Κλοπ: «Ποτέ δεν μου άρεσαν τα εύκολα...»

Κλοπ: «Ποτέ δεν μου άρεσαν τα εύκολα...»

Κώστας Ζάλιαρης
Κλοπ: «Ποτέ δεν μου άρεσαν τα εύκολα...»

bet365

Με χαμόγελο, αισιοδοξία και όνειρα για όμορφο ποδόσφαιρο (δηλαδή, τρεις από τις ... βασικές του αρχές) αντιμετωπίζει την πρόκληση της Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο νέος προπονητής των «κόκκινων», μιλώντας στο επίσημο κανάλι των «κόκκινων» λίγη ώρα πριν από την επίσημη παρουσίασή του, πρόσφερε τις δικές του, μοναδικές ατάκες και ιδέες γύρω από την απλότητα του ποδοσφαίρου και τη σημασία της χαράς που πρέπει να μοιράζει ένας σύλλογος στους οπαδούς του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως δεν με ανησυχεί αυτό γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν τα εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει έρθει και η... καταστροφή με τους 12 βαθμούς. Διάβαζα τις εφημερίδες που έλεγαν ότι είναι η απόλυτη καταστροφή, όμως δεν είναι έτσι. Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ξέρω τι θέλω και τι πρέπει να πω στους ποδοσφαιριστές μου.

Θα προσαρμοστώ και με ευκολία γιατί ξέρω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι πρέπει να ακούσω, να αισθανθώ και να σκεφτώ τι πρέπει να αλλάξω. Αντιλαμβάνομαι πολύ απλά το ποδόσφαιρο. Σε όποιον δεν αρέσει, βάλε του δύο σημάδια στο γρασίδι σε ένα πάρκο, πέτα και μια μπάλα και θα δεις την εξέλιξη... Πρέπει να ψυχαγωγείς τον κόσμο. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να γίνει καλύτερη η ζωή του, να διασκεδάσει και να χαρεί με την ομάδα του. Δεν είμαστε γιατροί να σώζουμε ζωές. Πρέπει να κάνουμε τους οπαδούς να ξεχνούν τα προβλήματά τους για 90 λεπτά. Αυτό θα ήθελα να γίνεται και με μένα αν δεν ήμουν προπονητής.

Το Άνφιλντ... δεν περιγράφεται με λέξεις. Πρέπει να το αισθάνεσαι, να οσμίζεσαι τον αέρα που πνέει σε αυτό το γήπεδο, να το νιώσεις... Βιώνω μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Είναι όνειρο...».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα