«Θρίλερ» μέχρι τέλους για την Ολλανδία (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
«Θρίλερ» μέχρι τέλους για την Ολλανδία (pics)

bet365

Για μια απ’ τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία τους θα αγωνιστούν οι «οράνιε» κόντρα στην Τσεχία στο Άμστερνταμ, περιμένοντας παράλληλα και ένα «δώρο» απ’ τους Τούρκους. Τι γίνεται με την κατάταξη και την πρωτιά στους υπόλοιπους ομίλους.

Α’ Όμιλος

Η Ολλανδία (4η, 13β.) διέγραψε μια κάκιστη πορεία σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών και βρίσκεται με το ένα πόδι στον «γκρεμό» του αποκλεισμού απ’ το EURO 2016 της Γαλλίας. Πλέον διεκδικεί την πρόκριση μέσω της 3ης θέσης και των μπαράζ, όμως εκεί βρίσκεται η Τουρκία (3η, 15β).

Η ομάδα του Ντάνι Μπλίντ υποδέχεται στις 21.45 την «τσεκαρισμένη» Τσεχία (2η, 19β.), με τη νίκη να είναι εκ των ων ουκ άνευ, ενώ παράλληλα περιμένει ισοπαλία ή ήττα των Τούρκων απ’ τους Ισλανδούς, που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη έχοντας ήδη προκριθεί (1η, 20β.).

Πάση θυσία νίκη θέλουν οι Ολλανδοί για να έχουν ελπίδες εισόδου στα μπαράζ. Σε απόδοση 1.40 στην Interwetten η νίκη των «Οράνιε» κόντρα στην Τσεχία.

Εξάλλου, στον όμιλο κρίνεται ακόμα και η πρωτιά, με την Ισλανδία πάντως να έχει το προβάδισμα ακόμα και αν ηττηθεί. Αμφότερες οι ομάδες έχουν νικήσει με 2-1 στην έδρα τους στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ προβάδισμα στη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει η πρωτοπόρος του ομίλου. Στο αδιάφορο παιγνίδι του ομίλου η Λετονία υποδέχεται το Καζακστάν.

Β’ Όμιλος

Βέλγιο (1ο, 20β.)και Ουαλία (2η, 18β.) έχουν προκριθεί, όμως η πρώτη θέση του ομίλου ακόμα διακυβεύεται.

Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ υποδέχεται την αποκλεισμένη Ανδόρα στο «Κάρντιφ Σίτι Στέιντιουμ», την ίδια ώρα που το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Ισραήλ (4ο, 13β.). Προβάδισμα έχουν οι Βέλγοι, καθώς βολεύονται και με την ισοπαλία απέναντι στους Ισραηλινούς, που όμως στοχεύουν στη νίκη, προκειμένου να ξεπεράσει τη Βοσνία που έχει έναν βαθμό περισσότερο και να καταλάβει την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Ενδιαφέρον φυσικά για το τί μέλλει γενέσθαι έχουν και οι Κύπριοι (5οι, 12β.), που υποδέχονται τη Βοσνία και ψάχνουν οπωσδήποτε τη νίκη σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία του Ισραήλ, ώστε να ξεπεράσουν αμφότερους και να βρεθούν αυτοί στα μπαράζ.

Η’ Όμιλος

Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα, καθώς είναι γνωστό πως Ιταλία (1η, 21β.), Νορβηγία (2η, 19β.) και Κροατία (3η, 17 β.) θα περάσουν απ’ τον όμιλο.

Η σημαντικότερη εκκρεμότητα αφορά το ποιός θα βρεθεί στην τρίτη θέση, αφού η Κροατία ταξιδεύει στη Μάλτα και θέλει να συνδυάσει την απαραίτητη νίκη με στραβοπάτημα των Νορβηγών, που αγωνίζονται εκτός έδρας με την Ιταλία. Παράλληλα, η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει να μη χάσει απ’ τους Νορβηγούς ώστε να πλασαριστεί σίγουρα στην πρώτη θέση και να μην κινδυνεύσει να τη χάσει.

Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στις 21.45.

 

EURO Τελευταία Νέα