Ξανθόπουλος: «Ρυθμιστής ο Ολυμπιακός, αξέχαστες οι... μάχες με Μαύρο»! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ξανθόπουλος: «Ρυθμιστής ο Ολυμπιακός, αξέχαστες οι... μάχες με Μαύρο»! (vids)

bet365

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος μιλάει στο Gazzetta.gr, καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του για το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αλλά και τις εμπειρίες του. Τι λέει για Μαύρο, Σενέκοβιτς και Παναγούλια!

Ο 56χρονος σήμερα παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού έπαιξε μία δεκαετία με τα χρώματά του και έχει φάει με το... κουτάλι τα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Επόμενο είναι να γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις και να είναι σε θέση να μιλήσει επί παντός επιστητού για αυτήν την... μονομαχία. Ξεκινώντας τις δηλώσεις του στο Gazzetta.gr έκανε μία πρώτη εκτίμηση για τον αγώνα.

«Κοιτάξτε πάντα πρώτα κοιτάς τον αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα με καλούς παίκτες και για μένα θέλει μεγάλη προσοχή διότι φέτος επέστρεψε στην Α' Εθνική και έχει και δίψα για διάκριση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ σοβαρός και προσεκτικός στο παιχνίδι του. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί. Θα πρέπει όμως να ασκήσει μεγάλη πίεση από την αρχή και να σκοράρει γρήγορα. Θα πρέπει να δούμε και το πως θα είναι ο Ολυμπιακός μετά από 15 ημέρες. Τι εικόνα θα έχει», τόνισε αρχικά.
Στην συνέχεια επισήμανε πως «δεν μπορώ να πω με σιγουριά το τι θα γίνει σε έναν τέτοιον αγώνα. Οι εκτιμήσεις είναι αυτό που λέμε, εκτιμήσεις και μπορούν να πέσουν έξω. Αυτό που θέλω να δω εγώ από τον Ολυμπιακό είναι ποδόσφαιρο κατοχής. Να παίξει ψηλά και να αξιοποιήσει τον παράγοντα - έδρα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει μελετήσει πολύ καλά την ΑΕΚ και θα έχει την προσέγγιση που πρέπει».
«Αξέχαστες οι... μάχες με Μαύρο, φώναζε στον Σενέκοβιτς στον πάγκο να ξυπνήσει»!
Οι μνήμες και οι ιστορίες που έχει να αφηγηθεί από τα ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ ο Ξανθόπουλος δεν μπορούν να καταγραφούν σε μία συζήτηση...
«Θυμάμαι πολλά. Κάθε ματς ήταν ιδιαίτερο. Ο κόσμος ήθελε να κερδίσει η αγαπημένη του ομάδα. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι. Είναι σίγουρα αξέχαστες οι... μάχες με Μαύρο. Θυμάμαι και χαρακτηριστικά παιχνίδια. Ξεχωρίζω δύο νίκες αλλά δεν έχει ουσία να στεκόμαστε σε ματς.
Σαν περιστατικό θυμάμαι έναν αγώνα στο Καραϊσκάκη. Μάρκαρα τον Μαύρο. Και σε ένα μεγάλο μέρος του α' ημιχρόνου γυρνούσε στον Σενέκοβιτς και του έλεγε 'ρε συ δεν βλέπεις ότι μας έχουν πατησει. Ξύπνα! Κοιμάσαι στον πάγκο! Κάνε κάτι! Ειλικρινά ήταν κάτι που δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Ήταν άλλες οι εποχές. Άλλοι οι παίκτες και άλλα τα μεγέθη. Αλλά και πάλι δεν σχημάτισα καλή εικόνα ιδίως για τον προπονητή και ότι το δεχόταν όλο αυτό.
Βέβαια η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τότε. Δεν μπορεί να υπάρξει αντιστοιχία ποδοσφαρικών αξιών και μεγεθών...»
«Ρυθμιστής ο Ολυμπιακός, μεγάλος ψυχολόγος ο Παναγούλιας»
Ο Πέτρος Ξανθόπουλος είναι βέβαιος πως τα περσινά ματς του Κυπέλλου δεν θα έχουν καμία σχέση με φέτος...
«Πέρυσι ήταν Κύπελλο. Καμία σχέση. Και ως προς τα ματς και σαν την εικόνα του Ολυμπιακού που είχε κάνει λόγω του προπονητή του πολλές αλλαγές. Εδώ τώρα παίζεις για 3 βαθμούς. Ο κόσμος μετά το περσινό 1-1 -που για μένα ήταν... κάζο για μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού- το θέλει πολύ. Και ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το καλό του σερί», σχολίασε σχετικά.
Από τα παλιά χρόνια προπονητικά όμως ο παλαίμαχος άσος των πρωταθλητών Ελλάδας δεν ξεχνάει τον Αλκέτα Παναγούλια. «Καταρχήν θα πρέπει να καταλαβαίνουμε όλοι μας πως αυτά τα ματς είναι ντέρμπι. Δεν είναι απλά ματς. Ο κάθε παίκτης όμως σε πρώτη φάση δουλεύει μόνος του αυτό το ματς. Ατομικά. Μέσα του. Και την ψυχολογία και το κίνητρό του.
Υπάρχει φυσικά και ο προπονητής που σου δίνει την άλλη ψυχολογία. Για μένα ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν εξαιρετικός στο να σου περνάει την ψυχολογία. Είχε ιδιαίτερο χάρισμα. Με απλές κουβέντες σου έλεγε ότι έπρεπε. Λιτά λόγια και λίγα. Όπως 'είστε καλοί παίκτες και σίγουρα καλύτεροι από αυτούς. Πιστέψτε το'. Ήταν μεγάλος ψυχολόγος. Τότε βέβαια όλοι οι παίκτες ήταν Έλληνες. Τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο. Είναι ανάποδα.
Βλέπεις στα αποδυτήρια 3 - 4 Έλληνες και όλους τους άλλους ξένους... Η ψυχολογία πάντα μετράει πολύ. Και αυτό το σκέλος αλλά και η ποδοσφαιρική ποιότητα».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην αξία των δύο ομάδων, τα σημαντικά στοιχεία του ματς και τους παίκτες - κλειδιά: «Υπάρχει δεδομένη διαφορά ποιότητας. Ο Ολυμπιακός είναι μία πιο γεμάτη και ποιοτική ομάδα. Αυτά τα ματς είναι υπομονής και ψυχολογίας. Και η ψυχολογία είναι μέρος του αγώνα. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλους παίκτες. Η μεγάλη ομάδα φαίνεται στους παίκτες της και τον τρόπο που αντιδράει στον αγώνα. Το πως γυρίζει ένα ματς.
Εκεί φαίνεται. Σε ένα 3-0 μπαίνω τώρα και παίζω και εγώ και παίζω τώρα που λέει ο λόγος... Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να γυρίζουν τα παιχνίδια. Όσον αφορά στους παίκτες πρώτα θέλω να πω ότι για μένα το παιχνίδι εξαρτάται καθαρά από τον Ολυμπιακό. Αυτός θα είναι ο ρυθμιστής. Αυτός θα ορίσει το αποτέλεσμα και τον ρυθμό του αγώνα. Ανάλογα με το πως θα χειριστεί το ματς και θα αντιμετωπίσει τον αντίπαλο.
Ποιοτικά έχει πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή. Όλοι οι παίκτες από το κέντρο και μπροστά είναι πολύ καλοί και σκοράρουν. Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες όλους τους.
Για την ΑΕΚ υπάρχουν τα άκρα της και ο Μάνταλος. Παίκτες σαν τον Μπουονανότε και τον Βάργκας μπορούν στην κόντρα να σου κάνουν την ζημιά...».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα