Πρόβλημα στο γκολ η Γιουνάιτεντ, όχι όμως στην κούρσα του τίτλου

Πρόβλημα στο γκολ η Γιουνάιτεντ, όχι όμως στην κούρσα του τίτλου

Κώστας Ζάλιαρης
Πρόβλημα στο γκολ η Γιουνάιτεντ, όχι όμως στην κούρσα του τίτλου

bet365

Στην 21η θέση, δηλαδή στα πολύ χαμηλά πατώματα, συγκαταλέγεται η φετινή σεζόν από άποψη παραγωγικότητας, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

Συγκριτικά με τις 24 αγωνιστικές περιόδους της Πρέμιερ Λιγκ, η φετινή επίδοση των «κόκκινων διαβόλων» όσον αφορά το σκοράρισμα, είναι από τις χαμηλότερες.

Με τα 19 γκολ στις 13 πρώτες αγωνιστικές του κορυφαίου πρωταθλήματος, η ομάδα του Φαν Χάαλ έχει την 21η χειρότερη, παραγωγικά, χρονιά μέχρι αυτή τη στιγμή, απόρροια του γεγονότος πως οι παίκτες του Ολλανδού, δεν σουτάρουν και δεν επιχειρούν όσο θα έπρεπε ν' απειλήσουν την αντίπαλη εστία!

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που λένε ότι φέτος, έχουν σημειωθεί μόλις 96 απόπειρες για γκολ από τους παίκτες του συλλόγου του Μάντσεστερ, τη στιγμή που η Λέστερ έχει 144, η Τότεναμ 150, η Σαουθάμπτον 154, η Άρσεναλ 162 και πρώτη στη σχετική κατηγορία είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 164 προσπάθειες για γκολ.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι τα 19 γκολ έπειτα από τα πρώτα 13 ματς του πρωταθλήματος δεν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τη διεκδίκηση του τίτλου από τη Γιουνάιτεντ, αφού, τις σεζόν 1992-1993 και 2002-2003, όταν η ομάδα κατέλαβε την κορυφή, σε αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου με 13 αγωνιστικές συμπληρωμένες, είχαν επιτευχθεί 14 και 17 γκολ αντίστοιχα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα