Φώτης Σταματόπουλος: Το... English dream που γίνεται πραγματικότητα!

Φώτης Σταματόπουλος: Το... English dream που γίνεται πραγματικότητα!

Θάνος Σαρρής
Φώτης Σταματόπουλος: Το... English dream που γίνεται πραγματικότητα!

bet365

Από τα trials της Nike, στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας! Ο Φώτης Σταματόπουλος, ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που γίνεται αποδεκτός στη Nike Αcademy μέσω του προγράμματος Most Wanted, μιλάει στο gazzetta.gr για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ξεκίνησε τη μπάλα όπως όλοι οι πιτσιρικάδες, στη γειτονιά. Μάλιστα, στην αρχή έπαιζε ως επιθετικός. Σε πολύ μικρή ηλικία και μετά από ένα διάλειμμα για λίγο... kick boxing, βρήκε τη θέση που του ταιριάζει. Κάτω από τα γκολπόστ. Για πολλούς, η σημαντικότερη θέση στο ποδόσφαιρο. Ο Φώτης Σταματόπουλος πλέον υπερασπίζεται τα δοκάρια της Nike Academy, προπονείται με τους κορυφαίους στο St George's Park, στο οποίο είχατε τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε μέσω του gazzetta.gr και ετοιμάζεται για φιλικά με Μπαρτσελόνα, Ρόμα, Παρί Σεν Ζερμέν και άλλες «μικρές» ομάδες μεγάλων συλλόγων, προκειμένου να κερδίσει το δικό του συμβόλαιο στη χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο. Μια θέση που την κέρδισε με τη δουλειά και την αξία του.

Το 2015 θα μείνει για πάντα αξέχαστο στον Φώτη. Τον Φεβρουάριο του 2015 επιλέχθηκε για την Κ-17 του Ολυμπιακού, όπου όμως έφυγε το καλοκαίρι διότι περίμενε να παίζει βασικός σε όλα τα ματς του Youth League και προτίμησε στην εύπλαστη ηλικία που βρίσκεται να πάει κάπου όπου θα παίζει, παρά απλά να λέει ότι ανήκει στον Ολυμπιακό. Επέστρεψε στον Αστέρα Βάρης χωρίς συμβόλαιο, μόνο με δελτίο και κάπου εκεί έμαθε για το Most Wanted, το πρόγραμμα ανεύρεσης ταλέντων της Nike, οι νικητές του οποίου πηγαίνουν στο St. George's Park για να δοκιμαστούν στο στρατηγείο της Νike Academy.

Ο Σταματόπουλος τονίζει στο gazzetta.gr: «Είχα δει για το Most Wanted τις προηγούμενες χρονιές και περίμενα πότε θα βγει και φέτος. Ήμουν και λίγο τυχερός, μπήκα μια μέρα στο Facebook και είδα ότι είχαν ανοίξει οι συμμετοχές για φέτος πριν από ένα λεπτό. μπορεί να ήμουν και ο πρώτος που έκανε εγγραφή! Πήγα στα πρώτα trials της Βούλας και νόμιζα ότι μετά από αυτά υπάρχει η Αγγλία, δεν ήξερα ότι υπήρχαν και τελικοί στα Σπάτα. Τελικά, άρεσα στους προπονητές και εκεί. Είπα ότι θα πάω να διεκδικήσω ότι καλύτερο μπορώ. Το είχα πει και στα παιδιά της Nike, ότι πάω εκεί για να κερδίσω και να παίξω ποδόσφαιρο. Ούτε για την εμπειρία, ούτε για τα λεφτά. Μόνο για να βγω νικητής. Δεν είχα αγχωθεί ιδιαίτερα, απλά προπονούμουν ώστε να είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Η στιγμή αυτή ήρθε στις 27 Νοεμβρίου, όπου ο Φώτης, μαζί με τον Βασίλη Καρβουνίδη, τον έτερο νικητή των ελληνικών trials, βρέθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Μπέρτον για να δοκιμαστούν μαζί με 42 ακόμα παιδιά που είχαν ξεχωρίσει από όλο τον κόσμο. Και στο τέλος, βγήκε νικητής! Αναδείχθηκε μεταξύ των 10 νικητών του προγράμματος Nike Most Wanted Global Showcase και έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπαίνει στις Ακαδημίες της Nike με την τωρινή μορφή των δοκιμαστικών (πριν από τρία χρόνια είχε μπει ο Κόμνος στα τελικά του the chance) και η πραγματοποίηση του... english dream ήρθε ακόμα πιο κοντά. «Ήταν ένα όνειρο για μένα να παίξω ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου εδώ. Είναι μια δικαίωση για μένα», μας λέει.

Όσον αφορά το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται; «Τα πράγματα είναι απίστευτα εδώ, οι εγκαταστάσεις τέλειες. Όπως είδατε και εσείς, έχει τα πάντα. Ειδικά δωμάτια για να χαλαρώνουμε μετά τις προπονήσεις, γυμναστήριο απίστευτο, το φαγητό πολύ καλό. Και με τα παιδιά κάνουμε πολύ καλή παρέα, ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον οπότε το κλίμα είναι πολύ καλό». Τη μεγαλύτερη εντύπωση, πάντως, δεν του την έχουν κάνει οι υποδομές, αλλά οι άνθρωποι: «Οι προπονητές μου έχουν κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Είναι κοντά σε εμάς σε όλους τους τομείς, υπάρχουν φυσιοθεραπευτές, ο καθένας για τον τομέα του. Δεν υπάρχουν αυτά στην Ελλάδα».

Από εδώ και πέρα, ο Φώτης θα προπονείται στο υψηλότερο επίπεδο που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό στο St George's Park και θα αναζητήσει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήδη, στα πρώτα δοκιμαστικά, βρέθηκαν σκάουτς από ομάδες του Νησιού και σημείωσαν στα μπλοκάκια τους τα ονόματα κάποιων παιδιών. Σιγά-σιγά και με τα φιλικά, η εικόνα που θα έχουν θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη.

«Από εδώ και πέρα στόχος είναι να βελτιωθώ όσο περισσότερο γίνεται και να κερδίσω ό,τι μπορώ. Θέλω να απορροφάω όσο το δυνατόν καλύτερα αυτά που μαθαίνω και να καταφέρω στο τέλος να υπογράψω συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Δεν σου δίνουν διορία εδώ, απλά τους πιο μεγάλους σε ηλικία δεν τους κρατάνε για πολύ καιρό. Μπορεί δηλαδή για έναν χρόνο, ίσως και λίγο παραπάνω. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν 21 ετών και τώρα που ήρθα εγώ και ο Άγγλος έφυγε. Μας βλέπουν από διάφορες ομάδες, ενώ δίνουμε και φιλικά με κλαμπ από όλο τον κόσμο, όπως η Μπαρτσελόνα, η΄Ιντερ κτλπ. Θέλω έτσι να βρω μια καλή ομάδα, οργανωμένη, στην οποία να μπορώ να δουλέψω καλά. Η οργάνωση και η νοοτροπία είναι που κάνουν τη διαφορά εδώ. Δεν είναι μόνο αθλητές εδώ, αλλά ποδοσφαιριστές απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο τους και πλαισιωμένοι με όλα τα μέσα για να τον πετύχουν...».

Δείτε ΕΔΩ το οδοιπορικό του gazzetta στο St. George's Park

 

Τελευταία Νέα