«Οργάνωση και κατοχή της μπάλας»!

«Οργάνωση και κατοχή της μπάλας»!

Γιώργος Τσακίρης
«Οργάνωση και κατοχή της μπάλας»!

bet365

Να κάνουν πρώτα τα βασικά θέλει ο Γκουστάβο Πογιέτ από τους παίκτες της ΑΕΚ ο οποίος εξήγησε και τη φιλοσοφία της ομάδας.
Κάθε προπονητής έχει τη δική του αγωνιστικό φιλοσοφία και νοοτροπία. Σαφέστατα κι αυτό ισχύει με τον Γκουστάβο Πογιέτ που θέλει να έχει δυο βασικούς άξονες λειτουργίας στην ΑΕΚ και προφανώς και στις υπόλοιπες ομάδες στις οποίες ηγήθηκε της τεχνικής ηγεσίας.
«Η δική μας νοοτροπία είναι σε δυο άξονες.
Οργάνωση και κατοχή της μπάλας. Να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πιθανότητες να κάνει η ομάδα τα βασικά πράγματα. Ίσως πιστεύουμε πως υπάρχουν πράγματα που είναι απλά, όμως τα συστήματα, ο τρόπος παιχνιδιού, κάνουν πιο δύσκολη την ζωή του ποδοσφαιριστή, όσο του ζητάμε περισσότερα τον δυσκολεύουμε να κάνει σωστά τα απλά πράγματα», τόνισε ο Γκουστάβο Πογιέτ και συνέχισε πιο συγκεκριμένα την αναφορά του.
«Όσο προχωράμε στο ποδόσφαιρο τόσο αυτά που ζητάμε από τον ποδοσφαιριστή είναι περισσότερα απ' ότι στο παρελθόν. Για παράδειγμα επί των ημερών μας, τώρα, στην εποχή μας, ακούω συχνά πολλούς να λένε: «Οι τερματοφύλακες πρέπει να είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Όχι δα... Δεν ξέρω τι ισχύει για εμάς και τι βλέπετε εσείς, αλλά για μένα πάντα οι τερματοφύλακες θα πρέπει πρώτα να παίζουν καλά με τα χέρια, να πιάνουν δηλαδή την μπάλα», ήταν ο βασικός πρόλογος του Ουρουγουανού τεχνικού γύρω απ' τους βασικούς άξονες λειτουργίας του.
«Πρώτα να κάνουμε τα βασικά. Και μετά να κοιτάμε για το παραπάνω... Αυτό πρέπει να συμβαίνει», κατέληξε ο Γκας Πογιέτ ενώ όταν ρωτήθηκε πόσο δύσκολο είναι να δημιουργείς ομάδα έχοντας παράλληλα την πίεση του αποτελέσματος (και τι από τα δυο είναι πιο βασικό) υπογράμμισε:
«Δεν μοιράζεται στο 50-50 αυτό. Προσωπικά επιθυμώ λίγο περισσότερο να παίρνουμε το παιχνίδι, να κερδίζουμε. Θέλουμε να δουλεύουμε ταυτόχρονα αυτά τα δυο. Οι αλλαγές που κάνουμε κατά την διάρκεια του ματς, είναι για να κερδίσουμε και όχι για να προσαρμόσουμε το σύστημα όμως. Προέχει η νίκη και ακολουθεί η βελτίωση και η εξέλιξη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα