Νάπολι - Μίντιλαντ 5-0

Gazzetta team
Νάπολι - Μίντιλαντ 5-0

bet365

Με την 5άρα (5-0) στη Μίντιλαντ η Νάπολι έκανε το 4x4 και περιμένει τους «32». Πρώτη νίκη για Λίβερπουλ (0-1 την Ρούμπιν Καζάν). Πέρασε ήδη η Μόλντε.

Ο όμιλος του Europa League είναι πολύ εύκολος για τη Νάπολι και αποδεικνύεται σε κάθε ματς. Οι Παρτενοπέι του Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έκανε κάποιες αλλαγές στην 11άδα, υποδέχθηκαν την Μίντιλαντ με στόχο το 4x4 και το έκαναν... περπατώντας. Οι Ναπολιτάνοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 10λεπτο με τους Ελ Καντούρι και Ινσίνιε, για να έρθει το 1-0 στο 13' από τον Μαροκινό μετά την πάσα του Ιταλού. Στο 17' ο Γκαμπιαντίνι έχασε ευκαιρία, με κεφαλιά, για το 2-0 αλλά το έκανε τελικά στο 23' με κοντινό πλασέ, βάζοντας και δεύτερο γκολ στο 38' με σουτ από κοντά μετά το γύρισμα του Στρίνιτς από αριστερά (3-0).

Μοναδική ελπίδα της Μίντιλαντ ήταν να κατεβάσουν εντελώς ρυθμό οι Ναπολιτάνοι, οι οποίοι, είναι η αλήθεια, δεν χρειαζόταν να φορτσάρουν κιόλας για να κάνουν φάση. Η ομάδα του Σάρι όποτε ήθελε έκανε ευκαιρία και στο 55' ο Μάτζιο, από δεξιά, πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά τον Μάιο του 2013 (κόντρα στην Παλέρμο), ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0. Ο Σάρι έκανε αλλαγές, η Μίντιλαντ περίμενε να τελειώσει το... μαρτύριο και στο 77' ο Καγιεχόν με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Βαλντιφιόρι έγραψε το τελικό 5-0.

Πρώτη νίκη για Λίβερπουλ
Μετά την Premier League, η Λίβερπουλ πέτυχε επί των ημερών Γίργκεν Κλοπ την πρώτη της νίκη και στην Ευρώπη αφού πέρασε από το Καζάν σε βάρος της Ρούμπιν (0-1) για την 4η αγωνιστική του Europa League. Μόλις στο 6' είχαν την πρώτη ευκαιρία οι Reds με τον Μίλνερ να στέλνει με σουτ μέσα από την περιοχή τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ριζικόβ έδειξε καλά αντανακλαστικά για να αποκρούσει το σουτ του Αϊμπ που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Στο 52' άνοιξε το σκορ το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ με τον Αϊμπ να κάνει ωραίο διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής (0-1). Οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν για τους Αγγλους, με τον Ριζικόβ να λέει «όχι» στο σουτ του Μίλνερ και στο 58' στην κεφαλιά του Λόβρεν. Τελευταία καλή φάση στο ματς ήταν στο 68' ξανά για την Λίβερπουλ, με τον Ριζικόβ να κάνει ξανά τη δουλειά, αυτή τη φορά με τα πόδια σε σουτ του Αϊμπ.


Δυσκολεύει η πρόκριση για Αγιαξ. Πέρασε η Μόλντε
Ο Αγιαξ δεν κατάφερε να νικήσει τη Φενερμπαχτσέ στο γήπεδο του και έχει μείνει στην 3η θέση του 1ου ομίλου, δίχως να έχει πάρει ακόμα «τρίποντο». Αυτό το 0-0 μάλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί και τιμητικό για τους Ολλανδούς, καθώς οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Και τα Καναρίνια βέβαια δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλύτερα, καθώς ως 2οι βρίσκονται στο -5 από την κορυφή. Εκεί βρίσκεται η Μόλντε, η οποία νίκησε 2-1 τη Σέλτικ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Αμστερνταμ, εξασφάλισε την πρόκριση της. Η Μόλντε έγινε η πρώτη νορβηγική ομάδα που περνάει από τους ομίλους του Europa League μετά την Μπραν το 2007-'08!


Είχε Σολδάδο και τύχη η Βιγιαρεάλ
Μέχρι να δεχτεί πρώτη γκολ, η Βιγιαρεάλ ήταν σε εξαιρετικά κακή βραδιά. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Βίτους (70') άνοιξε εξ επαφής το σκορ για τη Ντιναμό Μινσκ, οι Ισπανοί ξύπνησαν και έκαναν την ανατροπή (2-1) με μπροστάρη τον Σολδάδο. Μάλιστα ο έμπειρος φορ ήταν να μην παίξει και μπήκε τελευταία στιγμή στην αποστολή, για να κάνει τη διαφορά. Μόλις δύο λεπτά αργότερα ευστόχησε σε πέναλτι και στο 85' με σουτ του που άλλαξε πορεία σε αντίπαλο, οδήγησε το Κίτρινο Υποβρύχιο σε νίκη στη Λευκορωσία και ουσιαστικά μισή ανάσα από την πρόκριση.

Στο κόλπο η Μαρσέιγ
Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν η Μαρσέιγ έφτασε τις 3 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και με το 1-0 σε βάρος της Μπράγκα πέτυχε τη δεύτερη νίκη και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο που συμμετέχουν Μπράγκα (9) και Λίμπερετς (7). Η ομάδα του Μίτσελ είχε ξανά σκόρερ τον φορμαρισμένο, Κέβιν Νκουντού, ο Μπατσουαγί είχε έξι ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία (11', 34', 45', 51', 62', 66') ενώ και ο τερματοφύλακας της Μπράγκα, Ματέους, είχε τρεις σημαντικές επεμβάσεις (48', 59', 84'). Ο keeper της Μαρσέιγ, Μανταντά, χρειάστηκε να επέμβει στο 80' για να μην επιτρέψει στον νόμο του ποδοσφαίρου να ισχύσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα