνύεται σε ηγέτη των «κυανόλευκων», οδηγώντας τους από νίκη σε νίκη. Αυτό έκανε και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του, η οποία έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 3η θέση με 22 βαθμούς.

Επιθετικός

Βέλλιος: Έκρινε το ματς στο Καυτανζόγλειο

Η μεγάλη νίκη της αγωνιστικής έγινε στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή να επικρατεί του Παναθηναϊκού με 1-0. Για να έρθει αυτό το πολύτιμο τρίποντο για τον «γηραιό» χρειάστηκε να δείξει για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Απόστολος Βέλλιος. Στην μία φάση που χρειάστηκε ο νεαρός επιθετικός έβαλε το γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Επιθετικός

Αθανασιάδης: Ο αρχηγός επέστρεψε...

Όλα αυτά τα χρόνια ακούει πολλά σε κάθε στραβή του ΠΑΟΚ. Φέτος είδε την ομάδα του να παίρνει τον Μπερμπάτοφ και τον Ιγκόρ Τούντορ να ξεκαθαρίζει πως επειδή δεν μπορούν να χωρέσουν και οι δύο, ο Βούλγαρος θα ήταν ο βασικός σέντερ φορ. Στην Μυτιλήνη ωστόσο ο Κλάους έδειξε γιατί είναι αρχηγός της ομάδας, Πήρε τον «δικέφαλο του βορρά« στις πλάτες του και τον οδήγησε σε ένα σημαντικό διπλό. Σημαντικό κυρίως από πλευράς ψυχολογίας καθώς οι Θεσσαλονικείς ήθελαν μια καλή εμφάνιση και νίκη. Και ο ίδιος βέβαια ήθελε μια καλή εμφάνιση και με δύο γκολ ήταν ιδανική όχι απλά καλή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα