Με συνταγή Ρεχάγκελ και Σάντος (vid)

Με συνταγή Ρεχάγκελ και Σάντος (vid)

Gazzetta team
Με συνταγή Ρεχάγκελ και Σάντος (vid)

bet365

Ο Μίκαελ Σκίμπε ξεκαθάρισε οτι δεν είναι άνθρωπος των αλλαγών και τόνισε οτι η Εθνική θα είναι ένα κλειστό κλαμπ 25-30 ποδοσφαιριστών, όπως έκαναν τόσο ο Ότο Ρεχάγκελ, όσο και ο Φερνάντο Σάντος.

Φιλοσοφία ανάλογη με αυτή του Ότο Ρεχάγκελ και του Φερνάντο Σάντος, φαίνεται να επαναφέρει στην Εθνική ομάδα ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του ξεκαθάρισε πως πρόθεσή του είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να σταματήσει τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και να στηριχθεί σε ένα κορμό 25-30 παικτών.

Αρχικά ο 50χρονος τεχνικός, ξεκίνησε λέγοντας τα εξής: «Είναι τιμή για εμένα να αναλαμβάνω προπονητής της Εθνικής ομάδας. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα, να εξελιχτούμε και να μπορέσουμε να ξαναπαίξουμε καλά στην Ευρώπη. Από το 2000 έως και το 2004 ήμουν υπεύθυνος για την Εθνική Γερμανίας, είχα πάνω από 50 αγώνες, οπότε διαθέτω την εμπειρία για να προπονήσω μία Εθνική ομάδα. Και πάλι χαίρομαι που είμαι μαζί σας. Θα ήθελα την υποστήριξη όλων των Ελλήνων. Θα προσπαθήσουμε για καλά αποτελέσματα και νίκες», ανέφερε αρχικά ο Μίκαελ Σκίμπε και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Έχετε επικοινωνήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ; Τι γνωρίζεται για το υλικό που έχει η Εθνική ομάδα;
«Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ. Σκοπεύω να το κάνω μετά τους δύο πρώτους αγώνες. Έχω καλή σχέση μαζί του, γιατί όταν ήμουν στην Γερμανία αυτός ήταν στην Ελλάδα. Μίλησα αρκετά με τον Κώστα Τσάνα. Ξέρω πολλούς Έλληνες παίκτες, γιατί παίζουν στην Γερμανία ή σε πρωταθλήματα όπως της Ιταλίας ή της Πορτογαλίας. Ξέρω και παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας».

Η τελευταία προσπάθεια της Εθνικής, μετά το Μουντιάλ, για να δούμε καλό ποδόσφαιρο, εκτός απ' το αποτέλεσμα, απέτυχε. Εσείς θα θυσιάζεται το καλό ποδόσφαιρο στο βωμό του αποτελέσματος;
«Είμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν οτι όταν χάνουν τους αγώνες, τους χάνουν οι ίδιοι και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. Για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα ήθελα να αλλάξω το στιλ που παίζει η Εθνική. Έχουμε καλούς αμυντικούς παίκτες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες επιθετικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά, αλλά να είμαστε δυνατοί και αμυντικά».

Οι προηγούμενοι προπονητές, ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος, κοιτούσαν την εμπειρία των ποδοσφαιριστών. Οι Ρανιέρι και Μαρκαριάν κοιτούσαν την φόρμα κάθε παίκτη, με αποτέλεσμα να περάσουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Το δικό σας κριτήριο πιο είναι;
«Οι παίκτες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Είναι σημαντικό να είναι έμπειροι, ειδικά αν παίζουμε σε προκριματικά ευρωπαϊκού ή παγκοσμίου κυπέλλου θα πρέπει να έχουν και την σωστή νοοτροπία. Από τη μία θα ήθελα έμπειρους, αλλά από την άλλη θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση».

Είστε της νοοτροπίας του κλειστού κλαμπ της Εθνικής, όπως ο Ότο Ρεχάγκελ ή θέλετε να είναι πιο ανοιχτή η Εθνική ομάδα; Επίσης, από το υλικό που είδατε, η ποιότητα των παικτών μπορούν να υπηρετήσουν το μοντέλο που θέλετε;
«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε 25-30 ποδοσφαιριστές που να τους εμπιστεύεσαι. Δεν είναι καλή ιδέα το να αλλάζεις συνέχεια, ειδικά όταν βρίσκεσαι μαζί τους ανά δύο μήνες για έξι ημέρες. Είναι πιο εύκολο να παίζουν καλύτερα όταν ξέρουν οτι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Το σημαντικό είναι να δω πως μπορούν να παίξουν οι παίκτες. Εκεί θα δω αν η τακτική που έχω στο μυαλό μου μπορεί να αφομοιωθεί από την ομάδα. Είναι σημαντικά τα φιλικά στο Λουξεμβούργο και την Τουρκία».

Ο χρόνος μέχρι τα προκριματικά είναι επαρκής για να δείξει η Εθνική τα στοιχεία που θέλετε να έχει;
«Ναι, νομίζω. Έχουμε σχεδόν ένα χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο που παίζουμε με την Κύπρο. Από την άλλη όμως έχουμε τα ματς του Μαρτίου, αλλά και το ταξίδι του Ιουνίου στην Αυστραλία που θα είναι δεκατεσσάρων ημερών. Άρα θεωρώ οτι είναι αρκετός χρόνος για να προετοιμαστούμε σωστά και να κερδίσουμε το πρώτο ματς με την Κύπρο».

Βλέπω οτι τα τελευταία 8 χρόνια δεν είχατε ευχάριστες αναμνήσεις από τις ομάδες σας. Η Εθνική στα τελευταία ματς έχασε τον κ. Μαρκαριάν και έναν ποδοσφαιρικό θρύλο τον Καραγκούνη. Είναι ρίσκο δικό σας, αλλά και της ΕΠΟ που σας επέλεξε;
Κανονικά θα ήθελα να δουλεύω περισσότερο καιρό με τις ομάδες που είχα. Τα τελευταία χρόνια, δύο φορές έσπασα το συμβόλαιο που είχα για οικονομικούς λόγους. Περάσαμε όμως καλά, παρά τα προβλήματα. Από την ΕΠΟ όμως το σκέφτηκαν καλά, για το ποιος ήταν ο κατάλληλος να οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι τιμή που διάλεξαν εμένα από τόσους συναδελφους.

 

Τελευταία Νέα