Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη

Gazzetta team
Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη

bet365

Ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και ενός συνοδού του άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, για το επεισόδιο στα γραφεία της Superleague με τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Λαΐνης, άσκησε ποινική δίωξη κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ενός συνοδού του για το επεισόδιο που έλαβε χώρα στα γραφεία της Superleague, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται για εξύβριση και ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Κατονομάστηκαν οκτώ πρόσωπα για την πυραμίδα

Την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε η εισαγγελική έρευνα για την οικονομική πυραμίδα στην ελληνική διαιτησία. Υπό την επίβλεψη του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η 7η πταισματοδίκης Γλυκερία Μπαλατσού λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του πρώην αρχιδιαιτητή Χριστόφορου Ζωγράφου. Ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται υπόμνημα που κατονομάζει 8 πρόσωπα του χώρου, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν. Ο εισαγγελέας ερευνά το αδίκημα της εκβίασης στις προαγωγές των διαιτητών.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την «εγκληματική οργάνωση»

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης ολοκλήρωσε την έρευνά του για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα παραδώσει μέχρι το τέλος του μήνα στην Εισαγγελία Εφετών τον φάκελο με τα στοιχεία της δικογραφίας Κορέα, τις μαρτυρίες που έλαβε ο ίδιος και τις απολογίες των 36 κατηγορουμένων. Θα οριστεί εισαγγελέας που θα κάνει την τελική πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα κρίνει αν οι κατηγορούμενοι ή κάποιοι από αυτούς παραπεμφθούν σε δίκη. Ο κ. Ανδρεάδης μέχρι το τέλος του έτος θα ολοκληρώσει και τον φάκελο της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή, στην οποία κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία 23 παράγοντες της ΕΠΟ και 8 στελέχη ιδιωτικής εταιρίας.

Μύνηση Μπέου κατά Τζιμπλάκη – Πούλιου

Τέλος, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε μήνυση κατά του Εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη και του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου. Τους κατηγορεί για τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικών υπαλλήλων, απιστίας στην υπηρεσία και παρασιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Στη μήνυση που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο κ. Μπέος υποστηρίζει:

"Επειδή προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, αν όχι και αποδείξεις για τέλεση αδικημάτων από τους μηνυόμενους και συγκεκριμένα δέον να ερευνηθούν η παραβίαση των άρθρων 237, 256, 390 ΠΚ και 26 ΚΠΔ και όποιων άλλων Εσείς κρίνετε ή προκύψουν από την προανάκριση.

Επειδή με βάση το άρθρο 26 ΚΠΔ, κάθε δικαστικός λειτουργός που αναφέρεται στο άρθρο 14, καθώς και κάθε προανακριτικός υπάλληλος που αναφέρεται στο άρθρο 25, ο οποίος αν και γνωρίζει ότι συντρέχει στο πρόσωπό του κάποιος λόγος για να εξαιρεθεί ή να αποκλεισθεί, παραλείπει να τον αναφέρει σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του κεφαλαίου, ή όταν ζητηθεί η εξαίρεσή του, αρνείται το λόγο, τιμωρείται με πειθαρχική ποινή και καταδικάζεται σε αποζημίωση και πληρωμή των εξόδων, χωρίς να αποκλείεται και η εφαρμογή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το άρθρο 15 ΚΠΔ, όλα τα δικαστικά πρόσωπα είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή αν προκάλεσαν ή προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας, δηλαδή αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους.

Επειδή, με βάση το Σύνταγμα, οι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς οφείλουν πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα και στη δημοκρατία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα, στους νόμους και στη συνείδησή τους, χωρίς να εμφιλοχωρούν οικονομικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις.

Επειδή από τις συνομιλίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν νομίμως συλλεγεί, προκύπτει ότι ο εισηγητής του παραπεμπτικού για μένα βουλεύματος είχε στενές επαφές με συγκατηγορούμενο μου στην ίδια υπόθεση, ο οποίος με τον ίδιο βούλευμα απηλλάγη.

Επειδή λόγω αυτής της στενής τους σχέσης ο κος Τζιμπλάκης ως εφέτης εισηγητής του Δικαστικού συμβουλίου για το εν λόγω βούλευμα όφειλε να ζητήσει την εξαίρεσή του στην εν λόγω υπόθεση, πολλώ δε μάλλον να μην ζητήσει ο ίδιος επιμόνως και υπόπτως να την αναλάβει.

Επειδή στις συνομιλίες όπως δημοσιεύτηκαν, ακούγεται ότι ο δικαστικός λειτουργός (κος Τζιμπλάκης) και ο εισαγγελέας (κος Πούλιος) «είναι εντάξει», καθώς ο τελευταίος ήταν ο Εισαγγελέας που εισήγαγε στο Δικαστικό Συμβούλιο απαλλακτική πρόταση για τον συγκατηγορούμενο μου, ο συνεργάτης του οποίου με βάση τις συνομιλίες τον χαρακτηρίζει «εντάξει», ενώ για εμένα η πρόταση ήταν παραπεμπτική.

Επειδή υπάρχουν στο πρόσωπο τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου των μηνυομένων σημαντικές υποψίες αμεροληψίας, από γεγονότα που μπορούν ευλόγως και εμφανώς, όπως απαιτεί ο νόμος να δικαιολογήσουν μια μεροληπτική στάση υπέρ ενός εκ των συγκατηγορουμένων μου, ο οποίος εν τέλει απηλλάγη!

Επειδή κατά το άρθρο 237 ΠΚ, όποιος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσεως αθέμιτο ωφέλημα, για ενέργεια ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της Δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή 15.000 έως 150.000 ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον παραπάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου.

Επειδή η συμπεριφορά των μηνυομένων στοιχειοθετεί τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Επειδή είμαι άμεσα θιγόμενος από την αξιόποινη συμπεριφορά τους και έχω άμεσο ενεστώς και ειδικό έννομο συμφέρον να εξεταστεί άμεσα η εν λόγω καταγγελία, να αποδοθούν ευθύνες και να λάμψει η Δικαιοσύνη.

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη και αληθινή, αποδεικνυόμενη από έγγραφα και μάρτυρες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΜΗΝΥΩ ΤΟΥΣ
1. ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΙΜΠΛΑΚΗ, Εφέτη Αθηνών
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΙΟΥ, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών
Και κάθε άλλον συνυπεύθυνο, για τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικών υπαλλήλων (237 ΠΚ), απιστίας στην υπηρεσία (256 ΠΚ) και παρασιώπησης λόγου εξαίρεσης (26 ΚΠΔ) και όποια άλλα τυχόν".

 

Τελευταία Νέα