Όλα δείχνουν Σκίμπε για Εθνική!

Δημήτρης Τομαράς
Όλα δείχνουν Σκίμπε για Εθνική!

bet365

Ο Μίκαελ Σκίμπε συγκεντρώνει αυτήν την στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για να γίνει ο επόμενος τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας!

Ο 50χρονος προπονητής αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη του πάγκου της Ελλάδας.

Ο Σκίμπε είναι ένας έμπειρος τεχνικός, του οποίου το όνομα και έχει προταθεί και έχει γραφτεί για την Εθνική. Αυτήν την στιγμή φαίνεται σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες πως αυτός θα είναι ο εκλεκτός. Το συμβόλαιο του Μίκαελ Σκίμπε εφόσον τα βρουν σε όλα οι δύο πλευρές θα είναι στις 600.000 ευρώ τον χρόνο (σ.σ. ίσως και λίγο παραπάνω...).

Πρόκειται για Γερμανό προπονητή με προπονητική θητεία από το 1988. Έχει 42,5% ποσοστό νικών, 21% ισοπαλιών και 36,4% ηττών στην καριέρα του. Παίζει κυρίως το 4-2-3-1 και έχει δουλέψει σε ομάδες όπως η Σάλκε (σ.σ. από εκεί ξεκίνησε και ειδικότερα από τους Νέους), Ντόρτμουντ, η Χέρτα και η Άϊντραχτ.

Υπήρξε για μία τετραετία βοηθός προπονητή στην Εθνική Γερμανίας στο πλευρό του Ρούντι Φέλερ. Εκτός Γερμανίας έχει δουλέψει σε Τουρκία και συλλόγους σαν την Γαλατά και στην Ελβετία. Η ΕΠΟ έψαχνε εναγωνίως έναν εκπρόσωπο της γερμανικής σχολής και μετά το... ναυάγιο με Μπερντ Σούστερ όλα δείχνουν πως τον βρίσκει στο πρόσωπο του Σκίμπε, που έχει θητεύσει και στις μικρές Εθνικές της χώρας του.

Ένα από τα θέματα που απέμεναν για το deal με τον Σκίμπε πάντως ήταν να λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του με την Εσκισεχίρσπορ. Κάτι που είχε γίνει λίγες ημέρες πριν.

Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα και εάν όλα πάνε καλά να ντεμπουτάρει με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου. Κάποιες πηγές ήθελαν την άφιξή του να γίνεται και νωρίτερα ενώ με την ΕΠΟ ο Σκίμπε έχει ήδη μιλήσει δύο φορές. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του ενώ από την Γερμανία ο Σκίμπε γνωρίζει καλά τους Γκέκα, Γιάννη Αμανατίδη και Τζαβέλλα.

Στην λίστα της ΕΠΟ πάντως -όπως είχαμε σημειώσει και σχετικά πρόσφατα- ήταν και άλλες επιλογές από Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία... Από εκεί και πέρα βέβαια σημασία έχει και η θέση της Ομοσπονδίας για το ζήτημα καθώς και ο Σούστερ ήταν έτοιμος για το deal και τελικώς η περίπτωσή του... στράβωσε. Ίσως πάντως υπάρξουν νεότερα και διευκρινίσεις ακόμα και την Παρασκευή. Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ πάντως μετέδωσε πρώτη αργά το βράδυ της Πέμπτης πως ήδη υπάρχει συμφωνία με Σκίμπε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα