Κι όμως… παίζουν ΚΑΙ για τον προπονητή τους!

Κι όμως… παίζουν ΚΑΙ για τον προπονητή τους!

Κι όμως… παίζουν ΚΑΙ για τον προπονητή τους!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την σημασία της νίκης στην Μυτιλήνη, για την απόδοση που δεν ήταν θελκτική, αλλά και για την σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Τούντορ και παικτών.

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ανάγκη μια νίκη, γιατί με βάση την θεωρία ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικό, ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα, μετά από ένα μήνα γεμάτο σφαλιάρες, θα ήταν καταλυτικό για να αλλάξει το κλίμα.

Η ομάδα του Τούντορ κέρδισε στην Μυτιλήνη την αδύναμη Καλλονή με σκορ 1-3, παρολ' αυτά όμως όλοι εντός ομάδας ξέρουν ότι...η απόδοση δεν ήταν πειστική και έτσι δεν μπορούν να τονωθούν όσο θα ήθελαν από το αποτέλεσμα που πέτυχαν.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, για την απλή και εύκολη δικαιολογία του ψυχολογικού προβλήματος, που και εγώ πιστεύω ότι υπάρχει, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για… να το ξεπεράσει. Έκανε το 0-1, είχε τον έλεγχο, έχασε άλλη μία μεγάλη φάση και πολύ απλά θύμισε στην Καλλονή ότι… πέφτει, βάζοντάς της μεγάλο βάρος.

Έλα όμως που από το 20΄ και μετά, όλα αυτά πήγαν περίπατο… Η Καλλονή έπαιζε σαν τον ΠΑΟΚ και η ομάδα του Τούντορ σαν τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας… Ο Μπαρκάν ήταν σαν τον Μέσι και ο Τζιόλης σαν… εμένα. Το γεγονός ότι Πανθρακικός, Παναιτωλικός και Καλλονή (τρεις από τις μέχρι τώρα πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος) έκαναν τα καλύτερά τους ματς με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι τυχαίο και φυσικά φανερώνει το πρόβλημα που έχει αυτή την περίοδο ο Δικέφαλος.

Αν γινόταν το 2-1 σε κάποια από τις 15 τελικές της Καλλονής μέχρι το 70΄, τότε ο ΠΑΟΚ θα διαλύονταν… Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να τονιστεί πέρα από το σκορ που δεν πρέπει να ξεγελάσει.

Τέλος πάντων η ομάδα με Γκολάσα και Μυστακίδη πολύ ενεργούς στο τελευταίο ημίωρο, γύρισε το ματς, κέρδισε στο τέλος και ανέβηκε λίγο στη βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεχάσει γρήγορα τη νίκη, να προβληματιστεί για το οικτρό 50λεπτο που είχε απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο και να κάνει μεγάλη προσπάθεια για σερί επιτυχιών σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Από εκεί και πέρα μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια(!!) είδαμε παίκτη-παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν αγκαλιά με τον προπονητή τους. Ο Αθανασιάδης του οποίου τον χρόνο έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό ο Τούντορ και ο Μυστακίδης που ο Κροάτης με μία απαράδεκτη ενέργεια τον έβγαλε από το γήπεδο σε φιλικό με τη Βέροια, ήταν οι πρώτοι που έβαλαν γκολ και έτρεξαν στον προπονητή τους να το αφιερώσουν!

Όλοι όσοι δεν ήξεραν και έγραφαν-έλεγαν για… χαμένα αποδυτήρια ή για παίκτες που θέλουν να «φάνε» τον προπονητή, πήραν χθες μία απάντηση.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ φέτος (μετά από χρόνια) παίζουν ΚΑΙ για τον προπονητή τους.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ (με πρώτους τους πιο θιγμένους από τον Τούντορ) τον πιστεύουν, τον έχουν στηρίξει προφορικά μπροστά στους συνδεσμίτες, τον έχουν στηρίξει –ειλικρινά- σε δηλώσεις τους, τον στήριξαν στον Σαββίδη και χθες έδειξαν σε όλη την Ελλάδα, μα κυρίως στους ΠΑΟΚτσήδες που… άλλα νόμιζαν, ότι εκτιμούν τον χαρακτήρα και την δουλειά του.

Μεγάλο αυτό το όφελος για τον ΠΑΟΚ και για τον ίδιο τον Κροάτη, που το «παλεύει» μόνος του(!) μέσα στα αποδυτήρια και από εδώ και πέρα θα ξέρει ακόμη πιο έντονα, ότι πέρα από μία σημαντική μερίδα φιλάθλων, τον στηρίζουν και τα αποδυτήριά του.

* Το πρώτο ματς χωρίς Μπερμπάτοφ δεν δικαίωσε ιδιαίτερα την πρόβλεψη που κάναμε στο περασμένο blog. Δεν μένουμε στο αποτέλεσμα. Η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν κακή σε μεγάλο διάστημα. Από την άλλη όμως… σεντερφορίσια γκολ ο ΠΑΟΚ με «τάισμα» του σεντέρ φορ (ο οποίος ήταν και στην θέση του) είχε να βάλει κάνα δίμηνο… Μετά από μήνες εμφανίστηκε στην Καλλονή ο Αθανασιάδης που ξέρουμε… Για να δούμε και στα επόμενα ματς του Δεκεμβρίου τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Βούλγαρο...

* Ο Δελφάκης στο Καλλονή-ΠΑΟΚ έδειξε κίτρινη σε έξι παίκτες του ΠΑΟΚ και σε δύο της Καλλονής. Για τέτοιο διαφορά σκληρότητας μιλάμε... Οι του ΠΑΟΚ πάντως και πιο συγκεκριμένα ο Κάτσε όταν αντίπαλος του έριξε μία σκαριά ενώ ήταν πεσμένος, δεν έκανε τον καραγκιόζη και γι' ακόμη μία φορά αντέδρασε αντρίκεια. Έτσι έμαθαν να παίζουν ποδόσφαιρο εδώ...

* Η αθλητική δικαιοσύνη τιμώρησε τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με το γράμμα του νόμου… Κάτι που πάντα κάνει και σε υποθέσεις στημένων αγώνων, καταγγελιών για δωροδοκίες, για παράνομο στοιχηματισμό, για παρεμβάσεις στην διαιτησία και σε αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, σε παράνομες συναλλαγές μεταξύ παραγόντων και τόσα άλλα στα οποία η αθλητική δικαιοσύνη (της ΕΠΟ κυρίως) δρα άμεσα και αποτελεσματικά…

* Ο Γιάχος μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σφύριξε έπειτα από ένα μήνα! Κάποιοι παρατηρητές που δεν έκαναν την «δουλειά», ξέχασαν πότε τελευταία φορά πήγαν στο γήπεδο. Ο Κύζας όμως που έγινε ήδη διεθνής, μετά το Ολυμπιακός-Αστέρας θα γίνει παγκόσμιος και σε λίγο… διαγαλαξιακός! (Στη γειτονιά του βέβαια δεν πολυβγαίνει πλέον… αλλά είναι μερικοί άνθρωποι που αυτό το βάζουν σε τρίτη μοίρα. Από την άλλη έχει πλάκα να επηρεάστηκε πριν τον αγώνα από το non paper που πήγε (γι’ αυτόν και τον Γιάχο!) στις γνωστές κατευθύνσεις. Και εσείς ρε παιδιά μην γράφετε τα ίδια, αλλάξτε έστω τέσσερις-πέντε λέξεις…).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.