Βαλμπουενά: «Δεν είναι πια φίλος μου ο Μπενζεμά...»

Κώστας Ζάλιαρης
Βαλμπουενά: «Δεν είναι πια φίλος μου ο Μπενζεμά...»

bet365

Για πρώτη φορά μίλησε δημόσια ο Ματιέ Βαλμπουενά για την υπόθεση του εκβιασμού του με ροζ βίντεο και συμμετοχή του Καρίμ Μπενζεμά στο κύκλωμα, δείχνοντας πως με τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, το γυαλί έχει πλέον ραγίσει...

Ο άσος της Λιόν, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», υποστήριξε πως τα όσα έχει περάσει με την υπόθεση του εκβιασμού είναι τέτοια που... δεν τα εύχεται ούτε στον χειρότερο εχθρό του, ενώ, λέει χαρακτηριστικά:

«Όσα μου είπε ο Μπενζεμά, δείχνουν έλλειψη σεβασμού... Με έκανε να αισθάνομαι ότι με περνούσε για χαζό. Δεν μπορώ να υπερασπιστώ και να προστατεύσω αυτά τα απαράδεκτα πράγματα. Όταν μου μιλούσε για το ζήτημα, προσπαθούσε να μου περάσει το σκεπτικό πως επρόκειτο για σοβαρούς εγκληματίες και πως το βίντεο ήταν τόσο ακατάλληλο που θα προκαλούσε προβλήματα και στην οικογένειά μου.

Εξασφάλισε 5% bonus στη Sportingbet σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι της Λυών με τη Μονπελιέ για την Ligue 1.

Μάλιστα, μου είπε ότι το είχε δει το βίντεο... Δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνει αυτό και να δημιουργήσει ένα τέτοιο θέμα σε ημέρες που βρισκόμασταν στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας».

Όσο για τη σχέση που έχει πλέον με τον Καρίμ Μπενζεμά, ο Βαλμπουενά σχολίασε: «Ποτέ δεν ήταν τόσο καλή όσο μπορεί να παρουσιαζόταν. Προφανώς δεν υπήρχε τόση ειλικρίνεια όση πίστευα εγώ...

Θα μπορούσα όμως να ξαναπαίξω μαζί του, αν χρειαστεί, για το καλό του αθλήματος και όχι για κάτι άλλο... Δεν είναι πια φίλος μου. Διαχωρίζω τον αθλητισμό και τη δικαιοσύνη. Έχω ξαναπαίξει με ποδοσφαιριστές με τους οποίους δεν είχα ιδιαίτερη σχέση ή δεν τα πηγαίναμε καλά σε προσωπικό επίπεδο. Βάζω την εθνική ομάδα της Γαλλίας πάνω από πρόσωπα και εγωισμούς».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι εκβιαστές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν και με τον Σαμίρ Νασρί για να πιέσει τον Βαλμπουενά ώστε να δώσει τα χρήματα με τα οποία το βίντεο θα έπαυε να υφίσταται.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ανθρώπους που τον εκβίαζαν, ο άσος της Λιόν τόνιζε συνεχώς ότι δεν πρόκειται να τους διαθέσει τα χρήματα που ζητούσαν και απευθύνθηκε στην αστυνομία που άρχισε να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές γραμμές για να φτάσει εν τέλει στη σύλληψη του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για τη συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιασμού.

Όσο για τη συμμετοχή του στο προσεχές Euro 2016 της Γαλλίας και την περίπτωση που ο Ντεσάν δεν τον καλέσει, ο Βαλμπουενά είχε να πει: «Όταν με άφησε εκτός αποστολής για τα πρόσφατα παιχνίδια της εθνικής ομάδας, θέλησα να μιλήσω μαζί του γιατί νόμισα ότι ήταν μια είδους τιμωρία, αν και εγώ ήμουν το θύμα της όλης υπόθεσης. Κατάλαβα ότι ήθελε να με προστατεύσει και το αποδέχθηκα, όμως θέλω να είμαι στο Euro. Δεν γίνεται να χρεωθώ εγώ τυχόν αποκλεισμό του Μπενζεμά, από τη στιγμή που εγώ είμαι ο αδικημένος και το θύμα».

Καταλήγοντας, αν και τόνισε ότι δεν πρόκειται για παράπονο, στάθηκε στην παντελή έλλειψη στήριξης από την γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία: «Με στήριξαν συμπαίκτες από τη Λιόν, τους οπαδούς μας, τον πρόεδρο, κ.Ολάς, τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας, όχι όμως από την Ομοσπονδία. Δεν έκανε τίποτα και δεν μου απευθύνθηκε για να μάθει όσα έγιναν. Δεν το λεω σαν παράπονο, αλλά σαν γεγονός πως δεν ασχολήθηκε κανείς από την Ομοσπονδία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα