Μελισσανίδης: «Στην Ρενό να πας να φτιάξεις το Δημαρχείο σου»!

Μελισσανίδης: «Στην Ρενό να πας να φτιάξεις το Δημαρχείο σου»!

Γιώργος Τσακίρης
Μελισσανίδης: «Στην Ρενό να πας να φτιάξεις το Δημαρχείο σου»!

bet365

Ένταση, κόντρες, διαφωνίες, ατάκες και τελικά... συναίνεση στο ραντεβού Μελισσανίδη-Βασιλόπουλου παρουσία του Σκουρλέτη. Αυτά θα συζητήσει η ομάδα εργασίας.

Αρκετά υψηλοί τόνοι στην διάρκεια της συζήτησης, έτσι τουλάχιστον ξεκίνησε μεταξύ της πλευράς της ΑΕΚ και την Πολιτείας στο ΥΠΑΠΕΝ υπό τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, κάτι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Λογικό και αναμενόμενο; Διότι πολύ απλά η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθεί το πρότζεκτ του γηπέδου στο οικόπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας το οποίο ανήκει στην ΑΕΚ, όμως από την πλευρά του Δήμου είχαν άλλα σχέδια κι έριξαν στον τραπέζι την πρόταση-σοκ να φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο σε άλλη έκταση είτε εκεί που ήταν η Ρενό ή εκεί που βρίσκονται τα σχολεία.

Όπως ήταν λογικό η ΑΕΚ αντέδρασε οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη με χαρακτηριστική την ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον Δήμαρχο: «Άμα θες να φτιάξεις κάτι στην Ρενό, φτιάξε το Δημαρχείο σου» για να συνεχίσει τονίζοντάς του: «Αποδεικνύεται ότι δεν θελεις το γήπεδο. Ολα αυτά τα κάνεις για καθυστέρηση και για τίποτα άλλο. Εδώ στο δικό μας χωράφι και παλεύουμε τρία χρόνια να βρούμε άκρη, μας λες να πάμε στη Ρενό; Πόσα χρόνια ακόμα δηλαδή μας ζητάς να περιμένουμε; Και τι είναι η Ρενό; Δικό σου είναι το οικόπεδο; Αν είναι λοιπόν δικό σου, να κάνεις το Δημαρχείο στη Ρενό»...

Στις εντάσεις ήταν και οι αναφορές του Δήμου για ηθική αυτουργία της ΑΕΚ στο γεγονός ότι κατηγορείται από όλα τα ΜΜΕ και τους κατοίκους του Δήμου ότι μάχεται ενάντια στο γήπεδο της Ένωσης. Κάτι βέβαια που δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την στιγμή που και ο ίδιος ο Δήμαρχος προτείνει να χτιστεί αλλού και όχι στο οικόπεδο που ανήκει στην ΑΕΚ.

Ολοκληρώνοντας η συζήτηση κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα και στην απόφαση την δημιουργία μιας νέας ομάδας εργασίας και των τριών εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι διαφορές που υπάρχουν σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση προκειμένου το γήπεδο να γίνει εκεί που προβλέπεται πλέον και βάσει νόμου.

Στην ΑΕΚ επικρατεί ικανοποίηση για την έκβαση της συνάντησης αφού θεωρούν ότι πλέον υπάρχει κοινή θέση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για λύση όπως φαίνεται και από την επίσημη θέση της ομάδας. «Όλα εξελίχθηκαν ικανοποιητικά, καλυφτήκαμε από τη στάση και την τοποθέτηση του Υπουργού και όλα δείχνουν ότι πλέον υπάρχει κοινή θέση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες για το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας και η ΑΕΚ δηλώνει πανέτοιμη και για να ξεκινήσει τα έργα αλλά και για να παράσχει βοήθεια και να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται η πόλη που έχει ταυτιστεί με την 91χρονη ιστορία της».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης και αφού είχε ηρεμήσει όπως προαναφέραμε η κατάσταση ο Δημήτρης Μελισσανίδης απευθύνθηκε εκ νέου στον δήμαρχο και του είπε: «Το μόνο που σου ζητάμε είναι να μας αφήσεις να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας στο δικό μας οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και εμείς για την περιοχή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε τους κατοίκους. Το ξέρεις πλέον ότι είμαστε απόλυτα νόμιμοι. Και να σου πω κάτι; Τι πάμε να χτίσουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τσιμεντοβιομηχανία πάω να χτίσω για να βγάλω λεφγτά; Γήπεδο θα κάνουμε! Γήπεδο που θα είναι κόσμημα για ολόκληρη την περιοχή και θα αναβαθμίσει την πόλη! Δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι αντίθετος ούτε να προσπαθείς με κάθε τρόπο να μας καθυστερήσεις»...

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr η ομάδα εργασίας θα είναι ολιγομελής και θα έχει ανθρώπους και από τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές. Τα θέματα που θα συζητήσουν είναι τα εξής πέντε:

1) Οι θέσεις στάθμευσης

2) Η πρόνοια για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και συγκεκριμένα σε ποιο σημείο της πόλης θα υπάρξουν οι χώροι ώστε να στεγαστούν τα ερασιτεχνικά τμήματα με την ΑΕΚ να βοηθάει στην στέγαση των τμημάτων (Βέβαια είναι λίγο οξύμωρο και αστείο να ενδιφέρεται για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ η Πολιτεία περισσότερο από την ίδια την ΑΕΚ).

3) Η κυκλοφοριακή συμφόρηση

4) Η ασφάλεια και η προστασία του Άλσους

5) Το ύψους του γηπέδου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα