Πόσο άλλαξαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Πόσο άλλαξαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ (vid)

bet365

Ολυμπιακός και ΑΕΚ τα λένε στο Καραϊσκάκη οκτώ μήνες μετά το 1-1 του Κυπέλλου και το gazzetta.gr κάνει μια σύγκριση τις τότε με τις τωρινές ομάδες.

Την περσινή σεζόν Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν την ευκαιρία να τα πουν στο Κύπελλο, αφού τους χώριζε μια κατηγορία. Η ΑΕΚ βρισκόταν στην Football League κι ετοιμαζόταν να κλείσει μία δύσκολη διετία στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Κι ενώ στο πρωτάθλημα η Ένωση έκανε πάρτι στο Κύπελλο η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κληρώνεται στα προημιτελικά με τον Ολυμπιακό στο απόλυτο τεστ για την δυναμική της ομάδας. Στον πρώτο αγώνα στον Πειραιά η ΑΕΚ περνάει το τεστ με 10, αφού παρότι τις δύο ομάδες χώριζε μια κατηγορία, οι παίκτες του Δέλλα έχουν εξαιρετική εικόνα και παίρνουν την ισοπαλία. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πιάνεται αδιάβαστος και με αλλαγές στην σύνθεσή του κατεβαίνει με ύφος μπλαζέ και παραλίγο να το πληρώσει.

Οκτώ μήνες μετά οι δύο ομάδες δίνουν ξανά ραντεβού στο Καραϊσκάκη και όπως φαίνεται σε σχέση με τις ενδεκάδες του Φεβρουαρίου αυτός που έχει αλλάξει περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός. Στην ΑΕΚ σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν στον προημιτελικό του Κυπέλλου ελάχιστες είναι οι αλλαγές. Με εξαίρεση τον τερματοφύλακα, το δεξί μπακ και μια θέση στα χαφ, στις άλλες θέσεις βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που ήταν και την περσινή σεζόν.

Οι μοναδικές αλλαγές είναι αυτές του Μπαρόχα αντί του Ανέστη, του Γκάλο αντί του Μπακάκη, όπως και του Σιμόες αντί του Ανάκογλου. Αντίθετα, οι περισσότερες αλλαγές είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού. Πρώτα από όλα στην άκρη του πάγκου βρίσκεται νέος προπονητής με τον Μάρκο Σίλβα αντί του Βίτορ Περέιρα. Όσον αφορά την ενδεκάδα οι Πειραίωτες έχουν από μια αλλαγή τουλάχιστον σε κάθε γραμμή. Αρχικά στην άμυνα ο Σιόβας έχει νέο παρτενέρ και αντί του Σαντάνα στο πλευρό του είναι ο Ντα Κόστα.

Αλλαγή υπήρξε και στα αμυντικά χαφ με τον Καμπιάσο να παίρνει την θέση του Εντινγκά, ενώ στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό υπάρχουν τα νέα πρόσωπα των Πάρδο και Σεμπά. Τέλος, αλλαγή είχαμε και στην θέση του σέντερ φορ όπου ο Ιντέγιε θα είναι στην θέση του Διαμαντάκου ο οποίος είχε ξεκινήσει πέρυσι.

Στο τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το νταμπλ την ώρα που η ΑΕΚ ολοκλήρωνε την επιστροφή της από τα χωράφια της Γ' Εθνικής και της Football League εκεί που ανήκει, παρέα με τους μεγάλους.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων όπως είχαν αγωνιστεί στον προημιτελικό του Κυπέλλου:

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγιερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα (46 Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46΄Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος (65 Ντομίνγκες)

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (92' Σαρρής), Μπαρμπόσα (72 Ρόβας), Μάνταλος (87 Κρισάντους) , Αραβίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα