Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (vid)

bet365

Οι... φουρτούνες που προκάλεσε η ήττα από την Ξάνθη ηρέμησαν σε δύο λεπτά για τον Πανιώνιο, ο οποίος «κλείδωσε» από νωρίς το 2-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεψε στις νίκες.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την άσχημη εμφάνιση στην Ξάνθη αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές προσώπων δίνοντας θέση βασικού σε Ανσαριφάρντ, Μασούρα, Αργυρόπουλο, αλλά και στον Διούδη (ντεμπούτο στο πρωτάθλημα). Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε με τον Μπακασέτα πίσω από τον Ανσαριφάρντ και στα άκρα τους Μασούρα και Μπουμάλ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μπέριο παρτενέρ του Τζημόπουλο στην άμυνα, και τον Γαρουφαλλιά δίπλα στον Τσουκαλά στην μεσαία γραμμή. Τσάβες και Ακόστα ήταν στα άκρα με τους Μανιά-Ίλιτς επιθετικό δίδυμο σε διάταξη 4-4-2.

Προβάδισμα από νωρίς

Φαίνεται πως τα γκάζια του Μαρίνου Ουζουνίδη καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας έπιασαν τόπο αφού οι «κυανέρυθροι» μπήκαν φορτσάτοι κερδίζοντας δύο συνεχόμενα κόρνερ καταφέρνοντας να σκοράρουν στην πρώτη τους επικίνδυνη φάση στην αντίπαλη εστία εκμεταλλευόμενοι τα συνεχόμενα λάθη του ΠΑΣ. Ο Οικονόμου έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Βελλίδης δεν έδιωξε καλά την μπάλα όπως και οι αμυντικοί με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει στον Ανσαριφάρντ και να καταλήξει στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, την ώρα που οι Ηπειρώτες ήταν εκτός αγώνα ψάχνοντας τα πατήματά τους.

Και νέο «χτύπημα» ο Ανσαριφάρντ

Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον Μασούρα να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Καρανίκα-ο οποίος δεν είχε και τις κατάλληλες βοήθειες από τον Τσάβες. Έτσι, αφού αρχικά απείλησε ο Μπακασέτας, στο 20' ήρθε ο Ανσαριφάρντ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση από τον ΠΑΣ, αλλά ο Γιάννης Πετράκης είδε να έχει σε κακή ημέρα βασικούς του παίκτες με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δείξουν κάποια αντίδραση στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου με κάποια κερδισμένα κόρνερ και φάουλ τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Διαχειρίστηκε τον χρόνο ο Πανιώνιος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να μπουν ξανά στο παιχνίδι, με τον Πανιώνιο όμως να κλείνει καλά όλους τους χώρους χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ αλλά ο Βελλίδης είπε διπλό όχι σε Μπακασέτα και Μπουμάλ.

Ο Πανιώνιος έκανε σωστή διαχείριση του χρόνου με την ομάδα του Πετράκη (παρά τις αλλαγές του) να μην γίνεται σχεδόν καθόλου απειλητική για την εστία του Διούδη. Το 2-0 δεν άλλαξε με τον Χαλκιαδάκη να χάνει στο τέλος ευκαιρία για το 3-0.

Man of the match: Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δικαιώνοντας απόλυτα τον προπονητή του που του έδωσε θέση βασικού. Ο στράικερ του Ιστορικού σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του με το δεύτερο ειδικά να είναι πανέμορφο δείχνοντας την μεγάλη του αξία.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΣ Γιάννινα. Η τριπλέτα Μανιάς-Ίλιτς-Τσάβες ήταν σε τραγική ημέρα και με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις, δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την εστία του Πανιωνίου. Και όταν οι πιο ποιοτικοί παίκτες είναι εκτός αγώνα είναι λογικό να είσαι εντελώς ακίνδυνος.

Στο ύψος του: Μανώλης Σιώπης και Γιώργος Μασούρας. Ο πρώτος για άλλο ένα ματς κατάπιε χιλόμετρα, δεν έχασε προσωπική μάχη Θα μπορούσε κάλλιστα όπως ο Κολοβός να είναι ο κορυφαίος του αγώνα. Άλλωστε δεν είναι λίγο να σημειώνεις δύο γκολ σε εκτός έδρας αγώνα.

Η γκάφα: Η αντίδραση των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο γκολ του Πανιωνίου. Τόσο ο Βελλίδης όσο και οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να καθαρίσουν μια φάση που δεν προμήνυε κάποια επικίνδυνη κατάσταση δίνοντας την δυνατότητα στον Ανσαριφάρντ να ανοίξει το σκορ.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Τζήλου, αν και θα μπορούσε σε κάποιες φάσεις να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας. Πάντως, δεν είχε και την δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τα «έχωσε» δικαίως στους παίκτες του όλη την εβδομάδα για την άσχημη εμφάνιση στην Ξάνθη αποφασίζοντας παράλληλα να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά δικαίωσαν απόλυτα τον Εβρίτη τεχνικό αφού Ανσαριφάρντ και Μασούρας ήταν εκ των κορυφαίων του Ιστορικού κόντρα στον ΠΑΣ.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι, ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν τη νίκη που τους διατηρεί στην πρώτη πεντάδα-που μπορεί να τον φέρει ακόμα και δεύτερο ανάλογα και τα άλλα αποτελέσματα- απομακρύνοντας παράλληλα τις όποιες γκρίνιες είχαν δημιουργηθεί μετά την ήττα στην Ξάνθη. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα φεύγει από τη Νέα Σμύρνη με το απόλυτο μηδέν.

Οι Γιαννιώτες ήταν σε τραγική ημέρα δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τον Πανιώνιο φανερώνοντας για άλλο ένα εκτός έδρας ματς μεγάλες αδυναμίες ειδικά στο αμυντικό κομμάτι με τα παιδικά τους λάθη. Πλέον μετά την ήττα αυτή η ομάδα θα πρέπει να πει αντίο στα όποια όνειρα για πεντάδα (αν υπήρχαν) και να συμβιβαστεί με κάποια θέση στη μέση της βαθμολογίας.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπουμάλ (88' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας (85' Μητρόπουλος), Μασούρας, Ανσαριφάρντ (80' Ανσαριφάρντ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ναδάλες, Τζημόπουλοςς, Μπέριος, Τσουκαλάς (71' Γιάκος), Γαρουφαλιάς, Ακόστα (74' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ίλιτς (68' Ηλιάδης), Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα