Γκούντγιονσεν: «Ελπίζω να πάρει την νίκη η ΑΕΚ»

Γκούντγιονσεν: «Ελπίζω να πάρει την νίκη η ΑΕΚ»

Gazzetta team
Γκούντγιονσεν: «Ελπίζω να πάρει την νίκη η ΑΕΚ»

bet365

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν ξεχνά το πέρασμά του από την ΑΕΚ και της εύχεται να πάρει όλους τους βαθμούς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισλανδού στον Ελεύθερο Τύπο:

Θυμάσαι ακόμα εκείνη τη σύγκρουση;

Πώς να την ξεχάσω; Ένας σοβαρός τραυματισμός είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Έχασα το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και ενώ μόλις είχα αρχίσει να βρίσκω τα πατήματά μου. Ειδικά στον συγκεκριμένο αγώνα πραγματοποίησα την καλύτερη εμφάνισή μου με τη φανέλα της ΑΕΚ. Έστω, στα λίγα λεπτά που πρόλαβα. Δεν μπόρεσα ποτέ πραγματικά να προσφέρω στην ομάδα και να δείξω την αξία μου.

Έχεις, πάντως, κι ευχάριστες αναμνήσεις από την Ελλάδα;

Η υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι οπαδοί της Ένωσης ήταν κάτι… τρελό για εμένα, δεν είχα βιώσει ποτέ παρόμοια εμπειρία. Θα ήθελα να είχα παραμείνει στην ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για τον σύλλογο, με αβάσταχτα οικονομικά προβλήματα. Είχα ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια και έπρεπε να αποχωρήσω.

Αυτά τα προβλήματα οδήγησαν την ΑΕΚ στις μικρότερες κατηγορίες όμως πια επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ. Βοήθησε η… περιπέτειά της να γίνει πιο δυνατή σε όλους τους τομείς;

Κάποιες φορές είναι καλό να ξεκινάς από την αρχή. Όλοι έδειξαν υπομονή για μερικά χρόνια και πλέον αποδεικνύεται ότι η ομάδα είναι ισχυρή ξανά κι έχει επιστρέψει ανάμεσα στις καλύτερες της χώρας. Πάντα εύχομαι η ΑΕΚ να ζει ευχάριστες στιγμές και να γυρίσει στους τίτλους. Ελπίζω να καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα το επόμενο Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2011/12 που έπαιξες στην Ελλάδα, όπως και τις περισσότερες τις τελευταίες δεκαετίες, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο. Θεωρείς ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εδώ και πολλά χρόνια, έχει χτίσει τη δική του αυτοκρατορία. Θα ήταν πιο υγιές, ωστόσο, για τη διοργάνωση να διεκδικούν περισσότεροι σύλλογοι την πρώτη θέση. Είναι ο μόνος τρόπος να γίνει καλύτερος ο θεσμός.

Παρατήρησες διαφορές στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα που αγωνίστηκες στην Ευρώπη (αγγλικό, ισπανικό, γαλλικό, ολλανδικό, μεταξύ άλλων);

Κάθε χώρα έχει τη δική της ταυτότητα και κουλτούρα και αυτό αποτυπώνεται στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο, εντούτοις, να κρίνεις το ίδιο το άθλημα όταν υπάρχουν τόσοι εξωγενείς παράγοντες να το επηρεάζουν. Οι ουσιαστικές διαφορές με τα άλλα πρωταθλήματα είναι η πολιτική που παίζεται στο παρασκήνιο και τα λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών. Δεν γνωρίζω τον λόγο που είχαν χαμηλά στάνταρ απόδοσης στις περισσότερες αναμετρήσεις. Η Σούπερ Λιγκ, μάλιστα, ξεκίνησε τότε με λιγότερες ομάδες, εξαιτίας του σκανδάλου για στημένους αγώνες.

Η «γαλανόλευκη» εθνική ομάδα, πάντως, κρατούσε ψηλά τη σημαία τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά απέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τι πιστεύεις πως έφταιξε;

Δεν έχω πλήρη εικόνα, μα ο συνδυασμός της αστάθειας στον πάγκο με τις αλλαγές προπονητών μαζί με την άσχημη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια οδήγησε στη συγκεκριμένη αποτυχία. Η Ελλάδα πάντα διέθετε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, με τη δυνατότητα να διακριθεί σε κάθε σπουδαίο τουρνουά. Οι σωστές αποφάσεις και η… γιατρειά του χρόνου θα βοηθήσουν να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο.

Η Ισλανδία θα βρεθεί για παρθενική φορά στην ιστορία της σε Euro (η μικρότερη χώρα που θα συμμετάσχει στον θεσμό). Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα μικρό θαύμα, αλλά εγώ το βλέπω διαφορετικά. Η ποιότητα και η νοοτροπία των παικτών είναι εκπληκτική, όπως και η καθοδήγηση του τεχνικού τιμ. Παράλληλα, γίνεται σωστή δουλειά σε όλα τα τμήματα, από τις υποδομές μέχρι την ομοσπονδία.

Πανηγύρισες το Τσάμπιονς Λιγκ, την Πρέμιερ Λιγκ, την Πριμέρα Ντιβιζιόν και τόσα τρόπαια ακόμη. Αν αγωνιστείς το επόμενο καλοκαίρι στο Euro θα είναι το αποκορύφωμα της καριέρας σου και ίσως η ιδανική περίσταση να κρεμάσεις τα παπούτσια σου με 38 έτη στην πλάτη σου πλέον;

Είναι δύσκολο να διαλέξω μια στιγμή για να τη χαρακτηρίσω κορυφαία. Σίγουρα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχω ζήσει κάτι αντίστοιχο, όπως κανένας μας, άλλωστε. Ενδεχομένως να συγκριθεί σε ικανοποίηση με την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την Μπαρτσελόνα. Έφτασα κοντά στο να σταματήσω το ποδόσφαιρο πέρυσι το καλοκαίρι. Έχω τόσες μαγικές αναμνήσεις δίπλα στους καλύτερους παίκτες, όπως ο Ρονάλντο το «φαινόμενο», ο Ροναλντίνιο, ο Μέσι, που θα μπορούσα να… γράψω βιβλίο. Τώρα αγωνίζομαι στην Κίνα και νιώθω ότι ενισχύω την προσπάθεια για ανάδειξη του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να πάρω την απόφαση να αποσυρθώ, όμως θέλω προς το παρόν να πατάω γερά στο χορτάρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα