Ο στόχος διάλυσης του Παναθηναϊκού και το παραμύθι Τσίπρα, Κοντονή!

Ο στόχος διάλυσης του Παναθηναϊκού και το παραμύθι Τσίπρα, Κοντονή!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο στόχος διάλυσης του Παναθηναϊκού και το παραμύθι Τσίπρα, Κοντονή!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εξοντωτική τιμωρία του Παναθηναικού, που στόχο έχει την διάλυση της ομάδας, αλλά και την κρίσιμη απόφαση, που πρέπει να πάρει η διοίκηση για τη συνέχεια. Και αναφέρει ότι η κυβέρνηση άλλα είπε και άλλα κάνει.

Επειδή σε αυτό το πράγμα, που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχούν οι νταβατζήδες, οι μπράβοι και επειδή και ο Τσίπρας με τον Κοντονή πούλησαν ένα… ωραίο παραμύθι σε όσους τους πίστεψαν (με τον Κοντονή την πάτησα και εγώ) τόσο για τα μνημόνια που έσκισαν (ακόμα τα σκίζουν), όσο και με την κάθαρση που έφεραν στο ποδόσφαιρο(κάνουν κουμάντο σε όλα τα επίπεδα τύποι, που είναι κατηγορούμενοι και έχουν περιοριστικούς όρους) μετά την ποινή που επιβλήθηκε σήμερα στον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο, ένα πράγμα έχω να πω. Στα… μαλακά έπεσε ο Παναθηναϊκός. Κανονικά έπρεπε να του απαγορευτεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα από εδώ και πέρα.

Το πρόστιμο ήταν μικρό. Αντί για 190.000 ευρώ έπρεπε να πληρώσει 6 εκ. ευρώ, για να βγουν και τα έξοδα της Σούπερ Λίγκα του Μποροβήλου, που δεν βρίσκει χορηγό… Αντί για τέσσερις αγωνιστικές θα έπρεπε να κλείσουν τελείως την Λεωφόρο, όπως θέλει ο Μαρινάκης και το φωνάζει συνέχεια και ο γραφικός του Πειραιά. Αυτή θα ήταν η δίκαιη ποινή. Για αυτό πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε στα μαλακά. Και ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει άλλη μία παρέμβαση, για να ζητήσει να επιβληθούν βαρύτερες ποινές. Να αλλάξει ονομασία ο Παναθηναϊκός, χρώματα, σήμα. Αυτή ναι θα είναι μία δίκαιη ποινή. Και δικαιούται να ζητάει αυτή την ποινή ο Ολυμπιακός. Δίδαξε ήθος το 2011 στο ντέρμπι με τον Καλόπουλο και οπαδοί του Ολυμπιακού πλάκωσαν στο ξύλο τους Καντέ και Σισέ(τα παλιόπαιδα αντί να τις φάνε αντέδρασαν έλεγαν τότε από την ομάδα του Πειραιά). Επίσης πρόπερσι ο Αναστασίου δέχθηκε ένα καφέ με δύναμη στο πρόσωπο και το… παλιόπαιδο αντί να πει ευχαριστώ και τον πιει, έκανε… θέατρο και έπεσε κάτω, όπως επισήμως έγραψε στην ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επίσης ο Ολυμπιακός δικαιούται να κάνει παρέμβαση για αυτή την ποινή, διότι πρόπερσι στο 0-3 οπαδοί του έριξαν φωτοβολίδα στον Μπεργκ, που πανηγύριζε ο… αλήτης και στη συνέχεια… εξοντώθηκε η ομάδα από την ποινή που της επιβλήθηκε. Πρόσφατα μετά τον νόμο Κοντονή στην Βέροια έπεσαν δύο φωτοβολίδες προς τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά δεν έγινε καμία διακοπή αγώνα (σύμφωνα με τον νόμο) και το παιχνίδι τελείωσε. Απλά ο Ολυμπιακός δέχθηκε ποινή -μετά- μία αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Πιο παλιά η Ριζούπολη, η κόλαση στην οποία έκανε το ματς ο σημερινός πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Μποροβήλος. Σε καμία περίπτωση από τον Ολυμπιακό δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί τα τελευταία 20 χρόνια. Βαθμοί έχουν αφαιρεθεί από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Άρη και άλλες ομάδες στην Ελλάδα εκτός από τον Ολυμπιακό, αν και έχει δώσει πολλές αφορμές.

Για όλα αυτά, όντως, ο Παναθηναϊκός έπεσε στα… μαλακά. Και για να καταλήξω, μιλώντας σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει αδύναμος να αντιμετωπίσει μία συμμορία, που κάνει ότι γουστάρει, τιμωρεί, όποτε θέλει και όποτε δεν θέλει δεν τιμωρεί. Στην Ελλάδα τα έχω με την διοίκηση, που δεν μπορεί να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τους νταβατζήδες και τους μπράβους. Στην Ευρώπη τέτοια κουβέντα δεν θα κάναμε, διότι όλοι αυτοί οι τύποι δεν θα έκαναν κουμάντο. Θα τους είχε πετάξει έξω όλο το σύστημα, που στόχο έχει εκεί να κρίνονται τα παιχνίδια στο γήπεδο και όχι εκτός. Στόχο έχουν εκεί να έχουν όλες οι ομάδες δικαίωμα στη νίκη, αλλά και στο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχει ισονομία για όλους, οι νόμοι ισχύουν για όλους, όχι όπως εδώ, όπου ισχύουν για όλους εκτός από έναν. Εδώ είναι Ελλάδα όμως. Και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η να αλλάξει ρότα, η να σταματήσει να συμμετέχει σε αυτή την παρωδία, που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα. Μέση λύση δεν υπάρχει…

Επειδή θα βρεθούν κάποιοι και θα πουν διαφορά φυσικά και έπρεπε να τιμωρηθεί η ομάδα για την φωτοβολίδα, που βρήκε τον Φινμπόγκασον πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και για αυτά, που έγιναν μετά την μη τέλεση του αγώνα. Να τιμωρηθεί με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και με βαρύ πρόστιμο. Άλλο τιμωρία, όμως, και άλλο εξόντωση. Το ματς δεν άρχισε επειδή η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί, ότι δεν θα πέσει φωτοβολίδα στην διάρκεια του αγώνα. Και σε ποιο γήπεδο μπορεί να το εγγυηθεί η αστυνομία αυτό; Αυτό που έγινε σήμερα ήταν εξόντωση με προφανή στόχο να σβήσει ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, όπως επιθυμεί και η Πολιτεία. Όλοι αυτοί κάνουν ένα λάθος. Ξεχνούν πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Παναθηναϊκός και τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Ο κόσμος του είναι εδώ, είναι εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλη την Ελλάδα και θα τους βρουν απέναντι.

* Στο μεταξύ και την στιγμή, που ο Παναθηναϊκός έχει τα χάλια του αγωνιστικά και έχασε από τον Ηρακλή ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας συνέχισε το… χαβά του. Νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με το πρώτο γκολ να γίνεται από μία φάση, που είναι ο… ορισμός του πέναλτι (πέφτει στην ….πισίνα ο Μιλιβόγεβιτς)και στο πρώτο ημίχρονο ο Παπαδόπουλος ανακόπηκε με οφ-σάιντ διότι εξήχε η… μύτη του και… τόλμησε να φύγει απέναντι στον Ρομπέρτο. Α, ξέρω τι θα μου πουν κάποιοι. Φτιάξε ομάδα και μετά μίλα για την διαιτησία. Το λένε τα… παπαγαλάκια αυτό το λένε και αυτοί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.