Ο γνωστός, ο επιπόλαιος, ο Έλληνας…

Ο γνωστός, ο επιπόλαιος, ο Έλληνας…

Ο γνωστός, ο επιπόλαιος, ο Έλληνας…

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα φέρνει η κάρτα φιλάθλου και... βάζει στοίχημα για τη μείωση στις προσελεύσεις στα γήπεδα.

Εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την μέρα, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι… έρχεται. Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιβάλει σε όσους πηγαίνουν στο γήπεδο την υποχρέωση να βγάλουν κάρτα φιλάθλου!

Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές που επιβάλλεται ένα μέτρο (ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου μας έχει πάρει η κατηφόρα και χάθηκε κάθε μέτρο) κανείς δεν υπολογίζει επακριβώς τις συνέπειες. Μένουν σε ένα πιθανό πλεονέκτημα και δεν μπορούν να προβλέψουν τα πιθανά δεινά που θα προκληθούν.

Πώς για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια υπερφορολογήθηκε το πετρέλαιο με στόχο την αύξηση των εσόδων, αλλά τελικά μειώθηκε στο κατακόρυφο η κατανάλωση πετρελαίου και έτσι το μέτρο δημιούργησε πιο πολλά προβλήματα από αυτά που θα έλυνε…

Έτσι και τώρα θέλουν να «ελέγξουν» καλύτερα τους φανατικούς. Θέλουν να ξέρουν ποιοι είναι, που κάθονται, που ταξιδεύουν… Ίσως και να θέλουν να τους κόψουν το γήπεδο. (Δεν το λένε… αλλά μαθαίνουμε ότι ήδη χαίρονται που τις τελευταίες εβδομάδες κάποια πέταλα είναι άδεια!! Λένε μάλιστα στα γραφεία τους, ότι… «ήδη πετυχαίνει το μέτρο!»).

Έλα όμως που είναι 100% βέβαιο, ότι αυτή η προσπάθεια να καταγράψουν το κάθε τι που αφορά τους φανατικούς, θα μειώσει την προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο.

Σε αυτό βάζουμε και στοίχημα! Όποιος θέλει από τους κυβερνητικούς ή τους άλλους άσχετους γραφειάδες, που δεν έχουν την ικανότητα να δουν… πέντε μήνες μπροστά, εδώ είμαστε…

Αλήθεια: Δεν ξέρουν τι έγινε στην Ιταλία και πόσο μειώθηκε η προσέλευση φιλάθλων όταν επιβλήθηκε η «tessera del tifoso»; Δεν διάβασαν ότι «χάθηκαν» 1,5 εκατομμύριο φίλαθλοι από τα γήπεδα. (Δείτε εδώ καμία σοβαρή έρευνα…).

Δεν ξέρετε τι έγινε στην Τουρκία;

Δεν γνωρίζετε ότι ο Έλληνας μισεί την γραφειοκρατία (η οποία του έχει φάει τα σωθικά γι’ άλλα και άλλα) και ο φίλαθλος των 3-4-5 αγώνων το χρόνο, ΔΕΝ πρόκειται να ταλαιπωρηθεί και να πάει να βγάλει κάρτα, άρα δεν θα πάει και στο γήπεδο;

Δε νιώθετε ότι αυτό το μέτρο θα έχει ημερομηνία λήξης μια και θα επιφέρει πολύ χειρότερα προβλήματα από αυτά που –και καλά- θα λύσει;

Εδώ επάνω τίθεται το άλλο ερώτημα; Οι οπαδοί αντιδρούν και έχουν επιχειρήματα…

Οι ΠΑΕ τι κάνουν; Άντε στο υπουργείο υπάρχουν πολλοί και διάφοροι που… δε νιώθουν και επιπόλαια παίρνουν μία απόφαση. Στις ΠΑΕ δε νοιάζονται για το ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μειωθεί η (έτσι και αλλιώς) μειωμένη προσέλευση, ακόμη και στο 30% ; Πώς είναι δυνατόν να μην ασχολούνται;

Γι’ άλλη μία φορά στην Ελλάδα, πρέπει να πάθουν για να μάθουν;

Στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα, η ΠΑΕ έπρεπε να δει την θύρα 4 άδεια για πρώτη φορά (στον αγώνα με τον Πανθρακικό) ώστε να καλέσει τους οργανωμένους και να τους ακούσει.

Κι’ αφού τους άκουσε, τότε (και μόνο) τότε πείστηκε για το πρόβλημα και αποφάσισε ότι πρέπει να μιλήσει με τον υφυπουργό για να συζητήσει το θέμα!

Κλείνοντας: Προκαλούμε και πάλι: Όποιος θέλει βάζουμε το στοίχημα:

1) Εγώ λέω ότι με την επιβολή του μέτρου θα μειωθεί άμεσα η προσέλευση στο 30%.

2) Αφού γίνει η ζημιά, τότε θα γίνει προσπάθεια (από όλους) να αλλάξει η κατάσταση και αυτό το μέτρο –με την συγκεκριμένη-αρχική μορφή- δεν θα πάει παραπάνω από πέντε μήνες…

* Σε αυτή την συνάντηση στον ΠΑΟΚ, οι οργανωμένοι και επίσημα εξέφρασαν την άποψή τους για το ότι δεν είναι καλή η ιδέα συνεργασίας με τον Τάσο Κάκο. Όμορφα και ωραία επιχειρηματολόγησαν, δήλωσαν κάθετα αντίθετοι, αλλά στο τέλος ξέρουν (και το λένε) ότι… «εμείς δεν είμαστε ο ΠΑΟΚ. Άλλος αποφασίζει. Ότι και να γίνει εμείς την ομάδα μας θα την στηρίξουμε, όσο περισσότερο μπορούμε».

* Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, κάθε μέρα που περνάει, όλο και ανεβαίνει, όλο και βρίσκει χημεία. Η ομάδα του Μαρκόπουλου που ξεκίνησε χωρίς «άσο» και πεντάρι, έχει πλέον τον πολύτιμο Χάτσερ, έχει Σχορτσιανίτη, είναι πολύ πιο… ομάδα και έρχεται. Στο τέλος της σεζόν που θα παίξει το πρωτάθλημα (μετά τους πρωταθλητές) θα είναι πανέτοιμη. Νωρίτερα και έχει το κύπελλο.

Και ένας τελικός για τον ΠΑΟΚ, θα είναι για φέτος (και για το μέλλο) η καλύτερη τονωτική ένεση…

Αθλητικά, οπαδικά, επενδυτικά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.