Νίκη η Τσέλσι με Κόστα, κορυφή η Λέστερ! (vids)

Gazzetta team
Νίκη η Τσέλσι με Κόστα, κορυφή η Λέστερ! (vids)

bet365

Η Λέστερ τρελαίνει το Νησί και με τον Βάρντι να... χτυπά σε 10ο σερί ματς διέλυσε 3-0 τη Νιούκασλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και πάτησε κορυφή! Εσπασε την κατάρα ο Ντιέγκο Κόστα, 1-0 η Τσέλσι.

Ο Βάρντι έγραψε ιστορία σκοράροντας σε δέκα διαδοχικά ματς της Premier League, αλλά δεν είναι ο... μοναδικός! Η ομάδα του έκανε πλάκα στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, διέλυσε 3-0 τη Νιούκασλ και βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας! Η Νιούκασλ υπέστη την 7η φετινή ήττα και παραμένει σε αδιέξοδο... Οι «αλεπούδες» μπήκαν ποολύ δυνατά, πίεσαν, με τον Βάρντι να κάνει δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων! Μάλιστα, η αποχώρηση του Τιοτέ στα μέσα του α' μέρους έκανε τη Νιούκασλ ακόμα πιο... άσχημη! Οι φάσεις δεν ήταν πολλές και στην καλύτερη ήρθε και το γκολ για τη Λέστερ. Στο 46' ο Βάρντι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε εύκολα τον Σισοκό και με ιδανικό πλασέ... ισοφάρισε το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ.

Η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν μπορεί να ήταν πιο ορεξάτη στην επανάληψη, αλλά την ποιότητα την είχε η Λέστερ! Στο 62' ο Μαχρέζ έβγαλε τον Ουγιόα σε θέση βολής και ο τελευταίος με ιδανική κεφαλιά πέτυχε το 2-0! Ο Βάρντι έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αφού το σουτ βρήκε το δοκάρι! Η Λέστερ ήταν εξαιρετική, είχε ουσία και στο 83' ο Οκαζάκι έστειλε την ομάδα του... πανηγυρικά στην κορυφή της βαθμολογίας!

Επιτέλους νίκη...
Χρειάστηκαν 603 λεπτά για να βρει δίχτυα ο Ντιέγκο Κόστα και το γκολ του έμελλε να είναι το καθοριστικό για την αποψινή νίκη της Τσέλσι απέναντι στη Νόργουιτς! Ανοιχτό ματς, με τους Μπλε να έχουν το πάνω χέρι, να πιέζουν και να χάνουν αρκετές ευκαιρίες! Βέβαια, η πρώτη καλή φάση ήταν του Ρέντμπιοντ στο 13' για τους φιλοξενούμενους. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, οι Λονδρέζοι πήραν το πάνω χέρι, αλλά Φάμπρεγας, Αζάρ και Γουίλιαν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν! Μάλιστα, στο 43΄ ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ρούντι με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν! Στην επανάληψη, η Τσέλσι ήταν ορεξάτη, άφησε στην άκρη την πίεση και στο 64' ήρθε η λύτρωση! Ο Φάμπρεγας έσπασε ωραία για τον Κόστα και ο Ισπανός... έσπασε την κατάρα! Βέβαια, το γκολ έφερε και οπισθοχώρηση! Η Νόριτς βρήκε χώρους, είχε κάποιες ευκαιρίες με τους Μπρέιντι, Ρέντμοντ, όχι όμως ικανές να αλλάξουν τη μοίρα του ματς!

Εσπασε την κατάρα η Στόουκ!
Η κατάρα έσπασε και η Στόουκ επικράτησε της Σαουθάμπτον στο «St Mary’s», σημειώνοντας την πρώτη της εκτός έδρας νίκη επί των «αγίων» επειτα από 35 ολόκληρα χρόνια! Πολύ δυνατό το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων και μόλις στο 10' άνοιξαν το σκορ! Ο Πίετερς βρήκε τον Μπόγιαν κι αυτός με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Η Σαουθάμπτον προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους. Στο 36' έκανε την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Τάντιτς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Στόουκ είχε στην επανάληψη τη μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Σακίρι δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει! Η Σαουθάμπτον βγήκε μπροστά, άφησε όμως κενά, όμως ούτε ο Αφελάι μπόρεσε να βρει δίχτυα. Η Στόουκ κράτησε εύκολα κι έφυγε με ένα μεγάλο διπλό!

Περίπατος για Εβερτον
Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Αστον Βίλα ο Ρεμί Γκαρντ πήρε 0-0 από την Μάντσεστερ Σίτι αλλά στο δεύτερο του ματς, στο «Γκούντισον Παρκ», συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Και αυτοί που τον έκαναν να το καταλάβει αυτό ήταν οι Μπάρκλεϊ και Λουκάκου, οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ για το τελικό 4-0. Ετσι, ο Βέλγος έφτασε τα 50 στην Premier League και έγινε μόλις ο 5ος που φτάνει σε αυτή την επίδοση σε ηλικία μικρότερη των 23 ετών (Φάουλ, Οουεν, Ρούνεϊ, Ρονάλντο οι άλλοι τέσσερις).

Σε ό,τι αφορά το ματς, ήταν ένας μονόλογος της Εβερτον, η οποία καθάρισε από νωρίς. Ο Μπάρκλεϊ σκόραρε δύο φορές στο πρώτο μέρος (17', 43') και ο Λουκάκου ακόμη μία (29') για να δώσουν... τέλος στο ματς, με τον Βέλγο να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στο 59', με τους γηπεδούχους να χαλαρώνουν αρκετά στη συνέχεια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα