ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Μπερμπάτοφ

ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ που κυνηγάει ο Μπερμπάτοφ

bet365

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θέλει να «γράψει» ιστορία, με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Θα τα καταφέρει κόντρα στην Καμπάλα;

Ο «Ντίμκο» κυνηγάει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χρίστο Στόιτσκοφ, ο οποίος μετράει 35 τέρματα και φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των Βούλγαρων σκόρερ στην Ευρώπη. Αν λοιπόν ο Μπερμπάτοφ σκοράρει απόψε ένα γκολ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του συμπατριώτη του πρώην επιθετικού της Μπαρτσελόνα.

Ο Βούλγαρος φορ έχει αγωνιστεί με έξι διαφορετικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μονακό, ΠΑΟΚ) στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο πρώτος του ευρωπαϊκός αγώνας καταγράφηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1999, ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Νιουκάστλ 0-2, απέναντι στον παίκτη που λάτρευε, τον Άλαν Σίρερ, ενώ τα περισσότερα γκολ (15) τα έχει πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες (Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πριν αυτό μετονομαστεί σε Europa League, έχει πετύχει 12 γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ τις σεζόν 2006-07 και 2007-08.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα