Ο Πογιέτ μιλάει για τις μεταγραφές της ΑΕΚ!

Ο Πογιέτ μιλάει για τις μεταγραφές της ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης
Ο Πογιέτ μιλάει για τις μεταγραφές της ΑΕΚ!

bet365

Η κουβέντα του Ουρουγουανού τεχνικού, Γκουστάβο Πογιέτ, και όσα είπε στους ρεπόρτερ για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ και τα... θέλω του.
Το ραντεβού για την γνωριμία μας με τον Γκουστάβο Πογιέτ και μία πιο... χαλαρή κουβέντα προκειμένου να ξέρουμε πως λειτουργεί και πως σκέφτεται προσπαθούσαμε να το προγραμματίσουμε καιρό με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της ΑΕΚ.
Το θέλαμε εμείς και η σκέψη έβρισκε απόλυτα σύμφωνο και τον Ουρουγουανό τεχνικό που επιθυμούσε να 'χει και μια πιο ουσιαστική γνωριμία με τα πρόσωπα που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ένωσης και βρίσκονται σε καθημερινή βάση κοντά στο κιτρινόμαυρο ποδοσφαιρικό τμήμα και γενικά στην ΑΕΚ.
Με πολλή διάθεση, καλό χιούμορ αλλά κυρίως με λατρεία για ποδόσφαιρο και ανάλυση πραγμάτων και καταστάσεων που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον, ο Γκουστάβο Πογιέτ αποδείχτηκε ένας πολύ ωραίος τύπος που θα μπορούσες να μιλάς για ώρες μαζί του πολύ ευχάριστα και σίγουρα στο τέλος της συζήτησης θα έβρισκες τον εαυτό σου να ψάχνεται στα όσα άκουσε και να συνειδητοποιούσε πως έμαθε και κάτι παραπάνω...
Το gazzetta.gr ήταν στα Σπάτα και στην κουβέντα με τον Πογιέτ και φυσικά θα ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με όσα μας είπε και μας εξήγησε ο κόουτς της ΑΕΚ από το κομμάτι της ενίσχυσης της ομάδας που απασχολεί πάντα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Η ερώτηση βγήκε αβίαστα: «ποιες οι ανάγκες ενίσχυσης; ποια γενικά η άποψή σας για το υλικό που συναντήσατε και που πρέπει να γίνει μεταγραφή;». Μία ερώτηση που σίγουρα δεν αρέσει στους προπονητές, αλλά διάολε για ποδόσφαιρο μιλάμε και για ρεπορτάζ ομάδας, δεν γίνεται να σφυρίζουμε αδιάφορα.
«Όποια ομάδα και να ρωτήσεις ένα είναι το σίγουρο: όλες οι ομάδες θέλουν επιθετικό. Προσωπικά πιστεύω πολύ στον Τζιμπούρ. Πρέπει να δούμε πως θα είναι έως τη στιγμή που θα αποφασίσουμε για το κομμάτι της ενίσχυσης. Τον γνώριζα από την Νότιγχαμ, αλλά τον είδα κι εδώ. Όπως και να ΄χει αν έρθει παίκτης τον Γενάρη, όποιος και να είναι αυτός, θα ξέρει πως θα είναι ένας ή δυο μπροστά του και θα πρέπει να τους προσπεράσει. Για να σας απαντήσω όμως πιο συγκεκριμένα, ναι είναι μια επιλογή η απόκτηση φορ. Πάντως γενικά θα υπάρξει μεταγραφή».
Αυτό φυσικά δεν θα γίνει... αύριο! Όπως έχετε διαβάσει στο gazzetta.gr προτάσεις και ονόματα παικτών φτάνουν στα Σπάτα καθημερινά από ατζέντηδες όμως ο Πογιέτ θα καταλήξει ουσιαστικά στα μέσα προς τέλη Δεκεμβρίου. Αυτό υπογράμμισε και ο ίδιος:
«Θα δούμε τα ματς που έχουμε μπροστά μας και την εικόνα της ομάδας και των παικτών μέχρι και αρχές Γενάρη. Να ξέρετε κανείς δεν αποκτά παίκτη που να ψάχνει τον χειμώνα την 1η Ιανουαρίου, κανείς πλην όσων είχαν συμφωνήσει από το καλοκαίρι. Θα δούμε πως θα δουλέψει και το σύστημα με δυο επιθετικούς. Θα δούμε αν αυτά που ζητάμε μπορούν να τα κάνουν. Και με βάση αυτά θα αποφασίσουμε και για τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλουμε».
Έπειτα ο Πογιέτ εξήγησε πως δεν είναι ένα απλό θέμα να φέρεις έναν παίκτη που θέλεις: «Για να μπορέσουμε να φέρουμε έναν επιθετικό που χρειαζόμαστε, θα πρέπει να εξηγήσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να συνδυάσουμε κάποια πράγματα. Να δούμε και το οικονομικό, πόσα θα έχουμε διαθέσιμα. Επίσης μπορεί να είναι ένας παίκτης που είναι τώρα στην ομάδα του, σ' αυτήν που ανήκει εννοώ, στον πάγκο και να θέλει ευκαιρία. Με ρωτήσατε αν θα κοιτάμε και προτάσεις που θα μας γίνονται για δανεικούς, εξαρτάται από τον παίκτη, από τα χαρακτηριστικά».
Ποιος όμως αποφασίζει; Στην Αγγλία ο εκάστοτε προπονητής αποτελεί και το αφεντικό στα μεταγραφικά. Θα ισχύσει στην ΑΕΚ, ή θα πάμε σε αποφάσεις Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς με τον Ουρουγουανό προπονητή να αναφέρει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παίκτη που θα θέλει; Ο Πογιέτ μας είπε πως θα γίνουν όλα φυσιολογικά:
«Τα πράγματα θα γίνουν φυσικά. Θα μιλήσουμε μεταξύ μας, εγώ θα δω τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, θα τα εξηγήσω και ανάλογα με όσα βρούμε και με τα οικονομικά δεδομένα που θα έχουμε θα προχωρήσουμε στις κινήσεις μας. Πολύ φυσιολογικά»...
Σχετικά με το υλικό της ομάδας:
«Το θετικό είναι πως σχεδόν όλοι έχουν όρεξη για να παίξουν. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο και το θετικό είναι πως αυτό κάνει δύσκολη την δουλειά. Είναι μεγάλο το ρόστερ, όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα. Προσωπικά σε ότι αφορά το ρόστερ θα ήθελα μαζί με τους τερματοφύλακες, θα ήθελα να έχουμε 23-25 παίκτες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα