Μανθάτης: «Χρυσός» σκόρερ και θαυμαστής των Γκαλέτι - Αζάρ!

Δημήτρης Τομαράς
Μανθάτης: «Χρυσός» σκόρερ και θαυμαστής των Γκαλέτι - Αζάρ!

bet365

Ο Γιώργος Μανθάτης ήταν ο παίκτης που έδωσε την μεγάλη νίκη στους Νέους του Ολυμπιακού στο Μόναχο επί της Μπάγερν. Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για εκείνον.
Γεννημένος το 1997 (Ιούνιος) ο μικρός Γιώργος όταν άρχισε να μεγαλώνει είχε ένα όνειρο. Να γίνει ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας του τον έστρεψε στο λαοφιλές άθλημα και δεν μπορεί παρά να νιώθει δικαιωμένος.
Ο Γιώργος Μανθάτης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στο Καλαμάκι. Όταν φοιτούσε στην 4η Δημοτικού πήρε… μεταγραφή στην Ακαδημία του Ολυμπιακού στην οποία φέτος έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας. Ο «χρυσός» σκόρερ του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο όταν μεγάλωνε είχε πρότυπο τον τότε άσο της αγαπημένης του ομάδας, τον Λουτσιάνο Γκαλέτι αλλά και τον Ροναλντίνιο. Πάντα έπαιζε στην επίθεση αλλά και δεξιά και αριστερά στα χαφ. Η αγαπημένη του θέση είναι δεξί εξτρέμ αλλά αποδίδει το ίδιο καλά και αριστερά.
Ο νεαρός άσος έχει περάσει από όλα τα στάδια της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και στα μέσα του 2015 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. «Ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα. Το ήθελα πολύ. Δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Το σημαντικότερο είναι ότι έγινε επαγγελματίας στην αγαπημένη μου ομάδα», δηλώνει σχετικά ο Γιώργος Μανθάτης.
Αν και δέκα χρόνια στην Ακαδημία το 2015 πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στην Super League αφού ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας Νέων που πήρε το Πρωτάθλημα Κ-20. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε και στο UEFA Youth League. Φέτος όμως σκοράρει κιόλας στην Ευρώπη. Στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στην Άρσεναλ πέτυχε το 1ο γκολ του Ολυμπιακού ενώ στον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο το μοναδικό το οποίο και έδωσε μια σπουδαία νίκη.
«Πολλά είναι τα σημαντικά γκολ μου. Σίγουρα αυτό με την Μπάγερν δεν θα το ξεχάσω. Σημαντικά είναι τα γκολ που έχω βάλει με τον Παναθηναϊκό και με άλλες ομάδες», σημειώνει ο νεαρός άσος ο οποίος μιλάει και για την πρωτόγνωρη εμπειρία της συμμετοχής στο UEFA Youth League: «Στον Ολυμπιακό είμαστε τυχεροί. Όταν πηγαίνω στην Εθνική ομάδα τα παιδιά που δεν αγωνίζονται στον Ολυμπιακό μας ρωτούν για το Youth League και σίγουρα θα ήθελαν να παίξουν σε αυτό.
Ποιος από εμάς περίμενε όταν ήταν πιτσιρικάς ότι θα παίξει κόντρα στην Μπάγερν, στην Γιουβέντους και την Ατλέτικο σ’ επίσημο παιχνίδι της UEFA; Κανείς. Στον Ολυμπιακό τα όνειρα σου γίνονται πραγματικότητα και θα συνεχίσω να παλεύω με όνειρο την πρώτη ομάδα». Ο νεαρός μέσος που τώρα έχει σαν πρότυπο του τον Εντέν Αζάρ και που όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι προπονητές του αρέσει ιδιαίτερα να τρώει μπέργκερ και πίτσα τελείωσε το Λύκειο με βαθμό απολυτηρίου 16 και πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα