Κατσουράνης: «Δεν μιλάω με τον Μανιάτη...»

Κατσουράνης: «Δεν μιλάω με τον Μανιάτη...»

Gazzetta team
Κατσουράνης: «Δεν μιλάω με τον Μανιάτη...»

bet365

Η επιστροφή του σε αποστολή της Εθνικής ομάδας, επί Μαρκαριάν, λίγο πριν το φινάλε, είχε κάνει τον Κώστα Κατσουράνη να καταλάβει ότι είχε έρθει το τέλος της «γαλανόλευκης». «Εμείς λέγαμε ότι θα αποτύχουμε, δεν μιλάω με Μανιάτη» τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το χθεσινό ματς της Εθνικής:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακή και δεν άξιζε να είναι πίσω στο σκορ. Είναι όμως -δυστυχώς- όλη αυτή η αύρα που υπάρχει από την αρχή των προκριματικών που είναι αρνητική και δύσκολη να γυρίσει. Αν σε πάρει από κάτω όλα πάνε ανάποδα»

-Εάν ο αποκλεισμός είναι η τιμωρία επειδή θεωρούσαμε ότι ο όμιλος είναι εύκολος:

«Σίγουρα είναι η τιμωρία μας γιατί θεωρήσαμε ότι ο όμιλος είναι πολύ εύκολος. Και αυτό χωρίς τις βάσεις και τις αρχές που είχε η ομάδα. Έτσι όχι απλά χάσαμε αυτά που είχαμε αλλά τα πετάξαμε. Σίγουρα έχουν ευθύνη οι ποδοσφαιριστές αλλά τη μικρότερη. Την μεγαλύτερη έχουν αυτοί που έχουν πάρει τις αποφάσεις. Είναι δύσκολο να γυρίσει η Εθνική στην κατάσταση που ήταν. Πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Για να συμβεί αυτό θέλει σωστές επιλογές».

Για την τελείως διαφορετική εικόνα της Εθνικής από το Μουντιάλ μέχρι και σήμερα:

«Άρχισε μία παράξενη ατμόσφαιρα στην ομάδα μετά τον τελευταίο μας αγώνα στο Μουντιάλ. Ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στους 8 του κόσμου και τώρα... Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θεώρησαν ότι έχουμε μια ομάδα η οποία θα περνούσε στην επόμενη φάση εύκολα. Ακόμη και εάν σε αυτή παίζαμε και εμείς οι τρεις. Εμείς το λέγαμε ότι θα αποτύχουμε. Έγιναν αλλαγές πολλές».

-Εάν παίζει ρόλο ότι από την ομάδα σταμάτησαν αυτός και ο Γιώργος Καραγκούνης:

«Όχι, δεν είναι ότι φύγαμε εγώ και ο Γιώργος. Είναι ότι έφυγαν και άλλοι. Και ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης, πέντε παίκτες μου έρχονται εύκολα στο μυαλό που ήταν σημαντικοί στην ομάδα και τώρα δεν παίζουν. Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε στην ομάδα. Ξαναλέω ότι ήταν μια ευθύνη των ανθρώπων που θεώρησαν ότι ο όμιλος είναι εύκολος. Είναι μια ευθύνη αυτών που ακόμη και τώρα μετά από τόσο καιρό δεν έχουν κάτσει να δουν τι φταίει και να δώσουν μία λύση».

Για την επιστροφή του στην αποστολή της Εθνικής. Εάν τότε διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Εθνική:

«Ναι κατάλαβα ότι είχε έρθει το τέλος. Ήμουν πολύ απογοητευμένος από αυτό που είδα. Είδα ότι ήμουν σε ένα παιχνίδι εθνικής Ελπίδων. Ήταν πάρα πολλά νέα παιδιά. Είπαμε να δώσουμε ευκαιρίες αλλά η Εθνική η δικιά μας δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Ήταν συνηθισμένη να παίζουν σε αυτή παιδιά που είχαν προσφέρει και που είχαν έναν ρόλο σε αυτή. Και παίκτες που είχαν ρόλο και θα μπορούσαν να είναι σε αυτή δεν ήταν παρόντες. Όπως Τζιόλης που ήταν πολύ σημαντικός. Υπήρχε ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην ομάδα μεταξύ παικτών και προπονητή. Και οι δύο προπονητές καλούσαν συγκεκριμένους παίκτες. Σίγουρα δεν ήταν τυχαίο αυτό. Είχαν ένα πλάνο στο μυαλό τους. Ναι παραδέχομαι ότι είχαν ατυχίες και οι νέοι προπονητές, αλλά μια νέα ομάδα δεν γίνεται να την φτιάξεις καλώντας μόνο νέους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου στην Εθνική γνώρισα δύο προπονητές και τώρα στον τελευταίο χρόνο είχαμε τέσσερις. Επίσης, δεν γίνεται να τσακώνονται μεταξύ τους άνθρωποι που θέλουν να φτιάξουν την ομάδα».

-Για τις πρώτες του εμφανίσεις στην Εθνική

Οφείλω πολλά στον Ζαγοράκη και τον Μπασινά. Είχα την ευκαιρία να μάθω πολλά από αυτούς. Η Εθνική τότε είχε αρχίσει να αλλάζει και ο προπονητής να περνά μια άλλη φιλοσοφία. Το νιώθαμε στην ομάδα εμείς οι παίκτες. Μας έδινε την πίστη ότι μπορούσαμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Αυτή ήταν η ομάδα με τον Ρεχάγκελ και τον Γκαγκάτση. Γιατί ο κ.Γκαγκάτσης άφηνε την ομάδα έξω από όλα και την προστάτευε. Έτσι ο προπονητής έκανε τη δουλειά του χωρίς καμία παρέμβαση».

-Για τον νέο προπονητή της ομάδας:

«Δεν είναι σημαντικό το τι εθνικότητας θα είναι ο προπονητής. Θέλουμε έναν προπονητή που θα βάλει κανόνες. Έναν που θα κάνει την Εθνική και πάλι ένα κλειστό κλαμπ. Αυτό εγώ το έζησα στην Εθνική και είδα ότι αποδίδει. Αυτό και πιστεύω ότι είναι το σωστό. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν τις δικές τους αρχές αλλά και οι δύο είχαν την ίδια άποψη: ότι πρέπει να είναι περισσότερο οικείοι μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βρούμε και να πάρουμε έναν προπονητή που θα γνωρίζει τον Έλληνα. Ένας Πορτογάλος, ένας Ισπανός θα μας ταίριαζε πολύ. Αλλά πιστεύω ότι και πρέπει να υπάρχουν άτομα δίπλα του που θα ξέρουν πράγματα και καταστάσεις στην Ελλάδα.

-Εάν χρειάζεται βούρδουλας στον Έλληνα ποδοσφαιριστή:

«Ο βούρδουλας δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Χρειάζεται σεβασμός μεταξύ των δύο και όλων για το εθνόσημο.
Κανείς δεν κοιμάται ήσυχος μετά από ό,τι έχει γίνει. Πάμε για άλλον έναν προπονητή και αυτό λέει πολλά. Δεν ξέρω εάν στην ΕΠΟ ρωτούν κάποιους που ξέρουν καλύτερα. Εάν δεν το κάνουν πρέπει να το κάνουν».

-Εάν περιμένει μια ανταμοιβή από την ΕΠΟ, ίσως ένα παιχνίδι προς τιμήν του:

«Δεν έχω να περιμένω κάτι. Εγώ προσπάθησα μέσα στο γήπεδο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα».

-Μια τετράδα Ελλήνων χαφ που είναι οι καλύτεροι:

«Ο Τζιόλης, ο Σάμαρης, ο Μάνταλος είναι καλός. Ο Κονέ. Ο Φορτούνης, ο Ταχτσίδης. Αυτοί νομίζω. Τον Σωτήρη (Νίνη) δεν τον βάζω στα χαφ. Είναι πιο επιθετικός παίκτης».

-Με ποιο ματς του Euro 2004 έβαλε τα κλάματα όταν τον είδε σε βίντεο:

«Τον Σεπτέμβριο είδα και πάλι και δάκρυσα. Κάθε φορά που τα βλέπω τα παιχνίδια μας στο Εuro 2004».

-Η πιο συγκλονιστική στιγμή στην καριέρα του:

«Η στιγμή που ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή στην καριέρα μου».

-Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ ένας παίκτης της Εθνικής του Euro 2004:

«Πρέπει να στηριχθεί από όλες τις ομάδες. Και εάν γινόταν αυ΄το θα έδειχνε στον κόσμο ότι αλλάζουν τα πράγματα».

Τις διαφορές της Ελλάδας με την Πορτογαλία:

«Υπάρχουν βασικές διαφορές στο πως αντιλαμβάνονται οι δύο χώρες το ποδόσφαιρο. Οι Πορτογάλοι έχουν καλύτερη παιδεία, αφού όλα ξεκινούν από το σχολείο. Βασικό είναι ότι ο κόσμος που βλέπει, καταλαβαίνει ποδόσφαιρο, κάτι που δεν έχουμε στην Ελλάδα. Γι’ αυτό φταίνε όλοι, μεταξύ αυτών και οι δημοσιογράφοι. Στην Πορτογαλία, η εθνική τους ομάδα είναι ψηλότερα από οτιδήποτε. Έχουν οργάνωση, έχουν καλούς προπονητές, έχουν φτιάξει γήπεδα, ενώ από πολύ παλιά υπάρχουν προπονητικά κέντρα. Ομάδες όπως η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η Μπράγκα και η Γκιμαράες είχαν προπονητικά κέντρα, εφάμιλλα με αυτό της Παιανίας».

Τον αγαπημένο του αθλητή του μπάσκετ και το αν ζηλεύει τις επιτυχίες του αθλήματος:

«Ο Νίκος Γκάλης σηματοδότησε την αρχή του αθλήματος στην Ελλάδα. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα ήταν επίσης οι Γιαννάκης, Χριστοδούλου, Διαμαντίδης και Σπανούλης. Εγώ μεγάλωσα με κάποιος από αυτούς. Με θυμάμαι μικρό να έχω μεγάλη δίψα να παρακολουθήσω παιχνίδια του μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω ζηλεύω τους αθλητές του μπάσκετ, γιατί η περίοδος που έζησα στην εθνική ομάδα είναι παρόμοια με αυτό που γίνεται στο μπάσκετ, δηλαδή υπήρχαν συνεχώς επιτυχίες. Όσοι το έβλεπαν εύκολο, μάλλον έχουν αναθεωρήσει. Χρειαζόταν οργάνωση και σκληρή δουλειά για να βρίσκεται η εθνική σε κάθε μεγάλο ραντεβού. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το Euro και μετά να μην υπάρχει συνέχεια. Ακούω από όλους ότι τώρα η εθνική περνάει μια μεταβατική περίοδο, αλλά εμείς πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο».

Την εμπειρία στην Ινδία:

«Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Γνώρισα έναν άνθρωπο και συγκεκριμένα έναν Ιταλό τερματοφύλακα, τον Εμανουέλ Μπελάρντι, που είχε αγωνιστεί σε Γιουβέντους και Ουντινέζε, με τον οποίο διατηρούμε ακόμη επαφές. Πιστεύω ότι ως χώρα έχουν όλα τα φόντα να αναπτυχθούν. Μπορούν να γεμίσουν τα γήπεδα και να αρχίσουν να «πουλούν» καλύτερα το ποδόσφαιρο».

Το κεφάλαιο ΑΕΚ και όχι μόνο:

«Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι ο κόσμος της είναι διαφορετικός από αυτά που έχουμε συναντήσει στην Ελλάδα. Είμαι οπαδός της ΑΕΚ, θέλω να πηγαίνει καλά η ομάδα και να κερδίζει. Σε ό,τι αφορά το σε ποια ομάδα αγαπήθηκα περισσότερο, θεωρώ ότι αυτό συνέβη σε όποιον σύλλογο αγωνίστηκα. Για την Μπενφίκα και την Ινδία είναι σίγουρος. Ειδικά στην Μπενφίκα, ακόμη και τώρα ξέρω ότι με εκτιμούν και αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

Το φινάλε της καριέρας του:

«Τελείωσα την καριέρα μου όπως ήθελα, βοηθώντας μια μικρή ομάδα στην Αυστραλία. Εντελώς τυχαία φορούσε κιτρινόμαυρα, ίσως ο Θεός να ήθελε να γίνει έτσι. Τελείωσα γεμάτος από το ποδόσφαιρο. Με βοήθησε ο Θεός και δεν είχα τραυματισμός, έκανα σχετικά καλή ζωή και όλα πήγαν καλά».

Την διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Νομίζω ότι τα πράγματα είτε είναι κατευθυνόμενα, είτε οι διαιτητές φοβούνται. Αυτό που θέλω ως φίλαθλος πλέον είναι να βλέπω καλές διαιτησίες. Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα. Καλύτερος όλων είναι για μένα ο Τάσος Κάκος. Σου έδινε την εντύπωση ότι δεν ήρθε να σε αδικήσει. Έχουμε και πολλούς κακούς διαιτητές. Μπορούμε να κάνουμε group στο facebook (γέλια). Προσωπικά θεωρώ ότι ένας κακός διαιτητής ο Ηρακλής Τσικίνης. Δεν ξέρω γιατί έχουμε πρόβλημα, τη λύση πρέπει να την δώσουν αυτοί που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

-το αν ξεχωρίζει κάποιο από τα ματς του: «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ματς που να ξεχωρίζω, κάποιο παιχνίδι που να λέω ότι είχα την τέλεια εμφάνιση. Έχω δει πολλά ματς μου, αλλά δεν μπορώ να πω για κάποιο συγκεκριμένα».

-τον καλύτερο συμπαίκτη μου: «Έχω πει πολλές φορές ότι ήταν ο Νίκος ο Λυμπερόπουλος ο καλύτερος συμπαίκτης μου. Δεν μιλάω για τον καλύτερο παίκτη με τον οποίον συνεργάστηκα, αλλά για τον καλύτερο συμπαίκτη».

-τον καλύτερο προπονητή που είχε: «Συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον προπονητή και προσπαθούσα να παίρνω ό,τι καλύτερο μπορώ από τον καθένα».

-τον καλύτερο πρόεδρο που είχε: «Έχω πει ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι ο καλύτερος παράγοντας με τον οποίο έχω συνεργαστεί».

-τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπο του, σύμφωνα με τα οποία «έδινε» χαρτάκι στους προπονητές ή ότι έκανε κουμάντο στις ομάδες του: «Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που δεν ισχύει το ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Είμαστε παραμυθάδες. Να ρωτήσουν τον Φερνάντο Σάντος για να τους πει αν σε τέτοιο επίπεδο υπάρχει προπονητής που να παίρνει χαρτάκι. Μπορείτε να μιλήσετε με κάποιους συμπαίκτες μου ότι δεν έκανα κουμάντο πουθενά. Μπορείτε να ρωτήσετε όποιον θέλετε».

-τα όσα αρνητικά λέγονταν ότι έκανε στην Εθνική: «Δεν νομίζω ότι αυτά δεν επηρεάζουν την Εθνική ομάδα. Ποτέ δεν βάλαμε τις ομάδες πάνω από την Εθνική. Ως αρχηγός του Παναθηναϊκού είπα ότι μακάρι να χάναμε παρά που τραυματίστηκε ο Αβραάμ, αλλά δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τους δημοσιογράφους. Η ομάδα ήταν πολύ δυνατή και κάθε ομάδα που έχει αποτελέσματα είναι δυνατή και εμάς δεν μας ακουμπούσαν αυτά. Δεν θέλω να κάνω διάσημους όσους έλεγαν διάφορα πράγματα για εμένα χωρίς να με έχουν γνωρίσει. Έλεγαν για τον χαρακτήρα μου και όχι για τα αγωνιστικά, χωρίς να με έχουν γνωρίσει».

-τη θέση που είχε πάρει πριν από ένα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ότι είπε πως πάμε για πρωτάθλημα: «Το πρωτοσέλιδο που είχε βγει τότε για το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ήταν προκλητικό. Έλεγαν ότι μάζεψα τους παίκτες και τους μίλησα και ότι δεν σεβάστηκα τον αντίπαλο. Δεν συμβάδιζαν αυτά που έλεγα με τον χαρακτήρα μου. Ήμουν μικρός και έκανα αυτό που έκρινα σωστό. Τις επόμενες φορές δεν το έπραξα που συνέβη κάτι παρόμοιο».

-τη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook: «Υπήρχε πολύς κόσμος που είχε στραφεί εναντίον μου. Προφανώς τον κινούσε κάποιος σύλλογος. Προφανώς από κάποια ομάδα στην οποία δεν έχω παίξει».

-το αν θα μιλούσε με τον Μανιάτη στην περίπτωση που θα τον συναντούσε: «Δεν μιλάμε με τον Γιάννη αυτήν τη στιγμή, νομίζω ότι αν τον συναντούσα τώρα δεν θα μιλάγαμε. Έβαλα κάτω το εγώ μου, έχοντας τόσες συμμετοχές στην Εθνική και ζήτησα πολλές φορές συγγνώμη. Δεν έκανε το ίδιο ο Γιάννης. Έκανα το δεύτερο λάθος, αλλά το πρώτο ήταν του Γιάννη. Οπότε, θα έπρεπε να κάνει ανάλογη κίνηση ο Γιάννης. Μπορεί να είναι δικό του θέμα και της ομάδας του και να έπραξε έτσι. Μόνο και μόνο για την ομάδα έπρεπε να το χε κάνει».

-την άσχημη αντίδραση του Χολέμπας που πέταξε στον αγωνιστικό χώρο την φανέλα της Εθνικής: «Δεν είναι εύκολο να το κρίνω με βάση το ρεπορτάζ. Δεν δικαιολογείται αυτό το πράγμα αν έχει γίνει. Δεν έχει την ελληνική νοοτροπία ο Χοσέ, έχει μάθει αλλιώς. Ο Χοσέ που ξέρω είναι ένα παιδί που δίνει τα πάντα. Όλα πρέπει να ζυγιστούν από την αρχή στο νέο ξεκίνημα και δεν πρέπει να καταδικάσουμε κάποιον».

-την κόντρα του Καραγκούνη με την ΕΠΟ: «Ο Γιώργος πήγε πολύ γρήγορα, αλλά πάντα ήταν στρατιώτης και αφού του ζητήθηκε πήγε. Εγώ δεν ξέρω τι έχει γίνει με τον Γιώργο και τον κύριο Μαρκαριάν και την ΕΠΟ. Πάντως, έπρεπε να τον σεβαστούν περισσότερο. Είναι δείγμα αχαριστίας προς τον Γιώργο».

-το αν θα έπρεπε να γίνει συζήτηση μέσα στην Εθνική ώστε να βρεθεί λύση και να πάρει τα πάνω της η ομάδα: «Μεμονωμένα θα έπρεπε να συζητηθούν κάποια θέματα για να βρεθεί η λύση για την Εθνική, αλλά δεν είναι εύκολο για την μια Εθνική. Δεν είναι σαν τους συλλόγους. Εγώ πάντα έπαιρνα θέση σε τέτοια θέματα».

-για τις υπόνοιες που άφησαν παίκτες ότι κάτι κακό γινόταν την Εθνική ομάδα:

«Μπορείτε να πάρετε τον Γιάννη (Αμανατίδη) να τον ρωτήσετε εάν εννοούσε εμένα. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιος κάτι μαζί μου. Με τον Φάνη (Γκέκα) μίλησα. Δεν υπήρχε μεταξύ μας περιστατικό. Τον ρώτησα και μου είπε ότι έκανε λάθος».

-πώς μπορεί από παιδί που υποστήριζε τον Παναθηναϊκό να δηλώνει πλέον ότι είναι ΑΕΚ:

«Είναι πολύ εύκολο. Άλλο στην 6η δημοτικού που κάνεις πλάκα με τους φίλους σου και άλλο να είσαι παίκτης της ΑΕΚ και να πανηγυρίζεις τα γκολ, με τους συμπαίκτες και τον κόσμο. Υπάρχει άλλο δέσιμο».

-για την επιστροφή του στον ΠΑΟ. Εάν και τότε «ξύπνησε» μέσα του η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό που είχε από παιδί:

«Όχι και τότε ήμουν ΑΕΚ. Ήμουν επαγγελματίας όμως. Στον Παναθηναϊκό τα έδωσα όλα. Ό,τι είχα και δεν είχα. Το μεγαλύτερο μέρος που ήμουν στην ομάδα, ήμουν σε καλή κατάσταση και προσπάθησα για το καλύτερο».

-για την πρώτη του μεταγραφή:

«Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που συμφώνησα και περίμενα να υπογράψω. Στην πορεία του καλοκαιριού με πήρε ο μάνατζερ και μου είπε ότι ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε. Μιλήσαμε με ΠΑΟ και με ΑΕΚ μετά. Τότε στον ΠΑΟ ήταν πρόεδρος ο Φιλιππίδης. Ήταν καλύτερη η προσφορά της ΑΕΚ. Είχα δει ένα άλλο ποδόσφαιρο με την Παναχαϊκή και επέλεξα να πάω στην ΑΕΚ που ήταν η καλύτερη προσφορά. Ποτέ από τότε δεν είχα άλλη επικοινωνία με τον Ολυμπιακό.

-Για το θέμα «Βάλνερ»:

«Ναι έπρεπε να στεφθεί πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, τότε... Και ήταν πρωταθλήτρια στον αγωνιστικό χώρο»

-για την αντίδραση του Ολυμπιακού:

«Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν κανονισμοί. Αλλά από την στιγμή που χάνεις ένα παιχνίδι στο γήπεδο δεν ηθικό να παίρνεις τους βαθμούς στα χαρτιά. Μετά έγιναν πολλά πάρα πολλά λάθη και η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να πέσει.

-εάν ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό μετά την Μπενφίκα

Αρχικά μίλησα με ΑΕΚ. Δεν υπήρχαν όμως οι συνθήκες να επιστρέψω, ούτε σημεία επαφής. Μου μεταφέρθηκε ότι υπήρχε μια ρήτρα βάσει της οποίας η ΑΕΚ θα έπαιρνε λεφτά εάν έπαιζα σε μια ελληνική ομάδα. Μου είπαν ότι έχουν ανάγκη τα χρήματα. Και έτσι μίλησα με τον Παναθηναικό και πήγα εκεί. Η ΑΕΚ πήρε ένα εκατομμύριο από την μεταγραφή αυτή.
Η δική μου μεταγραφή πήγε να μην γίνει γιατί ο προπονητής, (Τεν Κάτε) ήθελε τον Ενχελαρ. Δεν ήθελε όμως ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα και έτσι ο ΠΑΟ έκανε στη στροφή σε εμένα πάλι.

-για τον Νικολα Πατέρα:

Είναι ένας άνθρωπος που τον είδα 5-6 φορές στη ζωή μου. Τυπικός πρόεδρος. Έβλεπε την ομάδα, μίλαγε όταν είχαμε άσχημα αποτελέσματα. Σε εμάς ήταν άψογος.

-για τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό:

Το μαγαζί τότε του ΠΑΟ ήταν ακριβό... Είχε μια καλή ομάδας που αν την άφηναν –αν διαχειρίζονταν καλύτερα τα χρήματα- θα είχε γίνει ακόμη καλύτερη. Οι μεγάλες ομάδες κάνουν πολλά για να είναι αρεστές στον κόσμο.

-για την μεγαλύτερη στιγμή του με τον Παναθηναϊκό:

«Η νίκη με τη Ρόμα η καλύτερη στιγμή μου στον ΠΑΟ.

-για τον Σισέ;

«Είχαμε καλή σχέση. Άλλη κουλτούρα. Στο γήπεδο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό».

-Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης στον ΠΑΟ...

«Ο Λέτο ήταν τεράστιος παίκτης. Αν δεν είχε τον τραυματισμό θα έκανε πολύ μεγάλη καριέρα»

-εάν μπορεί να περιγράψει το βάρος της ευρωπαϊκής φανέλας που είχε ο Παναθηναϊκός:

«Είναι το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Οι επιτυχίες.. Έχει κάνει τεράστιες πορείες στην Ευρώπη μια ομάδα και όλοι ήξεραν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο αντίπαλο. Εσύ ως παίκτης έχεις το βάρος των προηγούμενων παικτών και των επιτυχιών τους».

 

Τελευταία Νέα