Πρώτες και καλύτερες Λάτσιο, Τότεναμ (vids)

Gazzetta team
Πρώτες και καλύτερες Λάτσιο, Τότεναμ (vids)

bet365

Λατσιάλι και Spurs καθάρισαν με το καλό εισιτήριο από τους ομίλους τους, όπως και η Μπιλμπάο. Κορυφή για Σάλκε που νίκησε δύσκολα 1-0 τον ΑΠΟΕΛ. Αναμονή για Φιορεντίνα (2-2 με Βασιλεία) .

Κορυφή για Σάλκε
Ο ΑΠΟΕΛ έκανε δυνατή εμφάνιση στη Γερμανία, αλλά λύγισε λίγο πριν το φινάλε κόντρα στην ισχυρή Σάλκε. Οι γηπεδούχοι έχασαν βέβαια αρκετές ευκαιρίες και τελικά έβαλαν το γκολ για το 1-0 στο 86’ με τον Τσούπο-Μότινγκ. Θα μπορούσαν όμως να βάλουν και δεύτερο στο τέλος, αλλά ο Βάτερμαν της κυπριακής ομάδας απέκρουσε πέναλτι (89’). Ετσι ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου του Αστέρα Τρίπολης, ενώ η Σάλκε παρέμεινε στην κορυφή και αφού προκρίθηκε, θα παλέψει για την 1η θέση την τελευταία αγωνιστική. Μόνο που για να την κρατήσει, θα πρέπει να περάσει από την Τρίπολη.

Πρωτιά για Λάτσιο
Μπορεί στο Campionato να έχει προβλήματα αλλά στο Europa League όλα είναι πιο εύκολα για την Λάτσιο και αυτό αποδείχθηκε και στο ματς με την Ντνίπρο. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι ήθελε το τρίποντο για να κλειδώσει την πρόκριση και την πήρε με το τελικό 3-1, εξασφαλίζοντας -μία αγωνιστική πριν το τέλος- και την πρώτη θέση μετά το 1-1 της Σεντ Ετιέν με την Ρόζενμποργκ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους Λατσιάλι αφού στο 4' ο Καντρέβα βρέθηκε απέναντι από τον Μπόικο και τελείωσε σωστά τη φάση (1-0). Οι Ρωμαίοι ήλεγχαν το ματς στο πρώτο μέρος αλλά δεν το καθάρισαν και στην επανάληψη λίγο έλειψε να αγχωθούν, όταν ο Γκάμα στο 65' εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της άμυνας να διώξει την μπάλα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-1). Τα πράγματα δεν έγιναν δύσκολα για την Λάτσιο επειδή αντέδρασε άμεσα και ξαναπήρε το προβάδισμα με το σουτ του Παρόλο, που κόντραρε, στο 68' για το 2-1, με το τελικό 3-1 να διαμορφώνεται στο 93' με ωραία προσπάθεια του Τζόρτζεβιτς εντός περιοχής.


Πρώτη η Βασιλεία, περνάει η Φιορεντίνα
Ο Πάουλο Σόουζα επέστρεψε ως αντίπαλος στη Βασιλεία για το ντέρμπι κορυφής του ομίλου, όπου οι Ελβετοί ήταν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία ενώ η Φιορεντίνα ήθελε τη νίκη για να ανέβει στην κορυφή. Οι Βιόλα προηγήθηκαν με 0-2 και έδειχναν έτοιμοι για το τρίποντο αλλά έμειναν, όπως και στο πρώτο ματς, με 10 παίκτες και τελικά η Βασιλεία ισοφάρισε (2-2). Ετσι, οι Ελβετοί εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου ενώ η Φιορεντίνα είναι στη 2η θέση, στο +2 από τις Μπελενένσες και Λεχ Πόζναν που έμειναν στο 0-0.

Ο αγώνας... απέκτησε ζωή μετά το πρώτο 20λεπτο, με την Φιορεντίνα να ανοίγει το σκορ στο 23' με τον Μπερναρντέσκι μετά την πάσα του Μπόρχα Βαλέρο (0-1). Τρία λεπτά μετά, όμως, οι Βιόλα έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αγκωνιάς του Ρονκάλια στον Εμπολο... Παρά το γεγονός αυτό, πάντως, ο Μπερναρντέσκι «χτύπησε» ξανά στο 36', με σουτ μετά την πάσα του Κάλινιτς, κάνοντας το 0-2. Ολα έδειχναν καλά για την ομάδα του Σόουζα αλλά στο 40' ο Σούτσι ήταν εκεί που έπρεπε, μετά την απόκρουση του Σέπε σε κεφαλιά του Εμπολο, για να ξαναβάλει την Βασιλεία στο ματς (1-2). Στο δεύτερο μέρος η Φιορεντίνα, όπως ήταν λογικό, έπαιζε για να κρατήσει το αποτέλεσμα αλλά δεν τα κατάφερε καθώς στο 74' ο Ελνένι με ωραίο σουτ ισοφάρισε (2-2) και έδωσε την πρώτη θέση του ομίλου στη Βασιλεία.

Τα χρειάστηκε η Τότεναμ
Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο αντίπαλος όσο και η εικόνα του αγώνα, θα προδιέγραφαν μεγαλύτερη νίκη για την Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι έχασαν ένα σωρό φάσεις, αλλά τελικά το έβαλαν το ένα γκολ που χρειάζονταν (1-0), ώστε να περάσουν από την έδρα της Καραμπάγκ. Φρόντισε γι’ αυτό ο Κέιν (78’), ο οποίος έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του. Ετσι οι Spurs κλείδωσαν την 1η θέση του 10ου ομίλου. Βέβαια τούτο σφραγίστηκε και από μία έκπληξη. Αυτή της Αντερλεχτ που με γκολ των Ζιλέ (45’, Ατσεαμπόνγκ 78’) πέρασε νικηφόρα (2-0) από τη Μονακό και την προσπέρασε για να ανέβει 2η.

Ανατροπή της ανατροπής για Μπιλμπάο
Η Αθλέτικ ήταν η κερδισμένη του 12ου ομίλου, καθώς πέρασε θριαμβευτικά με 3-2 από τη Γερμανία και καθάρισε με την κορυφή και το καλό εισιτήριο. Τροχόφσκι (40’) και Μπομπαδίγια (58’) φρόντισαν για την ανατροπή του γκολ του Σουσαέτα (10’), αλλά η Αουγκσμπουργκ δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα, με τον Αντούριθ να πυροβολεί σε τρία λεπτά (83’, 86’) και να κάνει την ανατροπή στην ανατροπή. Τώρα οι Γερμανοί θα παίξουν για την 2η θέση στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ντιναμό Μινσκ – Πλζεν 1-0
Κράσνονταρ – Ντόρτμουντ 1-0
Ρουμπίν Καζάν – Σιόν 2-0
Αλκμααρ – Παρτιζάν 1-2
Μπελενένσες – Λεχ Πόζναν 0-0
Μπεσίκτας – Σκεντερμπέου 2-0
Αουγκσμπουργκ –Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3
Βασιλεία – Φιορεντίνα 2-2
Σάλκε – ΑΠΟΕΛ 1-0
Λάτσιο – Ντνίπρο 3-1
Λοκομ. Μόσχας – Σπόρτινγκ Λ. 2-4
Μονακό – Αντερλεχτ 0-2
Καραμπάγκ – Τότεναμ 0-1
Ρόζενμποργκ – Σεντ Ετιέν 1-1
Σπάρτα Πράγας – Αστέρας Τρίπολης 1-0

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα