Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1 (vid)

bet365

Ένα πολύ αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μιλιβόγιεβιτς στο 72' άνοιξε στον Ολυμπιακό το δρόμο για τη νίκη (3-1) επί του Αστέρα Τρίπολης και για τη συνέχεια του σερί! Δύο γκολ ο Φορτούνης, ένα ο Ιντέγε, μείωσε ο Γιάννου.
Και 11 στα 11 για τον Ολυμπιακό και 9 γκολ για τον Φορτούνη στο πρωτάθλημα με πρωτιά στους σκόρερ. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν για τα καλά κόντρα στον καλά στημένο αμυντικά Αστέρα στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη αλλά κατάφεραν να πάρουν το ματς χάρις σε 2 γκολ του Φορτούνη (σ.σ. το ένα με πέναλτι για το 1-0) και ένα του Ιντέγιε. Μείωσε με πέναλτι με τον Γιάννου σε 3-1 ο Αστέρας. Αυστηρές και οι δύο υποδείξεις πέναλτι.
Pregame με αγκαλιές και μνήμες από τα παλιά
Ολυμπιακός και Αστέρας έχουν παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων και κατά συνέπεια και πράγματα να τους συνδέουν. Οι Φορτούνης και Γιαννιώτας αγκαλιάστηκαν με ανθρώπους του Αστέρα ενώ αμφότεροι είχαν κουβέντα με τον πρόεδρο των Αρκάδων, Γιώργο Μποροβήλο.
Ο Φορτούνης τα είπε σε εξαιρετικό κλίμα με τον Γιαννούλη ενώ στην παρέα ήταν και ο Φουστέρ ενώ ένα άλλο... πηγαδάκι ήταν πιο μετά με Καπίνο, Αυλωνίτη, Γιάννου, Γιαννούλη αλλά και Γιαννιώτα και Δημούτσο. Και βέβαια είχαν αρκετά να θυμηθούν.
Και φυσικά δεν έλλειψε η πολύ καλή διάθεση και τα εκατέρωθεν πειράγματα. Επίσης ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε θερμή χειραψία με παράγοντες των Αρκάδων και ενώ το ίδιο έγινε και με τον Γρηγόρη Γεωργάτο.
Ενδεκάδα με Κασάμι - Μιλιβόγιεβιτς και όχι Καμπιάσο ο Σίλβα
Ο Μάρκο Σίλβα παρότι δοκίμαζε για μέρες ως βασικό τον Καμπιάσο δεν του εμπιστεύθηκε τελικώς μία θέση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, επιλέγοντας τα πλέον γνώριμα πρόσωπα να τραβήξουν το... κουπί.
Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κίπερ, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου, στόπερ οι Ντα Κόστα και Σιόβας, άξονας με Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς, δεκάρι ο Φορτούνης, στα... φτερά οι Σεμπά και Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε.
Χωρίς εκπλήξεις ο Βεργέτης
Από την άλλη ο Στάϊκος Βεργέτης δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο Αστέρας έπαιζε ως εξής: Μπαντής κίπερ, Γκοιάν και Σανκαρέ τα στόπερ, Λούι και Παντελιάδης στα δύο άκρα της άμυνας, κέντρο με Ιγκλέσιας - Κουρμπέλη και μπροστά τους τον Φερνάντεζ, εξτρέμ οι Μάσα και Λανθαρότε και φορ ο Παπαδόπουλος.
Πρώτη απειλή με σουτάρα Κασάμι, καλός ρυθμός και φάσεις
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 2' είχε ένα πολύ καλό σουτ του Κασάμι που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 4ο λεπτό ο Ντουρμάζ απείλησε με ένα σουτ ενώ λίγο πριν ο Σεμπά από καλή θέση έκανε μία κάκιστη τελική. Ο Ολυμπιακός όπως σε κάθε εντός έδρας ματς είχε ανέβει ψηλά από την αρχή, με την διαφορά στο ματς με τους Αρκάδες να είναι πως και ο Αστέρας στα πρώτα λεπτά πίεζε με την σειρά του θέλοντας να απειλήσει την εστία των «ερυθρολεύκων».
Στο 9' μετά από μπαλιά του Ντουρμάζ ο Σεμπά πρόλαβε και έκανε το γύρισμα με τον Μπαντή να βγάζει την μπάλα κόρνερ. Ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε άουτ. Στο 11' ο Ντουρμάζ είχε ένα σουτ λίγο άουτ με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν την πίεση για το 1-0. Στο 14' μία εξαιρετική αντεπίθεση του Αστέρα έβγαλε τον Παντελιάδη σε καλή θέση για σέντρα με τον Ντα Κόστα να κόβει έγκαιρα την μπάλα προ του Μάσα.
Στο 25' ο Ντα Κόστα έκοψε σωτήρια τον Φερνάντεζ που ήταν έτοιμος για σουτ από εξαιρετική θέση. Στο 29' ένα γύρισμα του Ιντέγιε βρήκε κόντρα για να μπλοκάρει εύκολα ο Μπαντής.
Στο 31' ο Ιντέγιε έχασε το... άχαστο όταν από μπαλιά του Ντουρμάζ πήρε την μπάλα σε εξαιρετικό σημείο. Την έστειλε όμως λίγο άουτ. Το ματς πάντως είχε και καλό ρυθμό και φάσεις.
Σαν μία σύνοψη ο Αστέρας ανασταλτικά ήταν πολύ καλά στημένος. Έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν απειλήθηκε στον απαιτούμενο βαθμό από τον Ολυμπιακό (σ.σ. παρά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις). Στο 44ο λεπτό ο Σανκαρέ σε μία προσπάθειά του να κόψει τον Φορτούνη είδε τον αστράγαλό του να γυρίζει και μετά μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου.
Η 2η συμμετοχή του Φουστέρ και το 4-3-3
Στο β' μέρος ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να ρίξει στην... μάχη τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός πήρε την 2η του συμμετοχή φέτος στο πρωτάθλημα. Στην Λίγκα είχε να αγωνιστεί από το ματς με τους Χανιώτες (σ.σ. τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 3-1) ενώ στο Κύπελλο δεν είχε καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής. Πήρε την θέση του Κασάμι με τον Πορτογάλο να αλλάζει το σχήμα του σε 4-3-3 με Φουστέρ, Μιλιβόγιεβιτς και Φορτούνη στον άξονα.
Στο 51' ένα σουτ του Φουστέρ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 52' ο Ντουρμάζ βγήκε απέναντι από τον Μπαντή μετά από πολύ καλή μπαλιά του Φορτούνη. Πήγαν πάνω του ο Γκοιάν με τον Μπαντή, με τον κίπερ των Αρκάδων να κρατάει το μηδέν με αυτοθυσία καθώς στην φάση αυτή τον χτύπησαν και ο Γκοιάν στην προσπάθειά του να κόψει και ο Ντουρμάζ στην απόπειρά του να σκοράρει.
Ήταν πάντως μία μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό για να σκοράρει. Πολύ λίγο μετά ο Ντα Κόστα στην προσπάθειά του να βγάλει φάση και να σκοράρει πάτησε τον Παπαδόπουλο που ήταν πεσμένος κάτω, καθώς επιχείρησε να τον κόψει.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε και άλλη αλλαγή. Στο 62' ο Ερνάνι αντικατέστησε τον Σεμπά, που δεν... τράβηξε και τόσο. Το αντίθετο. Στο 70' ο Ντουρμάζ είχε ένα εξαιρετικό φάουλ που έβγαλε ο Μπαντής για να βρεθεί μετά η μπάλα στο δοκάρι.
Γκολ με πέναλτι του Φορτούνη στο 73' και Τσόρι στο ματς
Στο 72ο λεπτό ο Κύζας έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού για κράτημα του Κουρμπέλη στον Μιλιβόγιεβιτς στην μικρή περιοχή και ενώ ο Σέρβος βρέθηκε στο έδαφος. Πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Αρκάδες. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης έκανε το 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Έτσι έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, ανοίγοντας και το σκορ. Σε εκείνο το σημείο μπήκε και ο Τσόρι στον αγώνα για να βοηθήσει οργανωτικά και δημιουργικά.
Ωραίο σουτ Φορτούνη και 2-0 και ο Ιντέγιε το 3-0
Στο 80ό λεπτό ο Φορτούνης... σκότωσε ξανά την πρώην του ομάδα. Μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Ερνάνι η μπάλα του στρώθηκε, βρήκε τον χώρο και έκανε ένα πολύ όμορφο σουτ για το 2-0 και τα 9 τέρματα στην κατηγορία. Στο 86' ο Ιντέγιε ανέβασε τον δείκτη του σκορ, κάνοντας με σουτ το 3-0 μετά από πάσα του Ερνάνι προς τον Φουστέρ, που έστρωσε την μπάλα στον Νιγηριανό. Στο 90' ο Ομάρ είχε μία κεφαλιά λίγο άουτ.
Πέναλτι για τον Αστέρα στο 92' και 3-1
Στο 92' ο Γιάννου κέρδισε ένα αμφιλεγόμενο και μάλλον αυστηρό πέναλτι για σπρώξιμο εκτός φάσης από τον Ντα Κόστα στην περιοχή. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να το εκτελέσει με τον Ρομπέρτο να πέφτει σωστά και να αποκρούει, όμως στην επαναφορά ο Γιάννου σκόραρε με κεφαλιά. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-1. Ο Βεργέτης πάντως σχετικά με την διάταξή του όταν είχε μαζί στο ματς Γιάννου και Παπαδόπουλο έπαιξε 4-4-2.
MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης. Μπορεί να μην έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού αλλά σκόραρε δύο φορές, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Έφτασε και τα 9 γκολ. Στο β' μέρος συνολικά ήταν σαφώς ανώτερος σε σχέση με το α'. Από κοντά του και ο Ερνάνι που βοήθησε τα μέγιστα στο δημιουργικό σκέλος και είχε συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σίγουρα θετικό πρόσημο από τον Ολυμπιακό είχαν οι Μαζουάκου, Ντα Κόστα και Μιλιβόγιεβιτς, με τον Σέρβο να κερδίζει το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-0. Αρκετά καλός και δραστήριος ο Φουστέρ και με συμμετοχή στο ένα ερυθρόλευκο γκολ. Από τον Αστέρα ξεχώρισε ο κίπερ Μπαντής ενώ και η αμυντική του γραμμή πήγε αρκετά καλά. Εδώ μπαίνει και ο Γιάννου λόγω του γκολ του και του κερδισμένου πέναλτι.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από τον Ολυμπιακό κυρίως οι Κασάμι και Σεμπά δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Ειδικά ο Σεμπά ήταν πολύ κακός. Για τον Αστέρα η μεσοεπιθετική του γραμμή υστέρησε για τα καλά, μην βγάζοντας φάσεις.
Η ΓΚΑΦΑ: Αναμφίβολα χρεώνεται στον Κουρμπέλη για την φάση του πέναλτι πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο α' ημίχρονο και ειδικότερα στα πρώτα 22 λεπτά καταγράφονται δύο λάθη των εποπτών. Στο 14' ο Μάσα είναι σε θέση οφσάιντ αλλά συνεχίζεται η φάση για να κερδίσει κόρνερ ο Αστέρας (σ.σ. από σέντρα Παντελιάδη και κόψιμο Ντα Κόστα) ενώ στο 20' κόβεται λανθασμένα με οφσάιντ ο Παπαδόπουλος και ενώ έβγαινε μόνος του απέναντι στον Ρομπέρτο. Η φάση του Παπαδόπουλου ήταν πιο ξεκάθαρη. Υπήρξαν και άλλα λάθη σε υποδείξεις για πλάγια και φάουλ.
Στο 45+ ο Κασάμι έχει ζητήσει πέναλτι για τράβηγμά του από τον Γκοιάν στην μικρή περιοχή. Ο Ρουμάνος σε εκείνη την φάση φάνηκε να τραβάει τον Ελβετό ωστόσο ο Κύζας δεν έδωσε κάτι. Και στο β' μέρος υπάρχουν φάσεις που σηκώνουν συζήτηση. Για την φάση με το πέναλτι που κερδίζει ο Μιλιβόγιεβιτς υπάρχουν πολλές... ενστάσεις, αν και αρχικά φάνηκε κράτημα του Κουρμπέλη στον Σέρβο, που μετά βρέθηκε στο έδαφος. Είναι μία αυστηρή υπόδειξη, η οποία άνοιξε στον Ολυμπιακό τον δρόμο για το 1-0. Αμφιλεγόμενο όμως και αυστηρό είναι το πέναλτι που δίνεται για σπρώξιμο εκτός φάσης στον Γιάννου από τον Ντα Κόστα και με το οποίο ο Αστέρας μειώνει σε 3-1.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή πιεστικά ένα ματς που ήξερε πως θα ήταν πολύ δύσκολο. Ο Αστέρας από την άλλη ήταν εξαιρετικά στημένος αμυντικά και τακτικά με αποτέλεσμα να του βάλει δύσκολα, κρατώντας τον για σημαντικό χρονικό διάστημα μακριά από την εστία του και διατηρώντας το μηδέν. Οι ερυθρόλευκοι αν και έως το 70' είχαν φτάσει τις 11 τελικές έναντι καμίας των Αρκάδων (σ.σ. οι τελικές ήταν 14-2 στο τέλος) ζορίστηκαν για τα καλά για να σκοράρουν.
Το εύστοχο πέναλτι του Φορτούνη έδωσε τον... αέρα του ενός γκολ που ήθελε ο Ολυμπιακός και μαζί και την ψυχολογία για να... καθαρίσει το παιχνίδι με σκορ 3-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή αμυντική εικόνα αλλά δημιουργικά και επιθετικά υστέρησαν. Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε για ένα μεγάλο μέρος του ματς να βρει τους χώρους και τους διαδρόμους που ζητούσε. Τελικώς όμως πήρε τη νίκη κάνοντας το 11 στα 11 στο πρωτάθλημα! Και στην περίπτωση που γίνει το ντέρμπι και κερδίσει τότε θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Μπούκοβι!
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (46' Φουστέρ), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουακού, Σεμπά (62' Ερνάνι), Ντουρμάζ (74' Τσόρι) και Ιντέγιε.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας (71' Χαμντανί), Κουρμπέλης, Φερνάντεζ (66' Φούντας), Λανζαρότε, Παπαδόπουλος και Μάσα (81' Γιάννου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα