Σκίμπε: «Να οδηγήσουμε την Εθνική ξανά σε επιτυχίες»

Σκίμπε: «Να οδηγήσουμε την Εθνική ξανά σε επιτυχίες»

Gazzetta team
Σκίμπε: «Να οδηγήσουμε την Εθνική ξανά σε επιτυχίες»

bet365

Έτοιμος να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι ο Μίκαελ Σκίμπε, ενώ ο Γιώργος Γκιρτζίκης παρουσιάστηκε σίγουρος για την επιλογή του.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της πρόσληψης του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, με την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο Γερμανός τεχνικός βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Γουδή, είχε κάποιες τελικές επαφές με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και συνέχεια επισημοποίησε το νέο σταθμό στην καριέρα του.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, που είπε: «Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία έχουμε το νέο μας προπονητή. Είναι σε μια ηλικία που μπορούμε να διανύσουμε αρκετό χρόνο μαζί. Η απόφαση να του αναθέσουμε την ευθύνη δεν ήταν εύκολη. Ψάξαμε για την καλύτερη λύση, γιατί η ομάδα άξιζε την καλύτερη επιλογή. Διότι ο κ. Σκίμπε έχει την εμπειρία και από συλλόγους και από την Εθνική Γερμανίας. Η ηλικία του τού επιτρέπει να μείνει για πολλά χρόνια.

Μαζί με τον κ. Τσάνα και τη συμπαράσταση των παικτών, ελπίζουμε η ομάδα να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Θέλω να τονίσω ότι το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα για την επιλογή του κ. Σκίμπε. Πιστεύω στην επιτυχία του. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μίλησα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Γερμανίας και με άλλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσετινέ που τον πρότεινε χωρίς καμία ανταμοιβή για τον ίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον παίκτη μας, τον κ. Φάνη Γκέκα, που μου έδωσε το τηλέφωνο του κ. Σκίμπε και του τηλεφώνησα».

Από την πλευρά του Μίκαελ Σκίμπε, δήλωσε: «Μεγαλύτερή μου εμπειρία και ευχαρίστηση ήταν όταν δούλευα στην Εθνική Γερμανίας με τον Ρούντι Φέλερ. Γνωρίζω καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη έκπληξη και επιτυχία όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004. Αυτός ήταν και ένας λόγος που ήρθα στην Ελλάδα.

Είμαι υπερήφανος που θα δουλέψω ως προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Είναι γενικά τιμή σε οποιονδήποτε προπονητή να δουλεύει σε μια Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ που με επέλεξε να είμαι στην Εθνική. Θέλω να την καθοδηγήσω ξανά στις επιτυχίες και φυσικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Υπόσχομαι ότι οι ¨Ελληνες παίκτες θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους Έλληνες που έχει συνεργαστεί, λέγοντας: «Ναι έχω δουλέψει με Έλληνες, στην Άιντραχτ, όπως τον Νίκο Λυμπερόπουλο», ενώ στην ερώτηση αν μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ, απάντησε: «Ήθελα πρώτα να συμφωνήσω με την Ομοσπονδία και μετά να του μιλήσω. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του. Πάντα έλεγα τα καλύτερα για αυτόν».

 

Τελευταία Νέα