Παπαθανασάκης: «Ηρακλής και ΠΑΟΚ οι μεγαλύτερες ομάδες στην Θεσσαλονίκη»

Gazzetta team
Παπαθανασάκης: «Ηρακλής και ΠΑΟΚ οι μεγαλύτερες ομάδες στην Θεσσαλονίκη»

bet365

Απαντήσεις σε όλα τα... καυτά θέματα που αφορούν τον Ηρακλή, έδωσε ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή.

Από τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, μέχρι τον πρώην τεχνικό διευθυντή του Ηρακλή, Παύλο Μυροφορίδη με τον οποίο η ΠΑΕ είναι στα δικαστήρια, ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, μίλησε στον «Αrena fm 89,4» για όλα όσα αφορούν τον Γηραιό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το θέμα της δικαστικής διαμάχης με τον Μυροφορίδη: «Για τον κ. Μυροφορίδη, επειδή είναι μία υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια, δεν μπορώ να κάνω κάποια σχόλια. Στον Ηρακλή έχουμε κάποιες αξίες και όσες τις μοιράζονται θα είναι μέλη της ομάδας. Εξετάζω κάποιες περιπτώσεις, 2-3, τεχνικών διευθυντών».

Όσο για την πρόσφατη απόφαση περί προστίμου, τόνισε: «Υπερασπιστήκαμε την ομάδα μας και το δικαστήριο πήρε μια σωστή απόφαση. Ο Ηρακλής δουλεύει σκληρά για να είναι εντάξει με τους κανονισμούς και τους νόμους. Πρέπει να δουλέψουμε με τους οπαδούς πάνω σε αυτό το κομμάτι, να γνωρίζουν ποιες είναι οι συνέπειες, για να μπορούμε να έχουμε ένα περιβάλλον ασφαλές σε όλα τα επίπεδα.

Για τους οπαδούς του Ηρακλή και τα εισιτήρια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: "Μου αρέσει το πάθος που υπάρχει στο γήπεδο αλλά όχι η βία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψουμε και αυτό μία ευθύνη που έχουμε. Αυτή την βδομάδα θα έχουμε συνάντηση με τους οπαδούς για να ενημερωθούν. Θέλουμε τα γήπεδα να γίνουν πιο ασφαλή με λιγότερους κινδύνους.

Μιλήσαμε με την αστυνομία, ήθελα να βρεθώ με τον πρόεδρο και της άλλη ομάδας για το πώς θα πάνε οι φίλαθλοι μας στα δύο γήπεδα, αλλά η αστυνομία άλλαξε γνώμη, είναι αρνητική.

Ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Θεσσαλονίκη και εμείς οι πρόεδροι των δύο ομάδων έχουν ευθύνη προς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μου αρέσει το γήπεδο την Κυριακή να είναι μπλε και ετοιμάζουμε νέες μπλε φανέλες σε καλές τιμές για τον αγώνα, ώστε να βάψουμε όλο το γήπεδο στα χρώματα μας».

Για την συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη, δήλωσε: «Βασικά το ραντεβού έγινε για να γνωριστούμε, πολλοί ήθελαν παλαιότερα να με γνωρίσουν και δεν ήθελα να πάω. Και πιο παλιά ήθελαν να συναντηθώ με τον Σαββίδη».

Για όσα έχει πετύχει στον Ηρακλή αλλά και τους στόχους του, σημείωσε: «Είμαι περήφανος για το πώς προχωράει η ομάδα, είχαμε πολλά να λύσουμε από τότε που ανέλαβα. Για μένα ο Ηρακλής είναι η καρδιά και η ψυχή μου. Αν θα μπορούσα να τα αφήσω όλα στον Καναδά, εκτός από την μητέρα μου, θα τα άφηνα και θα ερχόμουν μόνιμα εδώ.

Μεγάλωσα σε ελληνικό σχολείο, έμαθα την ιστορία της Ελλάδας. Ο Ηρακλής είναι η επιτομή όλων αυτών που έμαθα από μικρός για την Ελλάδα. Το πάθος και το μέταλλο της ομάδας είναι κάτι το μοναδικό και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το ένιωθα.

Θέλω να κάνουμε μια βάση που θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θέλουμε να αποκτήσουμε μια σταθερότητα. Να μην παίζουμε σαν τους 300 Σπαρτιάτες, αλλά να παίζουμε ποδόσφαιρο, με ταχύτητα, ποιότητα, ξεχωριστά προσόντα και παίκτες ηγέτες. Αυτό θέλουμε. Επίσης θέλουμε να επενδύσουμε στις ακαδημίες μας, ο Ηρακλής έχει μεγάλη ιστορία στο να βγάζει δικούς του παίκτες.
Όνειρο μου να γίνει ο Ηρακλής ανεξάρτητος και βιώσιμος οικονομικά, για αυτό και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην έχουμε σπατάλες.

Η μετάβαση από την μία κατηγορία στην άλλη πρέπει να μείνουμε σταθεροί. Αυτή η χρονιά είναι η χρονιά της σταθερότητας.

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: "Επίσης θέλουμε να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες για να φέρουμε στην ομάδα, μακάρι να γίνει τον Ιανουάριο αυτό, ψάχνουμε εδώ και δύο μήνες για αυτούς σε όλον τον κόσμο.

Όταν συναντήθηκα με την Αυτόνομη Θύρα 10 είχα πει στους οπαδούς μας ότι θέλω να είμαι αληθινός. Εκεί που περίμενα να ρθουν πέντε άτομα, ήρθαν 40-50. Υποσχέθηκα ότι θα είμαι ειλικρινείς, πιστός και αφοσιωμένος στον Ηρακλή. Οι οπαδοί μας έχουν μεγάλη αφοσίωση στην ομάδα.

Κάθε μέρα προσπαθώ για αυτές τις αξίες της ομάδας. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη. Φέτος λέω ότι σε δύο χρόνια θα είμαστε ψηλά, όμως τώρα θέλουμε την στήριξη όλων.

Την πρώτη χρονιά είπα ότι θα ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα, τώρα λέω ότι θα είναι δύσκολη σεζόν και θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Στο μυαλό μου σκέφτομαι κάθε μέρα να δω τον Ηρακλή πρώτο, όμως για αυτό πρέπει να μπουσουλήσουμε πριν περπατήσουμε. Θα είμαστε δυνατοί στο μέλλον. Πρέπει όμως να βάλουμε τις βάσεις πρώτα.

Σε ερώτηση για το γήπεδο στη Μίκρα, απάντησε: «Έχουν γίνει συζητήσεις για το γήπεδο, είναι το μεγάλο μου όνειρο, είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα