Η σημαντικότερη νίκη και η άνευ λόγου γκρίνια

Θοδωρής Βασίλης
Η σημαντικότερη νίκη και η άνευ λόγου γκρίνια

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την αδικαιολόγητη γκρίνια μετά την ήττα στην Ξάνθη, τα «γκάζια» του Ουζουνίδη και την πιο μεστή εμφάνιση του Πανιωνίου στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Μπορείς μέσα σε μια εβδομάδα να βρεθείς από τα ουράνια στα τάρταρα και τούμπαλιν; Αν είσαι Πανιώνιος μπορείς. Την προηγούμενη Κυριακή ο Ιστορικός ταξίδεψε στην Ξάνθη με την ψυχολογία στα ύψη και μετά την δίκαιη ήττα το κλίμα στην Πλατεία όλη την εβδομάδα στην Πλατεία θύμιζε Επιτάφιο. Σκυμμένα κεφάλια, μπόλικη γκρίνια-αδικαιολόγητη-και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βάζει στους παίκτες του γκάζια σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τους παίκτες του στην πραγματικότητα.

Ακόμα και παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Εβρίτης τεχνικός τους έτριξε τα δόντια και κατάφερε να πετύχει αυτό ακριβώς που αποσκοπούσε. Η πίεση όλης της εβδομάδας να βγει στο γήπεδο. Και οι παίκτες του τον άκουσαν. Συνεπικουρούμενοι και από τα νέα πρόσωπα που άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά (Ανσαριφάρντ-Μασούρας), ο Πανιώνιος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του την φετινή σεζόν μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν καθαρίσει από το πρώτο 20λεπτο την υπόθεση-νίκη με τον Ανσαριφάρντ και στη συνέχεια έκαναν την τέλεια διαχείριση. Έκλεισαν όλους τους χώρους, περιόρισαν τον Τσάβες ο οποίος δεν βρήκε χώρους για να κάνει προσωπικές ενέργειες και να δημιουργήσει κινδύνους, δεν έχασαν μάχη στο κέντρο, ενώ ξεδιπλώνονταν αρμονικά στις αντεπιθέσεις.

Με αυτά και με αυτά η νίκη ήρθε εύκολα, σε ένα παιχνίδι που ήταν ο πιο κρίσιμο μέχρι στιγμής στην σεζόν. Και αυτό γιατί η ομάδα προερχόταν από την ήττα με κάτω τα χέρια στα Πηγάδια και θα έπρεπε να δείξει αντίδραση, ενώ μετά τον ΠΑΣ ακολουθεί ένα πρόγραμμα φωτιά με ΠΑΟΚ (έξω), ΑΕΚ (μέσα), Ατρόμητο (έξω), Ολυμπιακό (μέσα). Άλλωστε αν ερχόταν δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα ήθελε πολύ να είχαμε εικόνες από την χρονιά του Ελευθερόπουλου με τις οκτώ συνεχόμενες ήττες.

Η ουσία πάντως είναι ότι η ομάδα πήρε τη νίκη, ανέβηκε στην δεύτερη θέση και πλέον πάει με άλλο αέρα και χωρίς άγχος για την τετράδα αγώνων που ακολουθεί.

ΥΓ. Είναι χρονιά συνειδητοποίησης και μετά την συνειδητοποίηση των Ελλήνων πολιτών ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από το μνημόνιο, έτσι και στον οργανισμό που λέγεται Πανιώνιος θα πρέπει να είναι ρεαλιστές και πριν βάλουν μακρινούς στόχους, να πετύχουν αρχικά τους κοντινούς. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και φασούλι φασούλι θα γεμίσει το σακούλι.

ΥΓ1. Το να γίνεται της κακομοίρας για μια ήττα λες και ο Πανιώνιος ξαφνικά έγινε Μπαρτσελόνα δεν το καταλαβαίνω. Ας καταλάβουν κάποιοι ότι πριν 1,5 χρόνο η ομάδα έφτασε στο σημείο να κινδυνέψει να μην δηλώσει συμμετοχή καν στο πρωτάθλημα.

ΥΓ2. Μπορεί η δόξα να πηγαίνει σε αυτόν που πετυχαίνει τα γκολ, ειδικά αν έχει πετύχει δύο, αλλά με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Μανώλης Σιώπης.

ΥΓ3. Ανσαριφάρντ και Μασούρας πήραν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε με τον πρώτο να δείχνει γιατί στο Ιράν αποτελεί σημείο αναφοράς, και τον δεύτερο να αποδεικνύει ότι στην ημέρα του μπορεί να κάνει άνω-κάτω οποιαδήποτε άμυνα.

ΥΓ4. Έχουμε κουραστεί να λέμε για την σταθερή αξία των Μπακασέτα, Χατζηισαϊα και Ρισβάνη για άλλο ένα ματς που στο τέλος θα μας πουν και γραφικούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα