Ο Τσερνίσοφ στη Σπαρτάκ

Ο Τσερνίσοφ στη Σπαρτάκ

bet365

Τον Αντρέι Τσερνίσοφ, τον θυμάστε; Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και πλέον συνεχίζει ως προπονητής.

Στα 47 του χρόνια ο Ρώσος, πρώην κεντρικός αμυντικός, ακολουθεί καριέρα στους πάγκους ομάδων, όπως οι εθνικές Ρωσίας U17 και U21, η Ντιναμό Τιφλίδας, η Ακζάικ στο Καζακστάν και η Αλ Φαχάχιλ στο Κουβέιτ, ενώ τώρα θα αναλάβει την Σπάρτακ Σουμπότιτσα στην Σερβία.

Ο Τσερνίσοφ ήταν η τελική επιλογή της διοίκησης, μετά το όχι που εισέπραξε από έναν πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, τον Κροάτη Τσίρο Μπλάζεβιτς.

Παίζοντας για μόλις επτά ματς τη σεζόν 1996-’97 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Αντρέι Τσερνίσοφ συμπλήρωσε 13 ομάδες στην καριέρα του, που ξεκίνησε εντυπωσιακά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 παίζοντας στην Ντιναμό Μόσχας και στην εθνική ομάδα της πρώην ΕΣΣΔ (18 συμμετοχές) και στην εθνική Ρωσίας (3 συμμετοχές).

Στον ΠΑΟΚ ήρθε ως μεγάλο όνομα από το ρωσικό πρωτάθλημα. Οι υπογραφές των συμβολαίων, τον Ιούνιο του 1996, έγιναν στο γραφείο του τότε μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιώργου Μπατατούδη, στην Αθήνα. Το συμβόλαιο ήταν διετούς διάρκειας θα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης γύρω στα 100 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο. Τελικά τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς έλυσε το συμβόλαιό του και επέστρεψε στη Ρωσία.

 

Τελευταία Νέα